Momo Challenge jocul care ii indeamna pe copii sa se sinucida

Aceasta creatura ingrozitoare este “Momo”, personajul care in ultimul timp ingrozeste copiii de orice varsta.

 

Initial Momo a aparut ca o provocare, trebuia sa il contactezi pe whatsapp la un “numar blestemat”, urmand ca in scurt timp sa primesti niste provocari pe care trebuia sa le indeplinesti si care in final duceau la sinucidere.

O sa spuneti ca Momo este un personaj care pare usor de evitat, mai ales dupa ce ii vezi poza. Va rog sa nu uitati ca cei mici sunt fascinati de povestile de groaza. Le considera amuzante, doar ca de la un punct incolo nu mai pot sa gestioneze singuri situatia. Se sperie si o fac rau de tot.

Exista inregistrari ale unor convorbiri din America, trimise unui copil, in care Momo ii spune acestuia sa ia un cutit si sa-si taie beregata.

Intr-o alta convorbire Momo ameninta cu moartea familia unui copil, daca acesta nu indeplinea toate sarcinile din provocare.

Poate parea o nebunie devenita virala datorita share-urilor, insa adevarul este ca politiile din multe tari au lansat campanii de informare catre parinti in care le spun acestora cum sa-si protejeze copiii de Momo.

De asemenea au aparut inregistrari in care Momo aparea in filmulete inofensive de pe YouTube, cum ar fi purcelusa Pepa. Acum imaginati-va ca aveti copilul mic si i-ati dat sa se uite putin la desene. Si la un  moment dat ii apare creatura asta pe ecran. Cum credeti ca va reactiona copilul? Cat de tare se va speria?

Sau imaginati-va cum copilul vostru primeste un mesaj noaptea, in care Momo ii spune ca il asteapta in bucatarie. Eventual ca i-a omorat toata familia. Vi se pare o gluma buna?

Efectele provocarii Momo sunt mult mai mari decat ne putem imagina.

Mira Login are o trupa de teatru care se numeste “Lumea lui Momo”, pe care a fondat-o  cu ani in urma, cand copilul ei era mic.

Evident este doar o coincidenta de nume, insa puteti citi mai jos cosmarul pe care il traieste alaturi de colegii ei.

Cred ca va puteti da seama si singuri despre lumea nebuna in care traiesc copiii nostri, fara supraveghere, fara indrumare si fara reperele de a face diferenta dintre bine si rau.

“De aproape 6 luni eu si colegii mei de la Lumea lui MOMO ne traim neputinta intr-o aventura in care suntem, fie zi , fie noapte, “agresati” de copii, prin intermediul unor adulti care au creat un nou joc viral gen Balena Albastra. Stiu ca o sa va vina sa radeti, dar asta e realitatea!! Si e multa ingrijorare in mine, acum, cand va scriu. Copii carora noi adultii, le dam cu drag si buna stiinta, telefoane smart inainte de vreme cu acces total la internet, whats up, youtube pe principiul copilul trebuie sa stie de mic in ce lume traieste. Insa fara sa ne gandim apoi la modul in care un copil foloseste internetul, cu cine interactioneaza, cum comunica. Totul a inceput in august 2018 cand am inceput sa primesc cam 20-30 apeluri pe zi de la niste copii care fie radeau, fie ma intrebau daca eu sunt MOMO, ori imi cerea sa le spun sa faca ceva. Am pus pe seama unui joc de vacanta. Gluma s-a ingrosat iar numarul copiilor care sunau pe cele 3 numere ale noastre ajunsesera la peste 150-200 pe zi, multi dintre ei sunau noaptea intre 12-2 sau trimiteau mesaje sms, whats up. O parte dintre mesaje le am si acum. “Momo”, “Zi” “CF?”, Esti chiar tu? Nu esti adevarata, nu-i asa? Hai sa jucam un joc? Eu iti spun niste intrebari, tu raspunzi sincer? } Esti Momo, te rog raspundeee? Te iubesc”. Mai am si mesaje cu f.., cu p…, inregistrari audio etc. Am incercat sa vorbesc cu cei de la Orange sa schimb aceste numere, din pacate de 2 luni am inceput procesul si nu am deloc sprijinul lor spre a-l finaliza. Am inchis telefoanele o perioada creand confuzie si suparare in randul clientilor nostri, am dezactivat whatsup-ul de pe telefoane, casuta de mesaje de pe FB. Am incercat sa sun la cateva numere in speranta ca imi vor raspunde parintii, sa le impartasesc povestea si sa stie la ce pericole sunt expusi. Am raspuns multor apeluri si mesaje, incercand sa aflu lucruri de la copii, dar mai ales sa ii asigur ca cine le raspunde nu e MOMO. Estimez ca peste 10.000 de copiii ne-au apelat in ultimele 5 luni, varstele lor fiind undeva intre 6 si 12 ani, copii care au inca nevoie de prezenta si grija noastra, au nevoie de puritate si siguranta. Am ales sa scriu acest mesaj cu gandul bun catre acesti copii expusi mintilor intortocheate ale adultilor, cu speranta ca vor citi parintii. Si vor face ceva. Pentru copiii lor. Pentru siguranta lor. Pentru protejarea copilariei. Am ales sa impartasesc parintilor, gandindu-ma ca la capatul unui fir se poate afla oricine, iar copilul nu poate fi prin natura lui, decat bun, inocent si vulnerabil. Si sa ne pese mai mult despre timpul in care copiii nostri tac.”

Voi puteti sa credeti ca vreti. Puteti sa luati totul in gluma si sa spuneti ca nu e mare panica cu Momo asta, copilul vostru nu are cum sa aiba de-a face cu el sau cum sa-l vada.

Sau, puteti sa luati totul in serios si sa intelegeti cat de important este vorbiti cu copilul vostru si sa-i explicati pericolele care pandesc in online, puteti sa instalati o aplicatie de control parental pe telefonul copilul si mai ales, sa-l supravegheati atunci intra in online.

Citeste si:

Dupa sinuciderea fiului sau de 14 ani, un tata acuza YouTube, Whatsapp si statul francez, ca nu ii protejeaza pe tineri impotriva Momo Challenge

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

Sharing is Caring! ❤

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro. 

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii. 

Articolele publicate  pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Comenteaza cu contul de FB

Comenteaza cu contul de FB

One thought on “Momo Challenge jocul care ii indeamna pe copii sa se sinucida

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *