Se modifica Legea Educatiei Nationale. Au inceput consultarile publice.

Sharing is caring:

Obisnuim sa ne plangem de aproape tot ce inseamna sistemul de educatie, criticam pana nu mai putem insa rareori ne implicam in ceea ce ar insemna cu adevarat o schimbare si aproape niciodata nu venim si cu o solutie.

Daca sunteti genul de persoane care vor sa se implice activ si care isi doresc sa ai aiba un cuvant de spus, va aduc la cunostinta ca a inceput procesul de consultare publica a proiectului de ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul educatiei.

legea-educatiei-nationale

Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice doreste sa faca o serie de imbunatatiri referitor la mai multe aspecte ale invatamantului printre care mentionez: dubla specializare, examenul national de definitivare in invatamant, contractul de management al directorilor de scoli sau modul de ocupare a functiei didactice de profesor universitar.

Modificarile si completarile legislative sunt impuse de aparitia unor nevoi si disfunctionalitati in sistemul national de invatamant.

„Între acestea menţionăm obligativitatea de intrare în legalitate a şcolilor doctorale, nevoia pregătirii urgente a personalului didactic care să implementeze prevederile noilor curricule pentru ciclul gimnazial, respectiv urgenţa actualizării reglementărilor din domeniul învăţământului preuniversitar, semnalată de numeroasele memorii şi petiţii primite în acest sens care evidenţiază o serie de probleme în implementarea actualului cadru legislativ.”

Consultarea publica se desfasoara in perioada 11-16 noiembrie 2016. Proiectul de OUG si nota de fundamentare pot fi consultate pe site-ul Ministerului Educatiei. Daca aveti opinii, propuneri sau sugestii le puteti trimite pe email la adresa dezbateripublice@edu.gov.ro.

Ca sa fiti la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   si sa va inscrieti la Newsletter.

Sharing is caring:

 • Article By :
  Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama - pentru Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Random Posts

 • Zile fara griji
  Sharing is caring:

  Am o amintire foarte puternica din adolescenta, perioada despre care se spune ca ar trebui sa fie printre cele mai […]

  Sharing is caring:
 • Diversificarea: doua carti despre alimentatia copilului tau in primul an pe care trebuie sa le citesti
  Sharing is caring:

  De unde stiu daca bebelusul meu e pregatit pentru diversificare? Trebuie sa fac un program special? Ii dau mancare cruda […]

  Sharing is caring:
 • Nicolae Ceausescu
  Sharing is caring:

  Ceausescu  a suferit in copilarie pentru c? a crescut cu cei zece fra?i ?i surori într-o singur? camer? ?i a […]

  Sharing is caring:
 • Unde dau eu creste!
  Sharing is caring:

  La veterinar, un nene gras, chel, cu lant gros la gat cu bermude si slapi si un pechinez dupa el. […]

  Sharing is caring:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*