De vreo trei ani am renuntat aproape complet la masina. In special cand vine vorba de drumul “la” si “de la” scoala. Iar de vreo doi ne-am obisnuit sa o luam si pe Ursa cu noi dimineata.
Pentru mine e greu din toate punctele de vedere. Sa pregatesti doi copii somnorosi pentru scoala, sa le faci pachetelul, sa renunti la confortul unei masini cu scaune ergonomice si, in plus, sa mai ai grija si de caine, chiar nu-i de colo.
Mai ales ca Ursa nu e chiar un catelus genul “de decor” 🙂 . E un caine destul de mare, cu o personalitae puternica si cu care trebuie sa colaborezi. Cu ea nu merge sa impui chestii, e foarte incapatanata si cu principii 🙂 . Daca insa ii vorbesti frumos si cu respect, atunci cu sigurata ii vei castiga atentia si cooperarea.
In primele zile in care am luat-o cu noi am tinut-o eu. Apoi le-am lasat pe fete. Au crezut ca e vorba doar despre distractie dar au vazut repede ca e nevoie si de responsabilitate.
Cand le-am dat punguta sa stranga dupa Ursa, au facut ochii mari si m-au refuzat instant 🙂 . Cica e prea scarbos.
Dar daca toti cainii si-ar face nevoile pe strada si stapanii nu ar strange dupa ei, unde am ajunge?
Alta data eram in parc si au vrut sa-i dea drumul Ursei sa se plimbe peste tot. Au vazut ele ca si alti stapani isi lasau cainii prin tot parcul, nu conta ca era iarba sau ca erau plantate flori.
Bine, dar nu va ganditi ca daca lasam cainii sa umble asa, tot spatiul verde va fi distrus? E important sa avem grija si de animale dar si de plante. Altfel vom avea in jurul nostru doar betoane, fara niciun fel de verdeata.
In doi ani de plimbat dimineata cu Ursa si de povestit despre tot ceea ce ne inconjoara, despre natura si cum putem sa o protejam, au invatat multe lectii.
Am primit confirmarea intr-o dimineata cand m-au intrebat: “dar noi de ce folosim pungi de plastic ca sa strangem dupa Ursa? Plasticul nu e daunator pentru mediu? N-ar trebui sa gasim alta varianta?”
Le-am dat dreptate si am recunoscut ca nu m-am gandit niciodata la aspectul acesta. Asa ca acum caut sa cumpar pungi de hartie, care se degradeaza repede si nu afecteaza natura.
E frumos sa vezi ca le-ai explicat atat de bine copiilor incat vine o vreme cand incepi sa inveti tu de la ei.
Am scris acest articol la invitatia Danonino, in cadrul campaniei “Invata sa ai grija de natura cu Dino!”. Este o campanie ce isi propune sa le insufle celor mici dragostea si grija pentru natura (sa nu arunce gunoaie pe jos, sa stinga lumina, sa aiba grija de plante, de animale etc.).
Astfel, in fiecare pachetel de Danonino branzica, se gaseste cate un magnetel (10 in total) prin care Dino le arata celor mici cum sa aiba grija de natura. Aceasta campanie este valabila pana la sfarsitul lunii octombrie, asta inseamna ca doar pana atunci puteti gasi magnetii de piata.
Ca sa fiti la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va inscrieti la Newsletter.
? Sharing is Caring! ? Daca ti-a placut acest articol, distribuie-l catre prietenii tai de pe Facebook (click aici).