De la 1 februarie, Ungaria oferă fertilizare in-vitro gratuită

Ungaria a desemnat clinicile de fertilizare drept sector strategic al țării și a anunțat că, de la 1 februarie, tratamentul de fertilizare in-vitro va fi gratuit pentru toate femeile.

Planurile fac parte din strategia premierului Viktor Orban de creștere a natalității.

„Am cumpărat toate firmele care operau pe această piață”, a declarat Orban la prima sa conferință pe 2020, adăugând că acest sector a căpătat acum un statut de „importanță strategică națională” și a devenit un cvasi monopol de stat.

„Monopolul de stat va apărea într-un mod pe care nu îl vom numi monopol de stat, dar, în prezent, dacă cineva vrea să opereze în acest domeniu, are nevoie de permisiunea statului”, a declarat premierul maghiar. Orban le-a mai sugerat investitorilor privați să stea deoparte de acest sector, deoarece „nu vor primi permisiunea”.

Viktor Orban a făcut din creșterea sporului demografic una dintre priorități, în condițiile în care, potrivit estimărilor, populația țării va scădea de la 9,8 milioane de persoane, în prezent, la 8,3 milioane în anul 2050.

Aproximativ un million de unguri au părăsit țara în perioada 2008 – 2018, exod care a provocat o lipsă a forței de muncă.

În 2018, Guvernul condus de Viktor Orban a anunțat că oferă tinerelor familii împrumuturi în valoare de 10 milioane de forinți (aproximativ 30.500 de euro) și a declarat că banii nu trebuie restituiți dacă familiile fac trei copii. Tot atunci, Orban le-a scutit pe viață de plata taxelor pe femeile care nasc cel puțin patru copii.

Primăria Capitalei continuă programul de vouchere pentru fertilizare in vitro: promisiuni noi pentru 2020

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunţă că va continua programul de acordare a voucherelor pentru proceduri de fertilizare in vitro, urmând ca în bugetul pe anul 2020 al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) să se prevadă trei milioane de euro în acest scop.

Beneficiarii proiectului FIV 2 vor fi cuplurile cărora medicul specialist în obstetrică-ginecologie, cu competență în tratamentul infertilității cuplului și reproducere umană asistată, le-a diagnosticat o afecțiune incompatibilă cu reproducerea pe cale naturală.

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

  1. Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
  2. Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
  3. Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte 
  4. Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro. 

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii. 

Articolele publicate  pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Comments

comments

 

Ana Maria Mitrus

Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama - pentru Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Leave a Reply

Your email address will not be published.