Seminarul Social Moms – “Alaptarea. Beneficii pentru mama si copil”
Va invit cu drag la Seminarul Social Moms – “Alaptarea. Beneficii pentru mama si copil” ce va avea loc joi 4 august, in Bucuresti, un eveniment dedicat mamelor care alapteaza si femeilor insarcinate, in cadrul caruia vor vorbi specialisti in pediatrie, lactatie si nutritie.
Agenda:
Beneficiile alaptarii
Ce rol are compozitia laptelui matern in programarea sanatatii copilului, de ce este importanta alaptarea exclusiva a bebelusului pana la 6 luni si continuarea alaptarii pana la 2 ani aflam de la Dr. Irina Antonescu, Medic Pediatru
ABC-ul alaptarii
Care sunt problemele pe care le putem intalni in perioada alaptarii si cum le putem depasi pentru o alaptare cu succes. Vom afla raspunsuri de la Amalia Neacsu – educator perinatal Samas.
Importanta nutritiei mamei in perioada alaptarii
Care sunt alimentele care nu trebuie sa lipsesca dintr-o alimentatie echilibrata si care sunt alimentele de evitat in perioada alaptarii, aflam de la Dr. Luiza Pirvu
Alaptarea – asteptari vs. realitate
Fiecare experienta in alaptare este diferita de la mama la mama. Miruna Ioani, blogger @siblondelegandesc.ro ne povesteste despre experienta personala si convingerile sale in problema alaptarii.
Daca nu puteti ajunge la eveniment totusi puteti urmari transmisia Live pe site-ul oficial. (click pe poza de mai jos).
Tot acolo puteti adresa intrebari invitatilor si veti primit raspunsuri in timp real.
Accesul la eveniment este pe baza de invitatii, detalii despre inscriere, locatie si organizare gasiti pe site.
Ca sa fiti la curent cu noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB sau sa va inscrieti la Newsletter.
Ohhh…no! Inca unul?!
Cunoastem beneficiile. Cand se va organiza unul care sa ne invete cum sa luptam cu problemele in alaptare?! Am stat de vorba cu cativa consultanti care-mi flluturau acel 1% pe lângă o ureche, iar în şoapta, ca o rusine parca: bine, daca nu ia in greutate, nu se odihneste si plange foarte mult, se recomanda completarea cu lapte praf, dar prin (oribilul, zic eu) SNS.
Laura, e foarte bine ca unele dintre noi cunoastem beneficiile alaptarii dar inca sunt multe mamici care sunt la inceput de drum si au nevoie de cat mai multe informatii.
Multumesc pentru sugestie, chiar o sa le trasmit organizatorilor tema propusa de tine.
Chiar imi doresc sa ma lamureasca si pe mine cineva care-i treaba cu acest procent. Eu cunosc mai multe mamici cu probleme in alaptare decat mamici care alapteaza normal. Nu e de gluma, multe s-au incapatanat si au ajuns la spital cu copilasul deshidratat, desi il tineau mult la san. In cazul meu, a fost groaznic, m-am luptat cu vinovatie, cu lipsa increderii si a sustinerii celor din jur. Mi se zicea ca am gresit eu undeva. Ca toate femeile pot alapta. Precizez ca in prima luna de viata, mi-am tinut copilasul non-stop la san. Am vb si cu trei consultanti in alaptare etc. Mi s-a zis clar: daca nu ia in greutate, nu se odihneste si plange pana la epuizare, se recomanda completarea…prin sns ca sa nu refuze sanul.
Nu am folosit sns-ul, am incercat, dar mi s-a parut chinuitor pentru copil. Am apelat la completare. Copilul meu a inflorit, si-a schimbat starea de spirit, a luat in greutate, a inceput sa doarma etc. Chiar si acum, la 9 luni, avem acelasi regim: alaptare, apoi completare si bineinteles mesele cu hrana solida. Nu mi-a refuzat sanul din cauza biberonului. Am suferit mult din cauza inversunarii oamenilor pe sfanta alaptare. Mi se zicea ca sunt inconstienta, ca otravesc copilul, ca am gresit pe undeva etc. In orimele luni, plangeam de fiecare data cand ii dadeam completarea. Cand a fost povestea cu copii din Arges ma suna toata lumea sa-mi zica ca din cauza laptelui praf au ajuns copilasii la spital etc. Iarasi am intrat in sperieti. Nu i-am mai dat lapte praf vreo doua zile, imi plangea copilul de foame si eu plangeam cu el. A fost groaznic. Si din cauza celor care au avut noroc in alaptare, din cauza zvonurilor lansate, au suferit foarte multe mame. Ganditi-va la cele care isi hraneau, din diferite motive, copilasii numai cu lapte praf. Oare ce era in sufletul lor? Ori ele sunt mai putin mame?
Deci…aceste articole mi-au facut numai rau mie personal. M-au facut sa cred ca am o problema. M-au transformat intr-un om nesigur. Nu exista informare corecta pe aceasta tema. Acel procent nu e real. Daca ar fi real, nu ar exista ceaiuri de stimulare a lactatiei, nu ar exista medicamente. Sa iasa la inaintare o persoana sincera si corect informata si sa spuna lucrurilor pe nume. Chiar si asa, ma consider norocoasa, dar am luptat mult cu cei din jur. Am ajuns sa zic: lasati-ne, frate…cu cea alaptare! Repet: inainte de a fi o alegere, alaptarea e o sansa.
Draga mea, imi pare tare rau sa aflu despre experienta ta legata de alaptare. Intr-adevar, exista si situatii mai deosebite unde nu se pot aplica regulile generale si e important ca informarea sa le cuprinda si pe acestea.
De multe ori instinctul nostru de mama ne ajuta sa facem cele mai potrivite alegeri si chiar daca e greu, e important sa nu ne lasam judecate, dezinformate sau convinse impotriva convingerilor noastre.
Te imbratisez si iti doresc numai bine.
🙂