Ministrul Educației le cere DSP-urilor să se implice în testarea elevilor și a cadrelor didactice din unitățile fără cabinet medical

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a cerut, luni, Direcțiilor de Sănătate Publică, să se ocupe de testarea elevilor și a cadrelor didactice în unitățile în învățământ în care nu există cabinete medicale școlare ori în care acestea nu au personal care să poată administra testele rapide.

“Testarea elevilor este recomandată, pentru că este singura modalitate de a avea confirmarea infectării sau infirmarea infectării, dar ea necesită, aşa cum bine ştiţi, acordul părinţilor. Există 18% şcoli care au cabinete medicale, din păcate nu toate cele care au cabinete medicale au şi personal medical capabil să administreze aceste teste. DSP-urile, acolo unde nu există cabinete şcolare trebuie, subliniez, trebuie să aibă disponibilitate pentru testarea elevilor şi cadrelor didactice”, a declarant Sorin Cîmpeanu.

Un milion de teste rapide au fost distribuite în teritoriu, pentru testarea elevilor și a personalului din unitățile de învățământ. Testarea în cazul elevilor/ angajaților din unitățile de învățământ este recomandaă în cazul în care persoana prezintă simptome specifice Covid sau dacă este contact direct al unui caz confirmat.

Testarea minorilor poate fi făcută numai cu acordul părinților/reprezentanților legali.

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *