Anisie: Copii, fiţi responsabili şi respectaţi toate regulile de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor! Noi, profesorii, suntem alături de voi!

„Ne concentrăm pe învăţare, educaţia trebuie să continuie în orice situaţie. Fiţi responsabili, prudenţi, dar fiţi şi implicaţi. Mergem cu toţii la şcoală. E important să mergem cu toţii la şcoală şi să fim alături de profesorii noştri. Copii, fiţi responsabili şi respectaţi toate regulile de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor! Noi, profesorii, suntem alături de voi!”, a transmis Monica Anisie. Aceasta s-a adresat apoi şi profesorilor.

„Colegilor mei le urez să aibă un an şcolar cu împliniri, cu implicare şi le mulţumesc tuturor pentru tot ce au făcut în această vară. Au muncit şi în timpul examenelor naţionale, dar au făcut şi eforturi supraomeneşti atunci când au fost suspendate cursurile”, a adăugat ministrul. Aceasta a mai subliniat că în prima zi de şcoală e important ca societatea să dea un mesaj de încredere pentru toţi copii.

„Trebuie să ne perfecţionăm, dar eu spun că, începând cu acest an şcolar, lucrurile vor arăta cu totul altfel decât au fost în perioada suspendării cursurilor în starea de urgenţă. Să privim cu încredere şi speranţă şi să-i lăsăm pe copii să se bucure de această primă zi de şcoală. Cred că acum este important să dăm un mesaj de încredere pentru toţi copiii. Toţi acei copii vor avea toate condiţiile să-şi continue învăţarea, ne străduim cât putem de mult să nu aibă de suferit”, a precizat ea, făcând referire la elevii care nu au posibilităţile să facă şcoală online.

Mesajul complet il puteti citi in continuare:

“Dragi copii,
Stimati părinți,
Stimați colegi profesori,
Bine ați revenit la școală!
Este, pentru fiecare dintre noi, un an imprevizibil și complicat, dar și cu multe oportunități! Din păcate, a fost nevoie de o situație de criză pentru a realiza, cu adevărat, cât de mult contează anii de școală în formarea viitorului adult.
Am înțeles cu toții că avem urgent nevoie să adaptăm sistemul contextului actual: prin conștientizare, modernizare și, cel mai important, prin digitalizare!
Chiar dacă acest an școlar începe cu unele temeri din cauza situației epidemiologice, nerăbdarea elevilor de a-și revedea colegii și profesorii, bucuria și speranța tuturor că într-o zi se vor întoarce la școală sunt infinit mai puternice.
Acest început trebuie să fie, în primul rând, despre copii! Noi, profesorii, vom avea șansa să dovedim și acum că suntem încrezători în destinul nostru și că putem să-i pregătim pe elevi pentru viață! Lor trebuie să le dăruim cunoașterea, pasiunea și suportul nostru, indiferent de școala în care învață, de locul din care provin, de contextul familial.
Școala are nevoie de noi toți! Să fim mai prudenți, mai responsabili și mai implicați!
Dragi elevi,
trebuie să conștientizaţi atât importanţa educaţiei, cât și respectarea normelor de prevenire a răspândirii virusului! În voi este forța, alături de noi, de a depăși orice obstacol! Implicarea voastră contează!
Mult succes tuturor și toate gândurile mele bune!

PS

Corina Boabes

mulțumesc pentru fotografia de mai jos care reprezintă mesajul meu de acum 4 ani pentru elevii din clasa a V-a A! Este atât de actual!

EDUCAȚIA ESTE SOLUȚIA!”

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

  1. Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
  2. Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
  3. Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte
  4. Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro.

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii.

Articolele publicate pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *