2% pentru ingrijirea copiilor nascuti prematur

Salvaţi Copiii desfăşoară până pe 25 mai 2014 campania de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit (corespunzător anului fiscal 2013) pentru colectarea de fonduri necesare continuării acţiunilor de dotare a maternităţilor din România.

1

Datorita eforturilor din ultima vreme, eforturi  la care au pus umarul oameni foarte inimosi, pana acum (2012-2013), au fost dotate 18 maternitati cu echipamente medicale (1.300.000 lei), iar cu acestea au fost salvati 3.600 de nou-nascuti, ceea ce credem noi ca este grozav.

Anul trecut, au fost stransi 2.074.000 de lei (din campania 2%, campania Bun venit pe lume). Cu banii acestia vor fi dotate anul acesta 27 de maternitati cu echipamente medicale. Deja a fost dotata prima maternitate din acestea 27, la Pitesti (detalii aici si aici).

Mortalitatea infantilă este un capitol sumbru pentru România: ţara noastră se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalităţii infantile de 9,4 la 1000 de copii născuţi vii în 2011, cauza principală fiind naşterile premature. O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame şi copii dotarea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante.

Cu echipamentele ce vor fi oferite in 2014 vom ajuta impreuna la salvarea altor 5.400 de bebelusi.

Puteti afla mai multe detalii pe site-ul Salvati copiii sau pe Pagina de FB.

description

  • Article By :
    Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama – de Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*