12 comportamente diferite ale copiilor japonezi
Copiii japonezi nu numai că trăiesc într-o țară dezvoltată, cu un sistem de sănătate foarte avansat, dar se și bucură de modele și obiceiuri alimentare mai sănătoase, de un ritm al vieții de zi cu zi care le permite să se bucure de un nivel mai înalt de activitate fizică (în feluri neașteptate) și de o cultură care susține comportamentele sănătoase ale copiilor în ceea ce privește stilul de viață.
Daca iti place Meseria de Parinte nu uita sa dai Like aici:
Există cel puțin 12 factori de stil de viață interconectați care pot să contribuie la o viață sănătoasă și îndelungată. În medie, în comparație cu copiii din alte țări dezvoltate, copiii japonezi:
1. Se bucură de un model alimentar național relativ bogat în substanțe nutritive, mai sățios, având o densitate mai mică a numărului de calorii per înghițitură, bazat pe proporții mai mari de pește și mâncăruri vegetale, cu o proporție mai scăzută de carne și cu un număr total de calorii mai scăzut.
2. Sunt îndemnați din copilărie să încerce să se bucure de o mai mare varietate de alimente sănătoase, printre care multe fructe și legume.
3. Folosesc farfurii mai mici pentru a mânca, rareori porții mari.
4. Sunt învățați să fie flexibili în restricții, fără restricții alimentare drastice sau demonizarea mâncării.
5. Sunt încurajați să se bucure de deserturi și gustări, dar în cantitățile și cu frecvența potrivite.
6. Au activități fizice multiple sau „exerciții fizice incidentale“, pe care le desfășoară zilnic.
7. Li se oferă „recompense stimulatoare“ pentru exercițiile fizice regulate.
8. Iau adesea masa împreună cu familia ca un ritual regulat, în prezența cel puțin a unui părinte (de regulă mama) pe parcursul întregii mese.
9. Au la școală și în apropierea casei un mediu care protejează alimentația și alegerile sănătoase de stil de viață.
10. Sunt susținuți de părinți care pentru ei sunt un model de educație și alimentație sănătoasă și care pretind ca și la școală să fie îndrumați în același fel.
11. Sunt susținuți de părinți de la care primesc cunoștințe despre mâncare și stil de viață într-un mod mai degrabă autoritar, și nu autoritarist.
12. Sunt învățați de mici să își ajute părinții în bucătărie, să pună masa și să facă curat.
Rezultatul, în comparație cu restul lumii, nu e altceva decât un miracol al sănătății publice.
Chiar dacă obezitatea infantilă ajunge la niveluri alarmant de mari în numeroase țări dezvoltate — sau se stabilizează la astfel de niveluri, cum este cazul în Marea Britanie — și chiar dacă epidemia de obezitate face ravagii printre milioanele de copii din toată lumea, nivelul obezității infantile în Japonia este, în mod istoric, mult mai scăzut și a fost practic în declin în ultimii ani.
Există tulburări alimentare ce le afectează pe tinerele femei japoneze, precum anorexia și slăbiciunea excesivă, dar acestea sunt la un nivel mai scăzut decât, de pildă, în Statele Unite.
De fapt, dintre toate țările dezvoltate, Japonia, alături de Coreea de Sud, a ținut cel mai eficient piept obezității infantile. Probabil că asta oferă un mare avantaj în ceea ce privește viața îndelungată și sănătoasă, căci bazele tiparelor alimentare de-o viață se pun adesea în copilărie.
Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:
- Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
- Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
- Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte
- Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte
******************************************************************
Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.
Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro.
Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii.
Articolele publicate pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).