La ce sunt bune bolile?

Sharing is caring:


Sau “mami, de ce exista si lucruri rele pe lumea asta?”. Intrebari pe care si le pune orice copil atunci cand unele lucruri nu mai au sens.

E greu sa identifici partea buna mai ales atunci cand nici tu nu stii ce sa mai crezi sau ce sa mai faci. Totusi, macar dupa ce s-au linistit lucrurile, niste raspunsuri potrivite pot ajuta mult, in special pentru ca pregatesc terenul pentru urmatoarele incercari.

Raspunsul universal valabil esta ca totul se intampla pentru un motiv. Chiar si lucrurile rele au partea lor buna, diferenta o face doar atitudinea noastra si modul in care ne raportam la pahar: e jumatate plin sau jumatate gol?

Pentru ca Alexandra a repetat obsesiv ca nu mai vrea sa fie bolnava, ca nu-si doreste decat sa fie sanatoasa, am marjat foarte mult pe acest lucru. E rau si neplacut sa fii bolnav dar uneori de-abia atunci ne dam seama despre ceea ce conteaza cu adevarat.

Cand suntem sanatosi, de multe ori uitam sa apreciem tot ce avem si suntem tot timpul nemultumiti, ne vaitam, suntem suparati, uneori chiar invidiosi pe ce au altii. De-abia atunci cand sanatatea ne este in pericol, incepem sa realizam si sa apreciem lucrurile simple dar importante.

Boala este un moment de cumpana, o incercare atat fizica cat si sufleteasca dar mai ales spirituala. Si chiar daca e greu de inteles, de multe ori boala este alegerea noastra subconstienta de a lua o pauza. Este momentul in care organismul ne transmite ca ceva nu este tocmai ok si ca e nevoie de niste schimbari sau ca e cazul sa luam niste decizii.

Si cel mai greu in toata povestea asta este, evident, sa afli ce nu a mers bine si ce e de facut in continuare.

970428_641614329191281_1040567831_n

 

Sharing is caring:

 • Article By :
  Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama – de Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Random Posts

 • Un amestec al simturilor
  Sharing is caring:

  Walt Disney a fost un mare iubitor al muzicii clasice. El sustinea ca atunci cand asculta mari compozitori, in mintea […]

  Sharing is caring:
 • Pot fi copiii afectati de stres?
  Sharing is caring:

  Traim cu credinta ca a fi copil este cel mai usor lucru de pe lume. Fara griji, fara responsabilitati, mami […]

  Sharing is caring:
 • De ce nu cred ca o palma la fund rezolva vreo problema
  Sharing is caring:

  Am primit un comentariu la articolul “De ce isi bat parintii copiii“, iar raspunsul meu s-a lungit atat de mult […]

  Sharing is caring:
 • Scoala de Vara la British School of Bucharest
  Sharing is caring:

  British School of Bucharest dă startul, pe 2 iulie, ediției din 2018 a Școlii de Vară, program deschis tuturor copiilor […]

  Sharing is caring:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*