Șeful IȘJ către profesori: Vă rog nu chinuiți copiii ca să poată toată lumea să bifeze că a lucrat online
Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa dai Like aici:
Cursurile online nu sunt o continuare a cursurilor din timpul anului școlar, atrag atenția reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean. Totodată, aceștia atrag atenția profesorilor că exagerează cu volumul de teme dat și cu faptul că îndeamnă elevii să-și învețe lecțiile singuri. Alexandru Dumbravă, inspectorul școlar general Sibiu scrie pe pagina sa de facebook că nu este normal să se ajungă la 1.000 de pagini listate pentru temele primite și face un apel la directorii de școli să tempereze profesorii în volumul de teme dat.
În ultimul timp s-au iscat nenumărate confuzii cu privire la cursurile online, iar numeroși părinți se declară debusolați și depășiți fie de volumul de lucru primit de elevi, de testele date online ori de notele puse copiilor în același sistem. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu reacționează și țin să le reamintească profesorilor și părinților că lecțiile făcute online nu sunt o continuare a cursurilor din timpul școlii ci o menținere a legăturii dintre elevi și școală, elevi și profesori.
„Toată materia din această perioadă se va relua și se va recupera în momentul în care școala va reîncepe. Țin să precizez că nu se poate preda online, nu se dau teste și, cel mai important, elevii nu se notează. Legea educației nu prevede acest sistem online. Nimic din ceea ce se face prin intermediul internetului nu este obligatoriu. Sunt doar recomandări pentru a menține elevii conectați. Țin să reamintesc că sunt mulți elevi și profesori care nu au acces la internet sau nu au tehnologia necesară pentru cursuri online”, spune inspectorul școlar prof Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al ISJ.
Prof. Alexandru Dumbravă, inspectorul școlar general atrage atenția profesorilor că exagerează în volumul te teme trimis. Acesta a scris un mesaj pe pagina sa de facebook, adresat directorilor de unități școlare în care precizează, printre altele, că săptămâna Școala Altfel, trebuie să rămână săptămâna Școala Altfel, având în vedere că multe dintre școlile din județ aveau programată această activitate, la finalul lunii martie.
„Dragi colegi, va rog să îi anunțați pe colegii profesori să nu exagereze. Trebuie ținut cont că nu există în fiecare casă câte un computer pentru fiecare elev, o imprimantă cu toner nesfârșit și hârtie cât cuprinde. Iar acum, nici nu se vor mai putea procura. Personal vă spun că la noi în casă ne apropiem de 1.000 de pagini listate. Nu este normal! Vă rog să vă asigurați că perioada „Școala Altfel” programată, rămâne Școala Altfel, nu se trimit lecții sau teme. Și să nu îi ținem pe elevi și părinți doar conectați la calculatoare și telefoane, mai important cred că este să folosim perioada aceasta și pentru a comunica mai mult în familii, pentru joacă, atât cât se poate, pentru o resetare a felului în care trăim și simțim. Poate că acum este mult mai mult timpul lecțiilor despre omenie, descoperire de sine, automodelare și mai puțin despre istorie, chimie și altele. Despre cum sa învățăm și despre ce, și nu despre cât de mult. Nu toceala la greu, ci mai degrabă clădire de caractere, părerea mea. Vă rog, nu îi omorâți ca să poată toată lumea să bifeze că a lucrat online. Est modus in rebus (este o măsură în toate)”, a scris Alexandru Dumbravă pe pagina sa de facebook.
Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:
- Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
- Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
- Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte
- Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte
******************************************************************
Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.
Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro.
Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii.
Articolele publicate pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).