Irlanda: peste 300 de milioane de eur investite pentru redeschiderea scolilor

“Nu exista inlocuitor pentru invatatul in scoli”

Autoritatile irlandeze sunt decise sa redeschida scolile. Noul guvern de coalitie irlandez si-a pus in joc reputatia pe subiectul redeschiderii in timp util si cu succes a scolilor.
Planul prevede, de asemenea, alocarea a 52 de milioane de euro pentru masuri de curatenie si igiena. Pauzele de pranz si orele de incepere a cursurilor ar putea fi esalonate, dar purtarea mastilor nu va fi obligatorie in timpul cursurilor.

Pur şi simplu nu există un înlocuitor pentru învăţatul în şcoli, în prezenţa colegilor şi a profesorilor“, a declarat luni premierul Michaeal Martin într-un briefing de presă.

Şi acesta este motivul pentru care elaborarea unui plan cuprinzător pentru redeschiderea şcolilor noastre şi menţinerea lor deschise a fost o prioritate fundamentală pentru acest guvern de la numirea sa acum patru săptămâni“.

 

Copiii cu varste mai reduse nu vor trebui sa respecte distantarea fizica, iar clasele elevilor din scolile primare vor functiona sub forma unor “bule”, grupandu-se in asa fel incat sa vina cat mai putin in contact cu restul claselor.
In scolile secundare, se recomanda, in masura posibilului, mentinerea unei distante de doi metri intre banci sau intre elevi si profesori. Scolile secundare vor incerca, de asemenea, sa limiteze deplasarile elevilor, profesorii urmand sa treaca de la o clasa la alta pentru a sustine cursurile.
Totodata, vor fi mobilizati si psihologi. Referindu-se la un “nivel crescut de anxietate” din cauza pandemiei, premierul irlandez a declarat: “intelegem pe deplin ca nu putem afirma pur si simplu ca scolile se redeschid si sa ne prefacem ca nu s-a intamplat nimic”, potrivit AFP.

Irlanda planuieste, pana la sfarsitul lunii august, aplicarea de masuri care vizeaza relaxarea restrictiilor impuse din cauza pandemiei de COVID-19.

In Romania se vorbeste despre un model de invatare hibrid in anul scolar 2020-2021, in care unii elevi vor merge la scoala, iar altii vor face ore online, urmand sa faca rocada. Deciziile cu privire la deschiderea scolilor vor fi luate spre sfarsitul verii, a anuntat anterior Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru. In functie de rezultatele evaluarilor referitoare la pandemie, autoritatile vor stabili ce masuri trebuie sa ia in septembrie, scenariile fiind “de la cele mai sumbre pana la cele mai adaptate”.

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

  1. Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
  2. Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
  3. Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte
  4. Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro.

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii.

Articolele publicate pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *