O grădiniță din Vrancea, anunțată de DSP că nu mai poate primi copii nevaccinați. Motivul: un caz de tuse convulsivă
Grădinița nr. 18 din Focșani a fost înștiințată de Direcția de Sănătate Publică de faptul că preșcolarii care nu au toate vaccinurile făcute conform vârstei nu mai pot fi primiți în colectivitate. Potrivit unei adrese a DSP, motivul este confirmarea unui caz de copil diagnosticat cu tuse convulsivă, care era înscris la grădinița respectivă.
Grădinița nr 18 din Focșani, au confirmat primirea adresei: ”Acum sunt cei de la DSP în vizită la noi și discutăm pentru a găsi o soluție”, ne-a declarat Veronica Necula, membru în Consiliul de Administrației a unității de învățământ preșcolar.
CITESTE SI: Vrem toalete in scoli, pentru toti copiii!
Asteptam cu interes noutatile despre aceasta situatie dar pana atunci avem trei mentiuni, pentru care consideram ca aceasta masura este una ilegala:
- In Romania vaccinarea nu este obligatorie asa ca nimeni nu poate obliga un parinte sa-si vaccineze copilul
- Accesul copiilor la educatie prescolara si scolara este gratuit, obligatoriu si garantat de constitutia Romaniei. Nimeni nu poate interzice accesul unui copil la educatie.
- Mai mult decat atat, accesul la educatie nu poate fi conditionat de o situatie medicala a copilului, inclusiv de statusul vaccinurilor de care acesta a beneficiat sau nu. Vaccinul fiind o procedura medicala, normal ar fi ca fisa medicala a copiilor sa fie confidentiala iar accesul la toate procedurile, afectiunile sau tratamentele copilului sa fie restrictionat doar cadrelor medicale sau, in conditii exceptionale, conducerii unitatii de invatamant.
Promitem sa revenim cu informatii despre cum decurge acest caz.
Citeste si: Tusea convulsiva (pertussis)
Intre timp asteptam sa ne spuneti care este parerea voastra legata de subiectul vaccinare in general, dar in special ce credeti despre interzicerea accesului unui copil la gradinita pe motiv ca nu are unul sau mai multe vaccinuri facute.
Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:
- Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
- Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
- Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte
- Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte
Sharing is Caring! ❤
******************************************************************
Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.
Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro.
Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii.
Articolele publicate pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).
Foarte bunA decizie!!!!ar trebui sa fie In toate gradinitele si scolile!!nu se accepta copii fara schema de vaccinare
Tusea convulsiva este produsa de lipsa unui vaccin?
Hexavalentul (făcut la 2, 4 și 11 luni) ar trebui să protejeze și împotriva tusei convulsive.
Tusea convulsiva sau pertussis nu e o simpla gripa. Si se vaccineaza, e inclusa in hexavalent (sper sa nu ma insel) si e inclus in schema de vaccinare obligatorie. Este cea mai buna metoda de preventie a tusei convulsive in randul sugarilor, copiilor, adolescentilor si adultilor. Sugarii si alte persoane la risc sa dezvolte complicatiile tusei convulsive trebuie feriti de persoanele infectate. Vaccinul se gaseste in forma combinata, care protejeaza impotriva a 3 boli: difterie, tetanus si pertussis.
Treaba cu “vaccinare obligatorie” e relativă la noi, ca de obicei… 🙄 Din păcate.
Ce legătură are tusea cu vaccinurile? Din câte știu eu, nu exista vacc pt tuse. Și ar trebui sa specifice copilul care a făcut tusea e vaccinat sau nu?
Gradinita, asa cum este ea prevazuta in Legea invatamantului, nu este una obligatorie, legea sanatatii publice este in vigoare la fel si Constitutia Romaniei care inca mai garanteaza dreptul la viata, iar imbolnavirea voita cu pertusis nu prea face obiectul respectarii legislatiei.
Ca sa va raspund la intrebare, daca al meu copil ar fi patit una ca asta, sa-i fie “ingardit dreptul la educatie”, desi nu este cazul, pt ca repet, gradinita nu este obligatorie si nici nu este “garantata de statul Roman, m-as considera un parinte tampit, care nu e in stare sa aiba grija de sanatatea propriului copil.
As asculta de medicii care trateaza boli infectioase si mi-as vedea de lungul nasului.