3 firme care livreaza mancare, amendate deoarece modul in care erau transportate alimentele nu prezentau siguranta pentru consumatori

Ne place sa comandam mancare deoare scapam de grija gatitului si putem ajunge mult mai usor la oferte sanatoase sau care sa ne satisfaca din diverse puncte de vedere: financiar, ingrediente, mod de preparare.

Nu mai trebuie sa luam ceva ce se gaseste neaparat langa casa / birou, nu mai suntem conditionati de timpul putin pe care il avem la dispozitie pentru  cumparat si mancat, asa ca toate astrele pareau sa se alinieze in favoarea noastra.

Pana astazi, cand am aflat ca modul in care sunt transportate mancarurile pe care le comandam nu este cel mai fericit. Din contra!

Daca unul dintre motivele pentru care alegem cu atata grija furnizorii de mancare este pentru ca ne dorim calitate, iata ca mare provocare se afla chiar unde nu ne asteptam. In gentile curierilor!

Glovo, FoodPanda și Takeaway – aplicații prin care restaurantele livrează mâncarea acasă sau la birou – au fost sancționate de Protecția Consumatorului. Potrivit autorităților, gențile în care era transporată mâncarea erau spălate în căzi de baie și nu păstrau temperatura optimă pentru alimente.

Inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului au verificat cele trei firme ca urmare a reclamațiilor înregistrate la Comisariatul de Protecția a Consumatorilor din Municipiul București cu privire la faptul că nu au fost onorate și respectate complet unele comenzi, nu s-au respectat ingredientele declarate în preparatele culinare livrate sau nu au fost acordate discounturile afișate, precum și nefuncționarea sistemului de efectuare a plății.

În cazul Food Panda, inspectorii au descoperit că gentile în care se transporta mancarea erau curatate cu servetele umede si alcool sanitar. Aceasta modalitate este nesigura si ar trebuie sa exista o procedura de curatare a gentilor care sa se aplice cu strictete, susține ANPC. Food Panda a primit însă un avertisment.

Cei de la Glovo au fost sancționați cu o amendă de 5 000 de lei. Recipientele cu alimente nu erau sigilate înainte de a fi introduse în gențile curierilor și nu existau condiții pentru păstrarea temperaturii optime, potrivit ANPC.

Cea mai mare amendă, de 10.000 lei, a fost acordată takeaway.com. Chiar dacă transportă alimentele calde nici această societate nu sigilează recipientele cu mâncare. În plus, compania avea un comportament incorect față de consumator, precizează autoritatea de control.

 

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

  1. Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
  2. Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
  3. Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte
  4. Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro.

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii.

Articolele publicate pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

 

Ana Maria Mitrus

Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama - pentru Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Leave a Reply

Your email address will not be published.