Cea mai importanta masura de preventie contra epidemiei de coronavirus nu este respectata in scolile din Romania

Subiectul coronavirus a acaparat toate titlurile importante din aceasta perioada.

Daca referitor la tratament nu avem prea multe informatii, ca sa nu spun sperante, referitor la PREVENTIE lucrurile sunt foarte clare si pot fi citite peste tot in online si nu numai. Exista comunicate oficiale ale OMS prin care se disemineaza informatiile importante referitor la tot ce ce se descopera nou in legatura cu acest subiect.

Cum mă pot proteja

Spălați-vă frecvent pe mâini
Spălați-vă frecvent pe mâini cu apă și săpun sau folosiți un dezinfectant pe bază de alcool dacă mâinile nu sunt vizibil murdare. De ce? Spălarea mâinilor cu apă și săpun sau folosirea frecării pe bază de alcool elimină virusul dacă acesta se află pe mâini.

Respectați igiena respiratorie
Când tușiți și strănutați, acoperiți gura și nasul cu pliul cotului sau cu un șervețel – aruncați șervețelul imediat într-un coș închis și curățați-vă mâinile cu un dezinfectant pe bază de alcool sau cu săpun și apă. De ce? Acoperirea gurii și a nasului când tușiți sau strănutați previne răspândirea germenilor și a virusurilor. Dacă strănutați sau tușiți în palme, puteți contamina obiectele sau persoanele pe care le atingeți.

Păstrați distanța socială
Menține distanța de cel puțin 1 metru între tine și alte persoane, în special cele care tușesc, strănut și au febră. De ce? Atunci când cineva care este infectat cu o boală respiratorie, cum ar fi 2019-nCoV, tusea sau strănutul proiectează mici picături care conțin virusul. Dacă sunteți prea aproape, puteți inspira virusul.

Ce se intampla in scolile din Romania?

Situatia este asa cum o stim, aproape dezastruoasa:

– multe scoli cu WC-uri in curte si fara accs la canalizare si apa curenta

– foarte multe scoli in care nu exista medic, nu se face triaj si cazurile de imbolnavire de orice fel sunt pur si simplu neobservate. Cel mult se pun niste absente

– majoritatea (ca sa nu spun toate) scolilor nu sunt dotate cu produse de igiena: sapun, dezinfectant maini, hartie igienica. In cele mai fericite cazuri aceastea sunt asigurate de catre parinti, dar tot nu putem considera ca problema este rezolvata, avand in vedere ca fiecare parinte are grija in principal de propriul copil

Avand in vedere cele de mai sus, nu m-a surprins sa vad astazi prima luare de pozitie oficiala referitor la situatia coronavirus – lipsa igienei din scoli.

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *