Invatam sa adunam numerele de la 1 la 9 #ActivitatiPrescolari

Numaratul lucrurilor este o activitate foarte indragita de copii, mai ales in perioada aceea in care le place rutina. Stiti voi: vand vor sa faca acelasi lucru de o mie de ori sau cand vor sa le cititi aceeasi poveste seri la rand, folosind exact aceleasi cuvinte si aceeasi intonatie.

adunam

Si dupa ce au invatat sa le numere, cu siguranta vor fi fericiti sa le si adune. Dar nu cu creionul si hartia ci cu niste forme de briose in care vor pune ciucurasi pufosi de toate culorile.

Materiale necesare

1

 Forme de briose din hartie

1 marker

1 set de ciucurasi pufosi (sau orice alte obiecte micute: pufuleti, monede, piese lego etc. Atentie doar ca jucariile sa nu fie prea mici si sa nu apara pericolul de inghitire).

Mult chef de distractie.

 Cum procedam

2

Numerotam formele de briose, cu numere de la 1 la 9.

Il rugam pe pitic sa puna in fiecare forma numarul respectiv de ciucurasi.

Apoi il intrebam ce numere vrea sa adune.

3

Impreuna numaram ciucurasii din cele doua forme de briose si aflam care este rezultatul adunarii.

Repetam pana ne plictisim 🙂

Matematica este limbajul logicii. Si nu exagerez cu nimic cand spun ca toata viata noastra nu reprezinta decat un lung sir de formule matematice si logice, cu ajutorul carora luam decizii si hotarari importante. Avem matematica in ADN-ul nostru, iar asta este dovedit stiintific. Sudii recente au demonstrat ca bebelusii inteleg numerele, intr-o anumita masura, inca din prima zi a vietii lor.

Matematica este frumoasa si ne ajuta sa gandim mai bine si mai usor. Asa ca oferiti-le bebelusilor si copiilor vostri acest dar minunat, sa iubeasca matematica si sa nu le fie frica de ea.

Aratati-le cate de multe lucruri pot invata, jucandu-va impreuna cu diverse lucruri din casa, colorate si placute la atingere, precum cele din exercitiul de mai sus.

Bebelusilor le place sa invete iar pentru asta au nevoie de ajutorul nostru. Cel mai bun lucru pe care putem sa-l facem noi, ca parinti, este sa fim langa ei si sa ne jucam zilnic impreuna. Vorbindu-le despre numere, despre jucariile din camera sau cartile din biblioteca, le oferim o experienta de neuitat si ii incurajam sa-si dezvolte curiozitatea si abilitatile de a cauta singuri raspunsuri.

4

Am scris acest articol la invitatia Danonino, in cadrul campaniei Spune DA. Mai multe articole din care va puteti inspira pentru a-i invata pe cei mici diverse lucruri noi intr-un mod cat mai usor si distractiv, gasiti pe site-ul oficial  Danonino sau pe Pagina de FB Danonino Romania.

De asemenea, puteti colectia cei 15 magnetei cu cifre si animalute, ce fac parte din noua promotie Danonino. Cu ajutorul magnetilor, copiii vor inveta sa numere mai repede si intr-un mod amuzant.

Ca sa fiti la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   si sa va inscrieti la Newsletter.

Sharing is Caring!  Daca ti-a placut acest articol, distribuie-l catre prietenii tai de pe  Facebook (click aici).

26230966_1725199994209057_5845911790567567787_n

One thought on “Invatam sa adunam numerele de la 1 la 9 #ActivitatiPrescolari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *