La ce sunt bune bolile?

Sharing is caring:


Sau “mami, de ce exista si lucruri rele pe lumea asta?”. Intrebari pe care si le pune orice copil atunci cand unele lucruri nu mai au sens.

E greu sa identifici partea buna mai ales atunci cand nici tu nu stii ce sa mai crezi sau ce sa mai faci. Totusi, macar dupa ce s-au linistit lucrurile, niste raspunsuri potrivite pot ajuta mult, in special pentru ca pregatesc terenul pentru urmatoarele incercari.

Raspunsul universal valabil esta ca totul se intampla pentru un motiv. Chiar si lucrurile rele au partea lor buna, diferenta o face doar atitudinea noastra si modul in care ne raportam la pahar: e jumatate plin sau jumatate gol?

Pentru ca Alexandra a repetat obsesiv ca nu mai vrea sa fie bolnava, ca nu-si doreste decat sa fie sanatoasa, am marjat foarte mult pe acest lucru. E rau si neplacut sa fii bolnav dar uneori de-abia atunci ne dam seama despre ceea ce conteaza cu adevarat.

Cand suntem sanatosi, de multe ori uitam sa apreciem tot ce avem si suntem tot timpul nemultumiti, ne vaitam, suntem suparati, uneori chiar invidiosi pe ce au altii. De-abia atunci cand sanatatea ne este in pericol, incepem sa realizam si sa apreciem lucrurile simple dar importante.

Boala este un moment de cumpana, o incercare atat fizica cat si sufleteasca dar mai ales spirituala. Si chiar daca e greu de inteles, de multe ori boala este alegerea noastra subconstienta de a lua o pauza. Este momentul in care organismul ne transmite ca ceva nu este tocmai ok si ca e nevoie de niste schimbari sau ca e cazul sa luam niste decizii.

Si cel mai greu in toata povestea asta este, evident, sa afli ce nu a mers bine si ce e de facut in continuare.

970428_641614329191281_1040567831_n

 

Sharing is caring:

Comments

comments

 • Article By :
  Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama – de Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Random Posts

 • Va invit pe toti la ziua mea!
  Sharing is caring:

  O, da! Ieri a fost ziua mea si este prima si probabil ultima data cand fac caz de asta in […]

  Sharing is caring:
 • 5 Metode pentru prevenirea paduchilor
  Sharing is caring:

  E invazie de paduchi. Nu-mi dau seama daca e ceva nou, de sezon, sau e aceeasi epidemie de data trecuta […]

  Sharing is caring:
 • La ce sunt bune bolile?
  Sharing is caring:

  Sau “mami, de ce exista si lucruri rele pe lumea asta?”. Intrebari pe care si le pune orice copil atunci […]

  Sharing is caring:
 • Beneficii si limite în relatia copilului cu internetul si tehnologia
  Sharing is caring:

  Pe 15 septembrie am avut onoarea sa moderez o conferinta cu un subiect extrem de interesant si arzator pentru parintii […]

  Sharing is caring:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*