Natural sau artificial? Aceasta este intrebarea!

La prima vedere probabil sunteti convinsi ca raspunsul este “natural”. Asa este , in 99% din cazuri.

In situatia de fata eu votez artificial. Pentru ca este vorba de bradul de Craciun, motiv anual de dezastru ecologic. Motiv de egoism si egocentrism pentru multi dintre noi. Bani aruncati, copaci taiati degeaba, o saptamana – doua de mandrie: “Ce brad frumos am ales anul asta” dupa care urmeaza aruncarea la gunoi. Nu stiu care imagine este mai dezolanta: cea cu brazii nevanduti care stau stiva in piata sau cea cu brazii uscati, aruncati dupa ce nu mai e nevoie de ei.

Nu e cazul sa va povestesc de cati ani e nevoie ca un brad sa creasca, despre importanta copacilor pentru ecosistem, de sustinerea terenurilor alunecoase, de oxigen, de aurul verde. Stim cu totii la ce ma refer.

As vrea doar sa va reamintesc ca bradul de Craciun este un simbol, o decoratiune. Locul brazilor este in padure sau in gradina nu in casa.

Exista variante, prima dintre ele este bradul in ghiveci. Totusi, eu nu am avut nicio experienta fericita, am incercat toate variantele (si pastrarea lor in ghiveci si transplatarea in gradina) dar rezultatul a fost un copac uscat.

Alta varianta este evident bradul artificial. O decoratiune frumoasa, o investitie mica si care se amortizeaza inca din primul an. Stiu ca exista multe argumente contra, ca e chici, ca nu miroase a brad, ca nu e traditie etc. Poate pentru unii conteaza, pentru mine nu. Exista variante ca sa miroasa a brad in casa, bradul – insist – este doar o decoratiune, iar traditia… e discutabil care e legatura dintre bradul de Craciun si Nasterea lui Isus.

Noi, dupa cativa ani de incercari cu brad in ghiveci, ne-am oprit la bradul artificial. Este al doilea an si bradul nostru inca primeste complimente si castiga din ce in ce mai multi adepti.

2011

 

 

2012

 

 

 

Ana Maria Mitrus

Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama – de Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

6 thoughts on “Natural sau artificial? Aceasta este intrebarea!

  1. Eu fac parte din cei 1%, clar artificial, nu mi-am dorit niciodata brad natural. Al tau arata foarte bine, al meu este de 80 cm, nu este asa mare in crengi, nici nu as avea loc de unul mare… L-am strans pe 2 ianuarie pentru ca se saturasera copii de el, chiar ei l-au strans. Au zis: a venit mosul, hai sa strangem decoratiunile si bradul, plus ca nu se puteau juca de el (chiar daca e mic) il daramau cand se alergau (spre disperarea vecinilor, ca alearga, nu ca darama bradul :)))) ).

    Pup si la multi ani!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *