Se modifica Legea Educatiei Nationale. Au inceput consultarile publice.

Sharing is caring:

Obisnuim sa ne plangem de aproape tot ce inseamna sistemul de educatie, criticam pana nu mai putem insa rareori ne implicam in ceea ce ar insemna cu adevarat o schimbare si aproape niciodata nu venim si cu o solutie.

Daca sunteti genul de persoane care vor sa se implice activ si care isi doresc sa ai aiba un cuvant de spus, va aduc la cunostinta ca a inceput procesul de consultare publica a proiectului de ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul educatiei.

legea-educatiei-nationale

Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice doreste sa faca o serie de imbunatatiri referitor la mai multe aspecte ale invatamantului printre care mentionez: dubla specializare, examenul national de definitivare in invatamant, contractul de management al directorilor de scoli sau modul de ocupare a functiei didactice de profesor universitar.

Modificarile si completarile legislative sunt impuse de aparitia unor nevoi si disfunctionalitati in sistemul national de invatamant.

„Între acestea menţionăm obligativitatea de intrare în legalitate a şcolilor doctorale, nevoia pregătirii urgente a personalului didactic care să implementeze prevederile noilor curricule pentru ciclul gimnazial, respectiv urgenţa actualizării reglementărilor din domeniul învăţământului preuniversitar, semnalată de numeroasele memorii şi petiţii primite în acest sens care evidenţiază o serie de probleme în implementarea actualului cadru legislativ.”

Consultarea publica se desfasoara in perioada 11-16 noiembrie 2016. Proiectul de OUG si nota de fundamentare pot fi consultate pe site-ul Ministerului Educatiei. Daca aveti opinii, propuneri sau sugestii le puteti trimite pe email la adresa dezbateripublice@edu.gov.ro.

Ca sa fiti la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   si sa va inscrieti la Newsletter.

Sharing is caring:

Comments

comments

 • Article By :
  Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama - pentru Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Random Posts

 • Oana Net, femeia care si-a ucis fetita, era educatoare si de 15 ani lucra cu copii
  Sharing is caring:

  Oana Net, femeia care si-a ucis fetita Urmeaza un articol putin iesit din tiparele cu care v-ati obisnuit pe acest […]

  Sharing is caring:
 • Good to be home
  Sharing is caring:

  Nimic nu conteaza mai mult decat sa fim sanatosi. Si sa fim cu totii. Impreuna. [youtube lbSOLBMUvIE] Related PostsLoteria sanatatiiTarg […]

  Sharing is caring:
 • “Aventurile lui Dino”, un serial educativ pentru copii, exclusiv online
  Sharing is caring:

  Am primit zilele trecute o invitatie misterioasa care mi-a placut atat de mult incat am simtit imboldul de a o […]

  Sharing is caring:
 • Cum am salvat Craciunul
  Sharing is caring:

  – Mami, mami, ai primit un colet. De la cine-o fi? – De la Mos Craciun! – Maaamiiii, dar mai […]

  Sharing is caring:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*