Campanie sociala: O casa pentru Loredana Neagu

Sharing is caring:

Loredana Neagu este o tanara de etnie roma din satul Berca care a returnat politiei un portofel cu bani gasit pe strada.

Loredana Neagu face parte dintr-o familie extrem de săracă și numeroasă, 10 adulți și patru copii mici locuiesc într-o casă dărăpănată. Construită din chirpici, casa nu a mai fost renovată de 18 ani, iar din cauza acoperișului deteriorat în casă este mereu frig și mucegai. Singurul venit stabil este adus de tatăl Loredanei, al cărui salariu este de doar 700 de lei. Pe lângă acesta, se adaugă un ajutor de la stat pe care îl primește unul dintre frați (care este surdomut) și alocațiile a doi copii, de 42 de lei fiecare.

Săptămâna trecută Loredana Neagu a găsit un portofel pe care l-a returnat poliției locale. În portofel erau în jur de 1.000 de lei și acte, iar Loredana spune că nu a avut niciodată atâția bani și că nu s-a gândit nicio clipă să păstreze portofelul. Când l-a găsit, Loredana mergea la primăria din sat pentru a cere 10 lei, cu care să cumpere lapte pentru fetița ei de opt luni. Loredana Neagu își crește singură cei doi copii, Raisa Gabriela (opt luni) și Mădălin (3 ani).

Habitat for Humanity Romania si Realitatea TV au inceput o campanie de strangere de fonduri prin care sa ii ofere Loredanei si familiei sale o casa decenta in care sa locuiasca.

“Valorile pe care Loredana Neagu le-a arătat: cinste, corectitudine și respect sunt și cele pe care noi, la Habitat for Humanity România, le prețuim și le promovăm. Noi ajutăm oamenii ca Loredana și ne bucurăm că Realitatea TV este alături de noi în acest demers. Nevoia Loredanei de a avea o casă se pliază pe misiunea noastră de a eradica locuirea sărăcăcioasă și de a construi locuințe simple, decente și accesibile pentru grupurile vulnerabile”, a declarat Mario DeMezzo, director național Habitat for Humanity România.

Puteți dona si voi pentru casa Loredanei în contul Habitat for Humanity România, cod fiscal: 15391896 (cont pentru donaţii în RON / EUR / USD), cod IBAN: RO25 BRDE 050S V150 1751 0500, BRD, Sucursala Oradea, suna la numărul 0900.900.462 (5 euro + TVA), valabil numai în rețeaua ROMTELECOM sau direct pe website-ul www.habitat.ro. Pentru donații în materiale de construcție puteți apela numărul de telefon 0731.039.103.

Mai multe informatii puteti citi pe  Habitat for Humanity România si Realitatea TV.

sustine_loredana

Sharing is caring:

Comments

comments

 • Article By :
  Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama – de Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Random Posts

 • Nu raspund la numere necunoscute. Daca vreti sa vorbim trimiteti mail.
  Sharing is caring:

  De-abia ce imi depasisem si eu fobia de a vorbi la telefon si chiar incepuse sa-mi placa. Apoi am inceput sa […]

  Sharing is caring:
 • Cand ii punem la olita?
  Sharing is caring:

  Intr-una din cartile sale*, Francoise Dolto abordeaza la un moment dat un subiect foarte arzator pentru noi, mamele “moderne”: cand e […]

  Sharing is caring:
 • „Harun și Marea de povești”: un spectacol multimedia la Apollo111 Teatru
  Sharing is caring:

  Va invitam la #Teatru si la #CONCURS Prima adaptare de teatru după un roman al lui Salman Rushdie în România […]

  Sharing is caring:
 • In cati ani uiti cum te simteai in adolescenta?
  Sharing is caring:

  Subiectul fierbinte al acestor zile este scrisoarea trimisa de un grup de ONG-uri Ministerului Educatiei prin care se cere ca […]

  Sharing is caring:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*