7 motive pentru care să-i oferi copilului tău un curs de programare
Generațiile actuale de copii ne pun în fața unor personalități extrem de inteligente și open minded. Este evident de multă vreme că ei au nevoie de mai multe surse de informații și cunoștințe, care depășesc programa școlară. Programele STEM sunt cele mai recomandate, deoarece includ o sume de beneficii importante, printre care dezvoltarea creativității și antrenarea unei minți curioase.
În întreaga lume, STEM este considerat ca cel mai important domeniu. STEM înseamnă
- Știință
- Tehnologie
- Inginerie
- Matematică
STEM include toate disciplinele și tehnologiile care impulsionează inovația științifică, iar studiile arată că programarea este o modalitate excelentă de a introduce STEM elevilor de toate vârstele.
Iată tot ce trebuie să știe părinții și bunicii despre importanța programării:
1. Dezvoltă gândirea creativă
Puține domenii de cunoaștere integrează simultan creativitatea și plăcerea, iar programarea le poate face pe amândouă. Elevilor le place să participe la activități în care au control deplin și sunt fascinați de lucrurile interesante pe care le învață. Roboții sunt o modalitate excelentă de a experimenta învățarea prin încercarea și eroare. A face greșeli, a le înțelege și a reveni asupra proiectului pentru a le remedia, este una dintre virtuțile educaționale ale roboticii.
2. Ajută la dezvoltarea unei cariere importante
Programarea și alte abilități bazate pe IT au devenit o parte integrantă a forței noastre de muncă moderne. Cu tot mai multe companii care își desfășoară activitatea cu ajutorul sistemelor bazate pe IT și cu serviciile care devin din ce în ce mai complexe și personalizate, cererea pentru aceste competențe este în creștere. Atunci când copilul sau adolescentul merge la cursuri de robotică și programare, primește o șansă excelentă de a explora o abilitate care s-ar putea transforma într-o carieră de succes. Domenii conexe roboticii sunt nenumărate și includ, printre altele, designul de drone, web design, crearea de aplicații mobile sau programarea de jocuri video.
3. Permite abordarea interdisciplinară
Programarea integrează o serie de abilități care promovează un mediu de învățare pentru persoane cu talente diferite. Ajută elevii care pot avea dificultăți de învățare în sălile de clasă tradiționale, iar trusele de robotică sunt cel mai bun instrument pentru o învățare dinamică, ce îi cucerește pe elevi prin abordarea interdisciplinară.
4. Dezvoltă abilități de rezolvare a problemelor
Elevii vor învăța să rezolve probleme logice și complexe și își vor îmbunătăți abilitățile cruciale de rezolvare a puzzle-urilor. În plus, programarea le oferă mediul ideal pentru a învăța cum să facă față greșelilor, o oportunitate deosebită având în vedere că trăim într-o lume în care copiii nu au timpul sau spațiul necesar pentru a învăța cum să treacă prin greșeli.
5. Este introducerea perfectă în robotică
Cu câteva linii de cod și puțină răbdare, elevii vor reuși încă de la primele lecții să-și facă robotul să se miște, să-și ridice brațele și chiar să danseze. Singurele limite sunt creativitatea și dorința de a învăța. Beneficiile introducerii în robotică sunt evidente, în loc să completeze o linie de cod care poate fi complicată și statică, elevul va putea vedea cu ochii lui rezultatele muncii. Robotul se va mișca în realitate, va fi tangibil și distractiv, iar întreg procesul de învățare este plin de satisfacții.
6. Încurajează curiozitatea și creativitatea
Pe lângă dezvoltarea abilităților cruciale de rezolvare a problemelor, programarea este și o activitate excelentă pentru stimularea creativității și a unei minți curioase. În mod similar cu LEGO, robotica oferă un set de instrumente care îi provoacă în permanență pe elevi să construiască ceva nou.
7. Îmbunătățește încrederea în sine
Imaginează-ți cum este să construiești o mașină la vârsta de 16 ani. O mașină adevărată, care funcționează și care îți urmează comenzile și instrucțiunile. Așa-i că este grozav? Dacă toți elevii ar putea să-și descopere potențialul de la cele mai fragede vârste, asta ar duce la niveluri mari de satisfacție și motivație.
Citește și ”De la idee la rezultat, povestea proiectului meu” – Alex, clasa a XII-a, elev Logiscool de 4 ani
De ce ar trebui ca fiecare elev să învețe programare?
Programarea, ca materie, este interesantă, futuristă și se dezvoltă extrem de rapid în întreaga lume, astfel încât unele școli au ales chiar să o includă în cursurile opționale.
Vrei să îi oferi copilului tău cursuri de programare și robotică? Află toate informațiile de care ai nevoie pe site-ul oficial Logiscool – școala internațională de programare și robotică pentru copii și adolescenți (6-18 ani), care organizează cursuri de programare și robotică, precum și tabere urbane în vacanțe (Minecraft, Roblox, Junior Designer, Android App, Inteligență Artificială și altele) și tabere externe (în natură) sau workshop-uri de 3D Design, App Creation și altele. La 1 noiembrie începe un curs dedicat elevilor de liceu, care îi va îndruma în descoperirea acestui domeniu minunat al programării. Fiecare elev este ghidat de traineri deosebiți, tineri, cu pregătire în domeniu, astfel încât toți cursanții să înțeleagă termenii predați și să se simtă liberi să se exprime și să-și manifeste creativitatea. După 40 de sesiuni, elevii ajung să programeze în C# sau Python, două dintre cele mai cunoscute limbaje de programare la ora actuală.
Ca să vezi exact despre ce este vorba, solicită o lecție demo gratuită la în clasă sau online, care durează o oră, unde poți participa cu liceanul tău sau poate veni doar el, ca să aflați despre opțiunile de curs.
DE CE LOGISCOOL?
Peste 30.000 de elevi au învățat programare alături de noi în cele peste 50 locații în România. Curriculumul nostru modular este adaptat vârstei elevilor și susține dezvoltarea lor pe parcursul mai multor ani, avem propria platformă de învățare și organizăm evenimente și concursuri dedicate comunității noastre de elevi. Grupele restrânse și instructorii tineri oferă o atmosferă de învățare plăcută în școlile noastre.
- Deschide orizontul copiilor pentru competențe digitale.
- Copiii învață noțiuni cheie prin proiecte aplicate, atractive pentru ei, de tip joc.
- Atmosferă relaxată face ca procesul de învățare sa fie unul autentic.