Redirectioneaza 2% din impozitul pe venit, pentru copiii care fac sport de performanta

Buna,

Eu sunt Ana Maria Mitrus si in 2011, la scurt timp dupa ce am devenit mama, am infiintat Asociatia pentru Informare, Educare, Comunicare (A.I.E.C) din dorinta de a le veni in ajutor parintilor care, ca si mine isi doreau sa le ofere tot ce e mai bun copiilor lor.

Stiam deja ca un copil are nevoie de mancare, de odihna, de joaca si de dragoste, insa nu stiam cum poate un parinte sa ii ofere copilului sau sprijin atunci cand vine vorba despre dezvoltarea cognitiva, despre inteligenta, acumularea de cunostinte si dezvoltarea abilitatilor.

In cei 7 ani de cand am infiintat asociatia, sute de parinti au participat la programe de formare, la evenimente cu specialisti sau au primit materiale informative. Misiunea de a fi alaturi de parinti ramane in continuare una dintre prioritatile pe care le-am stabilit in planul de actiune al asociatiei.

In ultimii 3 ani insa, am identificat o alta situatie unde este nevoie de sprijinul si implicarea noastra,  a societatii civile, si anume copiii care fac sport.

Avand doua fete care fac scrima de performanta din 2014, am fost implicata foarte mult in participarea si organizarea de competitii pentru copii, am vazut ce inseamna sa-ti duci copilul la sport si cate eforturi fac parintii pentru a-i sustine pe micii campioni.

Imi place sa le spun asa, “campioni”, pentru ca din punctul meu de vedere, un copil care face sport de performanta munceste uneori mai mult decat un adult. Doar pentru asta si tot ar merita tot sprijinul din lume.

Simplul fapt ca la varsta lor frageda merg la scoala, merg si la antrenamente foarte dese (uneori chiar si in fiecare zi), isi sacrifica weekendurile si orice clipa libera pentru a se antrena, ii face ca in ochii mei sa fie “campioni”. Nu ma refer neaparat la rezultate, pentru ca in perfomanta drumul e lung si e foarte importanta sustinerea, atat cea emotionala dar mai ales cea financiara.

Un copil care face sport de preformanta implica niste costuri uriase, pe care nu multi parinti si le permit si din cauza carora foarte multe destine de campioni (de data asta la propriu) se frang prea devreme.

Deoarece sportul romanesc este subfinantat de catre stat, un procent covarsitor din cheltuielile necesare sustinerii copiilor in sport, revine parintilor. Vorbim uneori si despre mii de euro pe an.

De abia dupa varsta de 16 ani, cand intra oficial la categoria “Juniori”, copiii care fac sport de performanta incep sa fie cat de cat sustinuti de stat, in functie de rezultatele pe care le obtin la competitii. Desi nu e o sustinere 100%, tot inseamna ceva, fata de ceea primesc copiii mai mici de 16 ani, adica aproape nimic.

Ne place sa ne mandrim atunci cand un sportiv roman are rezultate la competitii internationale, atunci cand tricolorul este ridicat deasupra tuturor celorlalte steaguri si cand este intonat imnul Romaniei. Ne place sa ne mandrim cu sportivii nostri, campioni europeni, mondiali sau olimpici, cu titlurile pe care le castiga atunci cand ajung cei mai buni din lume.

Dar nu ne gandim niciodata ce costuri uriase sunt in spatele acestor performante, cate sacrificii din partea parintilor si cate lipsuri sau renuntari din partea copiilor.

Alatura-te si tu demersului meu pentru ca impreuna sa ii putem ajuta pe cei mici sa isi continue visul, sa poata sa se antreneze in continuare la standarde inalte si sa poata sa participe la competitii fara a avea stresul problemelor financiare si grija zilei de maine. 

Redirectionand 2% din impozitul pe venit catre “Asociatia pentru Informare, Educare, Comunicare”, poti ajuta la sustinerea si incurajarea copiilor care fac sport de performanta.

Este un gest simplu, care nu te costa nimic. Procentul de 2% face parte din impozitul pe care oricum il platesti catre stat asa ca nu exista niciun motiv pentru care sa nu completezi un simplu formular pe care il poti descarca de la linkurile de mai jos.

Ajuta-ma sa ii sustinem pe copiii care fac sport de performanta iar eu iti promit  ca fondurile stranse vor fi folosite pentru urmatoarele scopuri:

 • Achizitionarea de echipament sportiv pentru copii
 • Asigurarea participarii la concursuri nationale si internationale (plata taxei de inscriere)
 • Acoperirea costurilor cu deplasarea, cazarea si masa pentru participarea la concursurile nationale si internationale
 • Oferirea de lectii private sau antrenamente speciale pentru copiii cu rezultate deosebite
 • Dotarea salilor de sport cu echipamente si materiale necesare
 • Oferirea de burse sportive pentru copiii campioni
 • Sustinerea sau organizarea de competitii sportive pentru copii

Ca sa intelegi ce costuri sunt in spatele performantei, te invit sa urmaresti articolele pe care am sa le public pe blog in seria “Cat costa sa-ti duci copilul la sport?”. Am discutat cu copii sportivi, cu parintii lor si cu antrenorii, precum si cu reprezentanti ai Federatiilor Sportive, pentru a afla care sunt problemele si cum putem ajuta pentru a incuraja si sustine cat mai multi copii sa faca sport.

Cum redirectionezi 2% din impozit catre Asociatia pentru Informare, Educare, Comunicare

 1. Daca in 2017 ai obtinut venituri din salarii sau pensii, descarca de aici Formularul 230 si completeaza-l cu datele tale.

Poti redirectiona 2%  din Impozitul pe venitul realizat in 2017, pana la data de 25 Mai 2018. 

2. Daca in 2017 ai realizat venituri (si) din activitati independente (profesii libere, drepturi de proprietate intelectuala, chirii), descarca de aici Declaratia unica si completeaz-o cu datele tale.

Poti redirectiona 2%  din Impozitul pe venitul realizat in 2017, pana la data de 25 Iulie 2018. 

Ce faci cu formularul completat?

 1. Cel mai usor este sa-l depui online in “Spatiul Privat Virtual“. Este serviciul electronic oferit de ANAF, tot ce trebuie sa faci este sa iti creezi un cont si sa completezi Formularul din sectiunea corespunzatoare. Nu uita sa bifezi sectiunea privind destinatia sumei de pana la 2% din impozitul pe profit, si sa completezi datele A.I.E.C:
 • ASOCIATIA PENTRU INFORMARE EDUCARE COMUNICARE
 • IBAN: RO88RNCB0285150322320001
 •  CUI:  29496027

2. A doua varianta este sa-l printezi, sa-l completezi si sa-l depui personal la Administratia financiara de care apartii sau sa-l trimiti prin posta cu confirmare de primire sau prin curier.

3. Ultima varianta este sa ma contactezi pe mine si am sa preiau eu formularul completat, ca sa il depun in numele tau la Administratie.

Daca ai nevoie de orice detalii suplimentare atat referitor la activitatea asociatiei, la destinatia fondurilor stranse prin redirectionarea a 2% din impozitul pe venit sau la completarea si depunerea formularelor, te rog sa ma contactezi la ana @ meseria de parinte. ro sau la telefon 0761.493.837.

De asemenea, te rog sa ai in vedere ca incepand cu primul trimestru din 2018 si microfirmele pot face deduceri din impozitul datorat statului.

Prevederile sunt incluse în Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 25/2018, ce a adus modificări Codului fiscal. Deși ordonanța este în vigoare de pe 30 martie 2018, regula referitoare la deducerile pentru microîntreprinderi se aplică de la 1 aprilie 2018, adică începând cu al doilea trimestru al anului curent.

„Microîntreprinderile care efectuează sponsorizări (…) pentru susținerea entităților nonprofit  (…) scad sumele aferente din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat pentru trimestrul în care au înregistrat cheltuielile respective”, scrie în actul normativ.

Daca vrei sa ne ajuti cu o sponsorizare, te rog sa ma contactezi pentru a-ti trimite un model de contract. In plus, in semn de multumire am sa iti ofer unul dintre pachetele de promovare pentru compania ta, constand in una sau mai multe din optiunile: bannere si articole pe blog, promovare in social media, rollup-uri la evenimentele pe care le organizez, la competiile sportive la care participa copiii din programele asociatiei, precum si expunere/vizibilitate prin personalizarea echipamentului sportiv cu brandul companiei tale.

Pentru orice alte detalii suplimentare, te rog sa ma contactezi la ana @ meseria de parinte. ro sau la telefon 0761.493.837.

Multumesc pentru orice sustinere, chiar si un Share in Social Media ajuta enorm.

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

Sharing is Caring! ❤

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro. 

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii. Calculator Sarcina / Data Probabila A Nasterii

Articolele publicate  pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *