Ajutor! Cum stiu daca notele copilului meu reflecta realitatea?
Teste Brio
Daca aveti copilul la scoala, probabil nu o data v-ati pus intrebarea de mai sus.
Adica, indiferent daca ai un copil care invata foarte bine si vine cu note pe masura acasa sau daca ai un copil care are dificultati la invatare iar notele sunt mai mici decat ti-ai dori, e normal sa incerci sa afli ce reflecta de fapt aceste note.
Din experienta proprie (atat de elev 🙂 ) dar mai ales de mama cu doi copii in ciclul gimnazial, am vazut ca de multe ori notele sunt doar niste evaluari punctuale, date la fata locului, la lectia de zi, si de multe ori in directa corelatie cu starea de nervi/bunavointa a profesorului. Mi-am dorit sa aflu care este adevarul si am ales teste Brio.
Platforma de teste Brio este dezvoltata de experti pentru a urmari programa scolara romaneasca
Exista nota 10 care poate fi primita la un test anuntat si unde trebuie sa fii chiar fraier ca sa nu inveti.
Si, la fel, exista nota 4, pentru ca profesorul te-a ascultat ca sa te pedepseasca ca nu te-a gasit in clasa dupa ce s-a sunat de intrare.
Sigur, ati putea spune ca situatiile de mai sus sunt exceptii.
Atunci am sa va spun ceva universal valabil:
- exista copii care cred ca nu sunt buni la mate sau la romana, doar pentru ca nu reusesc sa rezolve atat de multe si de bine si de rapid exercitiile, precum si-ar dori profesorul.
- exista copii care, chiar daca stiu teorie, nu stiu sa rezolve probleme.
- exista copii care, pur si simplu, sunt foarte emotivi si nu nu pot sa-si tina in frau emotiile atunci cand sunt ascultati sau cand au o lucrare de control.
Datoria noastra ca parinti este sa-i ajutam si sa-i sustinem pe copii, sa ii incurajam si sa fim alaturi de ei in tot ce inseamna procesul acesta de invatamant.
Ideal ar fi sa putem chiar noi sa ii ascultam si sa le evalum nivelul de cunostinte, dar asta e o utopie. Nimeni dintre noi nu are nici cunostintele necesare si nici macar timpul de care e nevoie pentru a face o asemenea evaluare.
Dar cred ca sunteti de acord cu mine ca ar fi extraordinar de folositor pentru toata lumea sa aflam o data pentru totdeauna ce inseamna “nu stiu mate” sau “nu ma descurc la romana“.
- Asa cum am aflat din proprie experienta, poti sa stii foarte bine mate dar sa nu te descurci la formulele de calcul prescurtat. Si fix din asta sa te asculte.
- Sau, sa crezi ca nu stii gramatica, cand de fapt tu nu ai aprofundat diatezele verbului, neavand nicio problema cu celelalte parti de vorbire.
Conecteaza-te cu Facebook. Click pe butonul de mai jos:
Asa-i ca ati vrea sa stiti si voi care este solutia pentru a putea sti cu certitudine la ce nivel se afla copilul vostru?
Va recomand cu incredere sa folositi Teste Brio, care sunt special create pentru a testa cunostintele elevilor, in functie de nivelul la care se afla.
Aceste teste Brio sunt niste teste digitale standardizate prin care copiii nostri, din clasele 1 – 12, isi pot evalua obiectiv cunostintele si isi pot imbunatati performantele scolare.
Asa cum spun creatorii testelor, doi elevi care pot luat aceeasi nota la un test identic, pot avea carente cu totul diferite. In plus, un test obisnuit, corectat de aceeasi persoana care l-a alcatuit, nu este cel mai relevant criteriu pentru a stabili nivelul unui elev.
Testele BRIO sunt concepute nu numai pentru a măsura cât știe un elev, ci pentru pentru a-l ajuta să evolueze prin testare repetată pe tot parcursul anului. Rezultatele apar atunci când testarea se face constant, fie o dată la două săptămâni, fie lunar sau semestrial – în funcție de clasa în care se află copilul și de examenele pentru care se pregătește.
Mai multe informatii despre aceste teste puteti citi pe site-ul oficial: www.brio.ro.
Ce pot sa va spun este ca noi le-am testat la inceputul anului scolar si, dupa doar o luna, am decis sa schimbam meditatorul la romana. Era clar ca nu este ce trebuie, desi notele si rezultatele la teste erau incurajatoare.
Astept sa-mi spuneti ce parere aveti despre aceste teste si care este experienta voastra cu notele de la scoala. Voi credeti ca ele reflecta realitatea cunostintelor elevilor?
Photo by Andrea Piacquadio from Pexels
Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.
Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite.
Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii.
Articolele publicate pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).
Comenteaza cu contul de FB