Incercam sa ne imprietenim cu diabetul

Vara asta am avut un musafir neasteptat, neinvitat si de-a dreptul nepoliticos. A intrat in vietile noastre ca o furtuna, in doar o saptamana ne-a bulversat cu totul si acum nici nu mai vrea sa plece.

Am inteles ca, privind dintr-un anumit punct de vedere, a fost invitat si ca, pana la urma, el si-aanuntat venirea, doar ca noi nu am dat atentie buzduganelor pe care ni le tot arunca in poarta.

Dupa o luna de haos ne-am linistit cat de cat, am reevaluat situatia si am realizat ca timpul cu nu mai poate fi dat inapoi. Singura varianta este sa-l acceptam pe dl. musafir, si sa incercam sa convietuim cu el. Daca il tratezi cum trebuie, e aproape inofensiv, aproape ca nu-i mai simti prezenta. Doar ca are nevoie de atentie, vrea sa se simta bagat in seama si te taxeaza la cea mai mica scapare.

Diabetul zaharat este una dintre cele mai raspandite boli cronice netransmisibile si cea mai frecventa boala endocrina. 

Am creat o rubrica speciala dedicata acestei afectiuni, unde am sa postez informatiile pe care le aflu. Nu de alta, dar daca tot suntem prieteni sa fim si celebri, right?

Da, stiu, fac haz de necaz chiar si cand nu e cazul.

Cea mai importanta informatie pe care vreau sa o luati extrem de in serios este ca analizele anuale sunt gratuite. In luna in care va sarbatoriti ziua de nastere mergeti la medicul de familie si faceti o programare pentru o consultatie de rutina. Nu neglijati acest control anual pentru ca poate salva vieti la propriu.

Duceti-va si copiii (nu neaparat pentru analize, nu e cazul sa ii stresam fara rost. Insa medicul va sti sa va recomande tot ce e nevoie), si mai ales, duceti-va parintii. E important ca dupa o anumita varsta sa isi supravegheze sanatatea, iar asta se poate face doar cu ajutor specializat, respectiv medicul de familie.

Nu neglijati pentru ca exista riscul sa vina un moment in care sa regretati amarnic comoditatea de a face o vizita la medic. Asa cum spuneam, nu va costa nimic ia beneficiile sunt incomesurabile.

Pana la urmatorul articol pe care il voi publica, as vrea sa va intreb daca aveti experienta cu aceasta afectiune, daca stiti informatii utile pe care sa le impartasiti, si evident, daca aveti recomandari.

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

Sharing is Caring! ❤

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro. 

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii. 

Articolele publicate  pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

 

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *