Alexandra Trusova: Fetita de 13 ani care scrie istorie in patinajul mondial VIDEO

Alexandra Trusova

La campionatul Mondial de Juniori la Patinaj artistic, o fetita de 13 ani a scris istorie.

Concursul a avut loc in Bulgaria, iar rusoaica Alexandra Trusova a castigat medalia de aur.  Executia ei a plasat-o in postura de mare speranta a patinajului feminin mondial .

La doar 13 ani, ea a devenit prima patinatoare din istorie care a reusit doua sarituri cvadruple intr-un program liber, oficial. 

Alexandra Trusova a scris istorie in patinajul artistic.

Alexandra nu a executat doar aceste doua sarituri incredibil de dificile ci a reusit inca 3 combinatii de doua sarituri triple, cele mai grele din codul de punctaj. Pentru executia tehnica a primit nota 92.35, un record absolut in patinajul feminin.

Este mai mare chiar si decat cel realizat de compatrioata sa Alina Zagitova, medaliata cu aur la Jocurile Olimpice. Cele doua patinatoare sunt dealtfel colege la scoala din Moscova a lui  Eteri Tutberidze.

Este un moment istoric au afirmat expertii sportivi: pentru prima data in istoria patinajului feminin, o patinatoare a reusit doua sarituri cvatruple, adica cu patru rotatii. Daca in patinajul masculin sariturile cvatruple au devenit ceva comun, pentru femei aceasta figura este foarte greu de executat.

Singura patinatoare din istorie care a reusit un cvadruplu intr-o competitie oficiala, in 2008, este japoneza miki Ando.

Cu punctajul obtinut, Alexandra ar fi putut obtine medalia de argint in competitia baietilor.

https://youtu.be/I4DRB8lUEOQ

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

  1. Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
  1. Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
  2. Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte 
  3. Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte

Sharing is Caring!

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro. 

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii.

Articolele publicate  pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Reproducerea oricarui material scris sau ilustrativ din aceste articole este categoric interzisa in lipsa consimtamantului prealabil in scris al proprietarului blogului, Ana Maria Mitrus.

 

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *