La ce sunt bune bolile?

Sharing is caring:


Sau “mami, de ce exista si lucruri rele pe lumea asta?”. Intrebari pe care si le pune orice copil atunci cand unele lucruri nu mai au sens.

E greu sa identifici partea buna mai ales atunci cand nici tu nu stii ce sa mai crezi sau ce sa mai faci. Totusi, macar dupa ce s-au linistit lucrurile, niste raspunsuri potrivite pot ajuta mult, in special pentru ca pregatesc terenul pentru urmatoarele incercari.

Raspunsul universal valabil esta ca totul se intampla pentru un motiv. Chiar si lucrurile rele au partea lor buna, diferenta o face doar atitudinea noastra si modul in care ne raportam la pahar: e jumatate plin sau jumatate gol?

Pentru ca Alexandra a repetat obsesiv ca nu mai vrea sa fie bolnava, ca nu-si doreste decat sa fie sanatoasa, am marjat foarte mult pe acest lucru. E rau si neplacut sa fii bolnav dar uneori de-abia atunci ne dam seama despre ceea ce conteaza cu adevarat.

Cand suntem sanatosi, de multe ori uitam sa apreciem tot ce avem si suntem tot timpul nemultumiti, ne vaitam, suntem suparati, uneori chiar invidiosi pe ce au altii. De-abia atunci cand sanatatea ne este in pericol, incepem sa realizam si sa apreciem lucrurile simple dar importante.

Boala este un moment de cumpana, o incercare atat fizica cat si sufleteasca dar mai ales spirituala. Si chiar daca e greu de inteles, de multe ori boala este alegerea noastra subconstienta de a lua o pauza. Este momentul in care organismul ne transmite ca ceva nu este tocmai ok si ca e nevoie de niste schimbari sau ca e cazul sa luam niste decizii.

Si cel mai greu in toata povestea asta este, evident, sa afli ce nu a mers bine si ce e de facut in continuare.

970428_641614329191281_1040567831_n

 

Sharing is caring:

 • Article By :
  Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama – de Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Random Posts

 • Oare unde e femeia din mine? :)
  Sharing is caring:

  Imi doresc tare mult ca aceasta postare sa va faca sa radeti cel putin pe jumatate cat am ras eu […]

  Sharing is caring:
 • Chiar Facem-Facem, nu ne prefacem
  Sharing is caring:

  Saptamana trecuta am primit un email in care eram intrebata daca sunt meseriasa. “Ce-ntrebare-i asta, normal ca sunt, am raspuns […]

  Sharing is caring:
 • Ce credeti ca se poate intampla daca spui DA o zi intreaga?
  Sharing is caring:

  Am primit o provocare foarte interesanta si recunosc ca am stat putin pe ganduri daca sa accept sau nu. Pentru […]

  Sharing is caring:
 • 10 ani – Varsta la care copiii renunta la copilarie
  Sharing is caring:

  Am trecut vara asta prin niste sentimente pe care nu am stiut sa le explic. Erau legate de copiii care […]

  Sharing is caring:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*