What happens in Vegas stays.. on Facebook!

Sharing is caring:

Am inceput saptamana in forta, cu conferinta “Comunicarea Instrumentelor Structurale – principii și strategii” . Da… stiu….  nu o sa insist pe subiect, ajung imediat la partea interesanta :). Pana atunci, daca exista cel putin un cititor interesat de Fonduri stucturale si de coeziune: s-a lansat fonduri-eu.ro, o platforma online cu cele mai noi si interesante informatii din domeniu.

Pentru restul cititorilor, as vrea sa “relatez” 🙂 despre o prezentare extrem, extrem de interesant sustinuta de Victor Kapra, o prezenta putin socanta la un eveniment de acest gen. Foarte inspirati au fost organizatorii atunci cand au ales sa intercaleze intre prezentarile… statice, cate una interactiva, sustinuta de oameni de media, PR sau comunicare.

In prezentarea lui Victor Kapra ne-a fost (re)amintita puterea online-ului, cu diferite exemple si informatii elocvente cum ar fi  cea ca 70% din avutia Statelor Unite este detinuta de persoane care au afaceri in domeniul on-line. (Cristi, m-ai auzit? 🙂 ).

O alta idee interesanta, care mi-a atras atentia a fost cea legata de generatia digital native. Stiti despre cine e vorba, da? Despre copiii nostri, creati la lumina computerelor, nascuti langa laptop si crescuti cu tablete si smartphones in brate. Inca suntem in postura in care glumim pe aceasta tema, dar in cativa ani va veni un moment in care majoritatea dintre noi vom fi total depasiti de tehnologie, dar un moment in care cei mici (deveniti deja adolescenti) se vor simti ca pestele in apa. Adresele de email vor fi invechite, parolele nu vor mai speria pe nimeni, iar internetul va fi cel mai mare dusman al nostru. Sau cel mai bun prieten, depinde doar de noi.

sursa foto

Cateva date:

 • 1 din 5 cupluri se cunosc online;
 • exista 845 de milioane de utilizatori lunari activi de FB;
 • FB e disponibil in mai mult de 70 de limbi straine;
 • daca FB ar fi o tara, ar fi a treia din lume (dupa India si China);
 • in fiecare luna exista 32 de miliarde de cautari pe Google. in 2006 erau 2.7 miliarde. In prezent, 20% din cautarile zilnice nu au mai fost facute in trecut!
 • Primul mesaj comercial de tip SMS a fost transmis in 1992. In prezent numarul de mesaje de tip SMS transmise zilnic, depaseste numarul populatiei globale.
 • In 1984 existau 1.000 de “device-uri” pentru acces la internet. In 1992 erau 1.000.000. In  2008 1.000.000.000.
 • 69% dintre parinti sunt “prieteni” cu copiii lor, pe FB
 • 92% dintre copiii cu varsta sub 2 ani au un profil digital
 • in fiecare minut, pe Youtube se incarca 72 de ore de filmari

Enjoy and … relax!  😀

[youtube QUCfFcchw1w nolink]

 

 

 

 

Sharing is caring:

Comments

comments

 • Article By :
  Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama – de Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Random Posts

 • Prima noastra curatenie bio-eco
  Sharing is caring:

  Cred ca sunt vreo doi ani de cand astea mici ma tot bat la cap ca vor sa faca treaba […]

  Sharing is caring:
 • Ati vrea sa testati noua generatie de scutece-chilotel Pampers?
  Sharing is caring:

  Sunt sigura ca daca aveti un bebe (sau mai multi 🙂 ) raspunsul la intrebarea de mai sus este DA! […]

  Sharing is caring:
 • Castigatorul Concursului #SarbatoritiiLunii #Februarie #2018
  Sharing is caring:

  A venit si momentul mult asteptat in care vom afla cine este castigatorul concursului #SarbatoritiiLunii #Februarie #2018. Premiul consta intr-un […]

  Sharing is caring:
 • Ce faci cand copilul tau are un coleg violent?
  Sharing is caring:

  Eram in ultimul an de gradinita cu Alexandra cand a venit un coleg nou la ea in grupa. Asta se […]

  Sharing is caring:

One thought on “What happens in Vegas stays.. on Facebook!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*