Model Cerere laptop conform Legii 109/2020

Cerere laptop conform Legii 109/2020
 
Către:
Școala__________________________________________( denumirea exactă a unității de învățământ)
Doamnei/domnului director _______________________________
 
Spre știință: Ministerul Educației și Cercetării
 
În atenția: -ministrului Educației și Cercetării, doamna Monica Cristina ANISIE
-secretarului de stat pe învățământ preuniversitar, doamna Luminița BARCARI
 
Subsemnatul/ Subsemnata _________________________________ (se trec numele și prenumele cadrului didactic, așa cum sunt prevăzute în C.I.), angajat pe funcția didactică de predare de _____________________________________ la Școala ______________________ nr. __, Localitatea _________________________, județul/ sectorul _____________________ identificat prin CNP: ____________________________, în conformitate cu prevederile articolului unic pct. 2 al Legii 109 /2020 pentru completarea Legii educației naționale nr. 1/2011, publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 590 / 06 .07.2020, formulez prezenta
 
CERERE
 
Prin care vă solicit să-mi asigurați un dispozitiv de tip LAPTOP care să îmi permită accesul la la resursele educaționale din mediul digital.
Precizez că solicit asigurarea unui laptop, având în vedere faptul că, în activitatea de predare – evaluare, este singurul dispozitiv ce poate fi folosit pentru a îndeplini condițiile necesare pentru desfășurarea acestei activități. De aceea, laptopul trebuie să aibă sistem de operare cu licență, inclusiv Office, și să fie conectat la internet, pentru a participa la activitățile de e- learning, așa cum prevede legea mai sus menționată.
Menționez că Legea nr. 109/2020 a intrat în vigoare la data de 09 iulie 2020 și, conform articolului unic pct. 2 din aceasta: „2. La articolul 94 alineatul (2), după litera y) se introduce o nouă literă, litera z), cu următorul
cuprins:
 
z) asigură, la cerere, fiecărui cadru didactic și fiecărui elev un dispozitiv – laptop sau tabletă, conectat la internet, pentru a putea participa la activitățile de e-learning.”
 
 
Având în vedere că, în Legea nr. 109/2020 nu se precizează unde depune cererea solicitantul, dar și faptul că, până la această dată, Ministerul Educației și Cercetării nu a emis Norme metodologice care să stabilească către ce instituție depune cererea beneficiarul legii, înțeleg să adresez prezenta solicitare către angajator, dar și în atenția conducerii Ministerului Educației și Cercetării, căruia îi revine, conform acestei legi, atribuția de a asigura infrastructura necesară – dispozitive și acces la internet – minimale pentru participarea la activitățile didactice în mediul on-line.
 
Data:
__.__.2020
Semnătura
 
sursa: USLIP IASI News

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

  1. Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
  2. Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
  3. Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte
  4. Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro.

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii.

Articolele publicate pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *