21 de semne care pot spune că ești însărcinată

Un test de sarcină este, fără îndoială, cel mai precis mod de a evalua dacă ești însărcinată. Cu toate acestea, există câteva simptome comune care ar putea dezvălui faptul că ai rămas însărcinată, cu mult înainte să îți întârzie menstruația. Iată o listă cu câteva simptome timpurii ale sarcinii, care te-ar putea ajuta înainte de a putea face un test.

Foto

 1. Crampe

Crampele menstruale sunt un semn precoce și evident al sarcinii. Este posibil să ai crampe ușoare sau ușoare dacă ești însărcinată. Aceste crampe sunt similare cu cele pe care le experimentezi înainte de menstruație, dar vor fi în partea inferioară a stomacului sau în partea inferioară a spatelui.

 1. Temperatura corporală bazală crescută

Adesea, mai precisă decât restul simptomelor, temperatura corpului în repaus complet ar trebui monitorizată luni de zile pentru a descoperi o schimbare vizibilă. Înainte de ovulație , temperatura corpului crește și revine la normal după ciclul menstrual. Cu toate acestea, în timpul sarcinii, temperatura bazală a corpului tinde să rămână ridicată. Acest lucru se datorează nivelurilor ridicate de progesteron în timpul sarcinii, care determină creșterea temperaturii bazale a corpului. Dacă temperatura corpului tău a crescut de peste 20 de zile după ovulație, aceasta marchează începutul unei noi călătorii.

 1. Sânii dureroși, sensibili și grei

Sânii dureroși, sensibili, grei sau areolele mai închise la culoare sunt simptome vizibile ale sarcinii, cu o săptămână înainte de pierderea menstruației. Odată cu creșterea nivelului de estrogen după concepție, femeile se simt dureroase, pline și experimentează dureri acute la sâni . Sfarcurile încep să pară mai închise la culoare și se simt mâncărimi, furnicături sau înțepături. Din nou, aceste simptome nu sunt foarte diferite de semnele pre-menstruale ale sânilor, dar vor dura și după ce ți-ai pierdut menstruația.

 1. Epuizare și oboseală

Modificările hormonale te fac să te simți obosită tot timpul. Epuizarea și somnolența sunt semne timpurii ale unei sarcini. Este normal să te simți obosită după ce faci chiar și mici treburi în timpul sarcinii. Nivelurile de progesteron sunt de vină pentru tendința crescută de a dormi, iar această senzație va dura pe tot parcursul primului trimestru. De asemenea, organismul începe să producă mai mult sânge pentru a sprijini fătul în creștere, ceea ce duce la o epuizare crescută. Acest lucru poate fi contracarat cu o dietă sănătoasă, bogată în minerale, vitamine, fier și multe lichide.

 1. Greață

Greața sau vărsăturile , un simptom foarte frecvent, numit adesea „ grețuri matinale ”, este un simptom important și ar putea indica faptul că ești gravidă. S-ar putea să începi să te simțiți neliniștită și să ai grețuri, la 4-6 săptămâni după concepție. Datorită creșterii nivelului de estrogen și progesteron, în fiecare dimineață poți avea grețuri matinale. Cu toate acestea, greața nu trebuie să apară neapărat dimineața. Poate să apară oricând, să dureze pe tot parcursul zilei și să rămână în toate trimestrele. Aproximativ 80% dintre femeile însărcinate sunt afectate de greață în primele săptămâni de sarcină, înainte de o perioadă omisă. Severitatea grețurilor matinale sau a simptomelor de greață variază în funcție de femei, dar 50% dintre femeile însărcinate simt greață în primele șase săptămâni de sarcină sau chiar mai devreme.

 1. Pofte alimentare, aversiuni și sensibilitate la mirosuri

Hormonii de sarcină joacă un rol major în a te face să îți poftești mâncarea preferată și pot provoca, de asemenea, o aversiune față de anumite mirosuri. Sensibilitatea bruscă și crescută la mirosuri, gusturi înțepătoare și aversiuni alimentare apar în primele săptămâni după concepție și poate dura sau nu pe toată durata sarcinii. Unele viitoare mame își pierd chiar pofta de mâncare înainte de a-și pierde menstruația.

 1. Balonare

Unul dintre cele mai des întâlnite simptome ale sarcinii înainte de pierderea menstruației este balonarea. Acestea sunt rezultatul creșterii progesteronului. Nivelul crescut de hormoni împiedică digestia, captând gaze în intestine. Un stomac proeminent ar putea strânge hainele în jurul taliei și poate duce la disconfort. Mâncarea sănătoasă și porțiile controlate din aportul alimentar ar putea ajuta la tratarea oricărui disconfort.

 1. Nevoia continuă de a urina

Nevoia frecventă de a urina este un alt semn al sarcinii. Această tendință va crește doar în timpul sarcinii, când uterul în creștere începe să împingă vezica urinară. Cu modificări hormonale și producție suplimentară de sânge, urinarea frecventă este un simptom comun care va dura pe toată durata sarcinii. Rinichii lucrează ore suplimentare pentru a filtra sângele, provocând astfel nevoia de a urina des. Aproape toate femeile însărcinate experimentează acest simptom, care este unul dintre primele semne ale sarcinii.

 1. Schimbări de dispoziție

Modificările hormonale vă pot face fie să vă simțiți optimist, fie foarte scăzut. Un alt semn timpuriu înainte de a-ți pierde menstruația, schimbările de dispoziție funcționează în moduri misterioase și te vor face să plângi peste cele mai mici sau banale probleme. Dezechilibrul hormonilor afectează neurotransmițătorii din creier, provocând furtuni intense de emoții, variind de la furie până la izbucniri emoționale bruște. Fă-ți timp să te relaxezi și să te odihnești, dacă nu te simți normal.

 1. Amețeli

Amețelile și senzația de amețeală sunt un simptom precoce al sarcinii. Vasele de sânge se dilată, provocând astfel o scădere a tensiunii arteriale, ceea ce duce la o senzație de amețeală și dezechilibru. Simptomul este prezent în primul trimestru și scade treptat în celelalte faze. Cu toate acestea, dacă amețelile sunt însoțite de sângerare vaginală și dureri abdominale , ar trebui să consultați un medic cel mai devreme.

 1. Constipație

Hormonul progesteron are tendința de a constipa intestinele și dacă nu poți să faci caca, ar putea fi un semn precoce al sarcinii. Mișcările intestinale se întăresc din cauza impulsului hormonal și reduc ritmul în care alimentele trec prin sistemul digestiv. Dacă te simți constipată timp de peste o săptămână după ce ai pierdut o menstruație, ar trebui să te gândești să faci un test de sarcină.

 1. Dureri de cap

Durerile de cap sunt cel mai frecvent simptom premenstrual. Cu toate acestea, odată cu concepția, hormonii estrogeni și progesteron lucrează ore suplimentare pentru a pregăti uterul pentru copil. Hormonii provoacă o scădere a nivelului de zahăr din sânge, provocând dureri de cap, deoarece celulele creierului se luptă să țină pasul cu nivelurile scăzute de aprovizionare cu zahăr.

 1. Dureri și dureri

Hormonii au rolul de a face spațiu pentru nouă viață din interiorul tău, iar acest lucru afectează ligamentele, care trebuie să se întindă. Întinderea ligamentelor și a articulațiilor poate duce la dureri în zona coloanei vertebrale înainte de a pierde menstruația.

 1. Gust ciudat în gură

Hormonii ar putea juca jocuri ciudate în timpul sarcinii și s-ar putea să te trezești cu un gust ciudat ciudat în gură. Acest gust metalic ar putea fi un semn timpuriu care să îți spună că ți-ai început călătoria către maternitate. Simptomul dispare în general după primul trimestru, dar poate dura mai mult la unele femei.

 1. Sete excesivă

Nu fi surprinsă dacă te trezești că bei multă apă. O creștere a volumului de sânge se poate face să te simți excesiv de însetată, chiar înainte de a-ți pierde menstruația. De asemenea, este posibil să ai tendința de a simți foame tot timpul, odată cu creșterea hormonilor în timpul sarcinii.

 1. Modificarea mucusului cervical

O creștere a mucusului cervical este un detector precoce al sarcinii. După concepție, mucusul cervical va apărea mai gros și mai cremos. Este posibil să ai, de asemenea, o senzație de usturime atunci când faci pipi sau mâncărime și durere în jurul vaginului.

 1. Respirația gâfâită

Dificultățile de respirație ar putea fi un semn precoce al sarcinii, deoarece organismul începe să necesite mai mult oxigen și sânge pentru două vieți. Acest lucru continuă de-a lungul întregii sarcini.

 1. Salivare excesivă

Deși nu este un simptom foarte comun, unele femei produc exces de salivă înainte de a-și pierde menstruația. Această afecțiune este legată de grețurile matinale și arsurile la stomac. Greața acumulează lichid suplimentar în gură, ducând la salivare.

 1. Bufeuri

O apariție foarte frecventă când îți apar menstruația sau chiar când se instalează menopauza, bufeurile ar putea fi, de asemenea, un indiciu precoce al sarcinii. Dacă ai bufeuri frecvente de căldură care durează câteva secunde sau minute, pot exista șanse mari să fiți însărcinată.

 1. Pete, acnee și umflături

O apariție ocazională de coșuri și puncte negre este frecventă în timpul fazei premenstruale. Sarcina ar putea inversa apariția acneei înainte de menstruație și ar putea fi un semn că un bebeluș este pe drum.

 1. Vise ciudate

Visele ar putea fi predominante în primele săptămâni de sarcină chiar înainte de a-ți pierde menstruația. Un simptom ciudat al sarcinii, multe femei experimentează sentimente ciudate la o săptămână sau două după concepție. Hormonii de sarcină funcționează într-un mod derutant, provocând vise și iluzii inexplicabile unei viitoare mame.

 

Te așteptăm în grupul Facebook Totul despre sarcină, naștere, alăptare și creșterea copiilor. Suntem o comunitate de graviduțe, viitoare graviduțe și mămici cu copii mici sau mari. Lasă-ne aici adresa ta dacă vrei să participi la campaniile pe care le desfășurăm împreună cu partenerii noștri: https://forms.gle/AkfyMY5mxEPDNb647

 

 

 

 

 

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *