Cum a fost la Hotel Bolero, Nisipurile de Aur, Bulgaria + #CONCURS
Am promis ca revin cu detalii despre vacanta noastra in Bulgaria, la Nisipurile de Aur. Va multumim ca ati fost alaturi de noi pe Facebook si ca ati apreciat toate pozele si informatiile pe care le-am postat in timp real.
Trebuie sa recunosc ca am avut putine emotii referitor la plecare, avand in vedere toata situatia legata de pandemia de Coronavirus. Insa ne-am luat toate masurile de precautie (revin cu articol referitor la asta) si m-am bucurat tare mult sa vad ca si la destinatie am gasit oameni preocupati de siguranta lor si a celorlati din jur.
Am plecat in vacanta cu BMW i3, masina oficiala 2020 Meseria de parinte.
Este o masina full electric asa ca drumul a fost putin diferit fata de orice alta calatorie cu o masina conventionala. Am sa revin cu detalii si despre acest aspect, intr-un articol separat.
Distanta Bucuresti – Nisipurile de Aur se parcurge in aproximativ 4 ore dar noi am oprit de doua sa incarcam masina asa ca am adaugat o ora la timpul total.
Drumul in Bulgaria este foarte bun si foarte pustiu 🙂. Pana la Balcic am vazut maxim 10 masini in total. Noi am ales traseul Bucuresti – Lehliu – Agigea – Mangalia – Albena -Varna.
Prietenii de la Travel Planner recomanda Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Varna unde de asemenea se circula bine, drumurile au fost reabilitate.
Am fost cazati intr-o camera dubla, curata si spatioasa. Fiind doi adulti si doi copii am avut destul loc sa ne simtim confortabil si sa nu impiedicam unii de altii.
Vederea a fost la piscine (sunt mai multe dar in video se poate vedea doar cea pentru copii si putin din aquapark in dreapta). Foarte multa veselie printre cei mici, au tot felul de programe si de animatori care ii distreaza. Parintii pot sa se relaxeze la soare sau servind ceva la pool bar.
Hotelul este super curat, la fel si camera si restaurantul, am stat foarte linistita din punctul acesta de vedere. Referitor la Covid: tot personalul poarta masca, cei din zona de restaurant poarta si manusi. Peste tot exista dezinfectant pentru oaspeti (camere, lobby, receptie, intrarea in lift, bai, restaurant, barul de pe plaja).
Masca este recomandata in interiorul hotelului dar nu este obligatorie nicaieri. Cu toate acestea, toti turistii sunt responsabili si se protejeaza corespunzator, atat prin puratea mastii, folosirea dezinfectantului si pastrarea distantei corespunzatoare.
Despre mancare va spun doar ca singura problema a fost cum sa ne abtinem de la toate bunatatile 🙂 . Eu nu mananc carne si am incercat sa tin si keto (stiu… era vacanta… asa am zis si eu cand am mai trisat cu o inghetata 🙂 ) si nu am avut absolut nicio problema. Pentru restul familiei cu atat mai mult pentruca aveau de ales intre cel putin 4 feluri de carne la fiecare masa (pui, porc, vita, rata). Apoi, garnituri pentru toate gusturile, fructe, legume si salate nelimitat, prajituri si inghetata la discretie. Plus paste si pizza, gratar facut pe loc. Ah, si sa nu uit de bauturi. Oriunde te duceai (inclusiv pe plaja) gaseai cate un bar unde puteai sa iti iei cafea, sucuri, cocktail-uri alcoolice si non alcoolice, bere, apa, limonata, etc.
Foarte greu sa te abtii, va spun sincer. Sunt incantata ca nu m-am intors cu kilograme in plus, erau tentatii la tot pasul.
Hotelul are o multime de facilitati pentru familiile cu copii. Exista 3 piscine exterioare si una interioara. Dintre cele exterioare 2 sunt pentru copii, cu apa mica si intrare graduala. Exista un parc de distractii cu totobgane pentru toate varstele. Piticii se pot da pe tobogane line cu aterizare in piscina, iar cei mai mari si mai curajosi (inclusiv parintii), pot alege unul dintre cele trei totogane uriase dupa parerea mea. Noi ne-am impartit: 2 la atractiile pentru copii, doi la cele pentru curajosi. Nu va spun exact cine unde s-a dus 🙂 .
Hotelul are plaja privata insa aici a fost o idee mai complicat, in sensul ca pentru respectarea distantarii, sezloangele erau in numar mai mic decat in mod normal. Capacitatea era undeva la 80% daca nu ma insel, insa erau destule pentru turistii cazati la hotel. Doar ca romanii, descurcareti cum ii stim, se treazau dimineata devreme (adica inainte de 6:30) si ocupau sezloange atat la plaja cat si la piscina. Le ocupau in sensul ca lasau prosoape pe ele. Daca te trezeai putin mai tarziu (adica dupa ora 7) slabe sanse sa mai gasesti singur loc. Am discutat cu cei de la hotel despre aceasta situatie pe care o cunosteau (si erau oarecum amuzati de comportamentul compatriotilor nostri) dar ne-au spus ca orice baiat de pe plaja sau de la bar, imbracat cu tricoul Grifid, ne va ajuta sa elibereze sezloange. S-a dovedit ca faceau asta in mod constant insa noi nu ne-am dat seama din prima.
Sa va mai spun cate ceva despre statiune: este foarte luxoasa, cu hoteluri elegante si multe terase incapatoare. Promenada este similara cu cele din statiunile romanesti, noua ne place mult sa facem cate o plimbare seara, dupa cina si sa ne uitam la lume sau sa ne cumparam cate un suvenir. Foarte multi turisti, am fost surprinsa placut, in speranta ca lucrurile vor reveni usor usor la normal.
Hotelul Bolero are si trei restaurante a la carte, unul traditional bulgaresc, unul mexican si unul asiatic. Noi am fost la toate trei si ne-am bucurat sa mai schimbam putin meniul, cu produse traditionale atat de diferite ca specific.
👉 Masa in regim Ultra All Inclusive 24h: mic dejun, pranz si cina in sistem bufet;
👉 Mic dejun continental intre 10:30-12:00;
👉 Bauturi alcoolice si non-alcoolice locale la mesele principale;
👉Bauturile alcoolice si non-alcoolice locale si de import disponibile la barul de la piscina (intre 10:00 si 19:00), la barul din lobby (intre 19:00-24:00) si la barul Relax (intre 00:00 is 07:30);
👉 Bar pe plaja doar cu bauturi locale (intre 10:00 si 17:00);
👉 Gustari reci si calde intre mese la restaurantul Grill;
👉 Gustari la miezul noptii intre 23:30 si 00:30 (bufet);
👉 Patiserie (intre 10:00-12:00 si 14:30-17:00);
👉 Bufete tematice de 2 ori pe saptamana;
👉 O cina pe sejur in unul din restaurantele a-la-carte din hotelurile Bolero, Vistamar si Metropol;
👉 Seri BBQ si petreceri pe plaja (in lunile Iulie-August).
👉 Sezlonguri si umbrele la piscina exterioara in limita disponibilitatii, 2 sezlonguri si o umbrela pe camera la plaja amenajata hotelului (in limita disponibilitatii)
👉 Patut pentru bebelus si scaun inalt la restaurant;
👉 Acces internet wireless (in lobby si in camere)
👉 Acces piscina interioara; minibar in camera (aprovizionat zilnic),
👉 Seif in camera si la aqua park, 👉 Program de animatie pentru adulti si copii (cu spectacol seara),
👉 Sala de fitness, aerobic, tenis de masa, darts, acces teren de sport multifunctional
👉Mini club pentru copii, acces aqua park
👉 Acces sauna si baie de aburi,
👉 Petreceri pe plaja (organizate doar in Iulie si August)
Nu include:
⚠️ Parcare in fata hotelului si garaj in limita locurilor disponibile (aproximativ 20 leva/zi)
⚠️ Tratamente si proceduri SPA, masaje, biliard, sporturi acvatice
⚠️ Sala de calculatoare, baby sitter (rezervarea se face la hotel, cu o zi in avans)
⚠️ Lectii de tenis,
⚠️ Cina pe plaja (in fata hotelului Grifid Metropol)
⚠️ Taxa check-in devreme si check-out tarziu (posibil in functie de disponibilitatea camerelor; se achita la receptie)
⚠️ Servicii medicale.
Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:
- Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
- Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
- Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte
- Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte
******************************************************************
Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.
Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro.
Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii.
Articolele publicate pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).