“El laberinto del Fauno” – Cronica de film

Sharing is caring:

El laberinto del fauno” este genul de film la care refuz sa ma uit. Incepe urat, cu o fetita care moare, asa ca am presupus by default ca nu-mi place. Pur si simplu, refuz sa ma incarc cu chestii negative care imi afecteaza echilibrul si optimismul la care tin atat de mult.

Dar traiesc langa o persoana care stie sa convinga. Asa ca m-am uitat. Si mi-a placut. Si pe masura ce filmul se derula imi veneau in cap tot felul de scenarii si explicatii si incercam sa ma prind ce vrea filmul de fapt sa transmita.

La inceput am crezut ca e doar un film artistic, incarcat de istorie. Pe urma au inceput sa apara elementele fantasy si cum Cristi e mare fan al acestui gen, m-am axat pe povestea cu zane, cu broscoiul fermecat care traia in scorbura unui copac, pe monstrul cu ochi in palma care manca copiii curiosi, si pe aparitiile mistice ale lui Faun, un zeu din mitologia greaca, jumatate om jumatate tap. De fapt, marea provocare in timp ce urmaream filmul a fost sa ma hotarasc daca Faun este un personaj bun sau rau.

Pans

La finalul filmului am avut asa, un flash back si mi-am dat seama de puterea de supravieturie a copiilor, de modul in care pot deforma realitatea astfel incat ea sa devina suportabila si cum personajele imaginare sunt de multe ori salvatorii celor mici. Si nu am putut sa nu ma intreb, inca sub influenta filmului, oare de-asta nu am aproape nicio amintire din copilarie?

Si da, este inca un film spaniol de exceptie:

[youtube EqYiSlkvRuw nolink]

Sharing is caring:

Comments

comments

 • Article By :
  Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama – de Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Random Posts

 • In vizita la The Little Gym
  Sharing is caring:

  I-am cunoscut pe cei de la The Little Gym (TLG) la Social Media for Parents. Mi-a placut foarte mult prezentarea […]

  Sharing is caring:
 • Cadouri supriza si femei desteptarete
  Sharing is caring:

  Dupa ce ne-am asigurat ca in sfarsit e o ok sa plecam si noi singuri de acasa, am fortat putin nota […]

  Sharing is caring:
 • Conferinta “Joc Comunicare Conectare”
  Sharing is caring:

  Trei doamne pe care le admir foarte mult vor organiza in luna mai a acestui an, Conferinta “Joc Comunicare Conectare”. […]

  Sharing is caring:
 • Vacanta copiilor in Europa
  Sharing is caring:

  Anul trecut a fost prima data cand am luat fetele intr-o vacanta in care am zburat cu avionul. Au fost […]

  Sharing is caring:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*