Dacă tot am vorbit de responsabilitate în această perioadă, hai să o ducem până la capăt. Acum poate că pare cea mai ușoară cale, în care nu se mai dau examenele și ieșim toți cu medii uriașe, dar după pe unde o luăm?

Au tot apărut persoane care propun anularea examenelor naționale și echivalarea cu mediile din anii de gimnaziu, respectiv liceu pentru a promova Evaluarea Națională și Bacalaureatul.

De ce măsura asta ar fi una dezastruoasă? Trebuie doar să ne uitam la imaginea completă ca să înțelegem toată compoziția.

1. Sistemul de notare e total aiurea, notele diferă foarte mult în funcție de liceu, profil, clasă, etc.

2. Notele nu se pun mereu pe baza cunoștințelor. Ați uitat că primim 2 pentru că am vorbit sau am cerut la baie? Să nu băgăm în seamă nici notele puse din burtă?

3. Cu o lună înainte de susținerea propriu-zisă fix asta ne trebuie? Hai să ținem cont de faptul că avem calendarul respectiv de la începutul anului în față și că am scăpat de materia din semestrul al II-le-a.

Un grup de pe Facebook care promovează un discurs populist și dă impresia elevilor că sunt șanse să scape de examene (cu o lună înainte de ele), nu reprezintă interesele elevilor în niciun caz.

Dacă se pot anula anul acesta examenele și ne descurcăm bine și frumos fără, hai să renunțăm la ele dacă tot…

Sănătatea este pe primul loc, dar nu îmi spuneți că de frica aceluiași virus, elevii vor sta baricadați în case până la BAC sau Evaluarea Națională. E foarte grav când ajungem la propuneri extreme și fără sens, iar acele propuneri vin și din partea elevilor.

Dacă tot am vorbit de responsabilitate în această perioadă, hai să o ducem până la capăt. Acum poate că pare cea mai ușoară cale, în care nu se mai dau examenele și ieșim toți cu medii uriașe, dar după pe unde o luăm? Ștergem cu buretele examenele, admiterile și învățământul cu totul.
Până la urmă ați uitat că examenele se susțin? Credeam că am mai avut discuția și acum o lună.

Aș mai avea ceva de transmis elevilor pe care îi reprezint în mod legitim: nu ascultați propunerile oamenilor care vin în față cu argumente cu o tentă de subiectivism și care până la urmă vă livrează doar vorbe goale.

Autor: Sabina Spătariu, Presedinte Asociația Elevilor din Constanța

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

  1. Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
  2. Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
  3. Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte
  4. Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro.

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii.

Articolele publicate pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *