Imunitate crescuta = copil fericit
Ma bucur sa va anunt ca m-am alaturat unei campanii de mare amploare ce isi doreste sa aduca in atentia tuturor parintilor, importanta pe care o are cresterea imunitatii in dezvoltarea viitoare a celor mici.
Campania, derulata de Aptamil, are un titlul sugestiv “Mai rezistent in primii 3 ani de viata” si este realizata impreuna cu un grup de medici cu specializari importante atunci cand vine vorba de copii mici (pediatru, alergolog, nutritionist, consultant in alaptare, ginecolog, neonatolog). Toata aceasta echipa a creat un ghid care, pe parcusul a 41 de pagini, abordeaza pas cu pas toate aspectele ce trebuie luate in considerare atunci cand vorbim despre cresterea imunitatii pentru copii, inca din prima zi de viata si pana la 3 ani.
Consider aceasta inititativa una laudabila, mai ales ca am vazut pe pielea mea (sau degraba a copiilor mei) ce inseamna lipsa de informatii. Cu aproape 10 ani in urma, cand m-am lovit prima data de probleme serioase legate de sanatatea copiilor mei, singurul meu gand a fost sa gasesc tratamentul necesar ca sa depasesc momentul. Au urmat peste 6 luni de tratamente medicamentoase puternice si chiar agresive pe alocuri, care in final nu mai aveau niciun rezultat.
Pana cand am descoperit acest cuvant magic “imunitate” si mi-am dat seama ca de fapt lupta trebuie dusa in cu totul alta directie. Iata ca aproape 10 ani mai tarziu pot sa afirm cu mana pe inima ca toate eforturile mele au avut efecte minunate, de atunci si pana in prezent nu am mai avut nicio incercare majora legata de sanatate.
Probabil ca cel mai reusit exemplu in acest sens este ca, din 30 de copii aflati intr-o comunitate afectata de streptococul betahemolitic de tip A, fetele mele s-au aflat in procentul de aproximativ 20% care nu doar ca nu au dezvoltat boala (la scarlatina ma refer) dar nici macar nu erau purtatoare.
Am intrebat chiar medicul care a recoltat probe de la toti copiii si care a prescris tratament atat celor bolnavi cat si celor purtatori ai streptococului, care este explicatia pentru acest fenomen, al copiilor neafectati. Mi-a raspuns ca este vorba de imunitate dar nu a putut sa-mi spuna o formula magica prin care aceasta poate fi crescuta pe loc, in cazurile de risc.
Pentru ca imunitatea este ceva ce trebuie lucrat pe termen lung, inca din primele zile de viata ale copiilor si cu foarte mare accent pana la varsta de 3 ani. Si singurii care pot realiza acest lucru suntem chiar noi parintii. Prin alegerile noastre de zi cu zi, prin alimentatia pe care le-o oferim celor mici, prin activitatile in care ii implicam, prin stimulii la care ii expunem.
Cu totii ne dorim tot ce e mai bine pentru copilul nostru asa ca sunt sigura ca veti aprecia la fel de mult ca si mine toate materialele create in cadrul campaniei “Mai rezistent in primii 3 ani de viata” derulata de Aptamil. Vorbim aici despre 120 de articole, 40 de video si peste 70 de postari pe FB ce contin sfaturi si recomandari avizate, ce vin de la specialisti in domeniu.
Informatia este cel mai important factor atunci cand vorbim de imunitatea copiilor nostri si din acest motiv e necesar sa ne bazam pe surse sigure de fiecare data cand avem o nelamurire.
Putem apela cu incredere la site-ul oficial al campaniei precum si la Pagina de FB AptaNUTRICIA, exista acolo articole care mie mi-au mers la inima, cu subiecte din cele mai diverse, printre care: importanta animalelor in viata copiilor, bucuria mersului prin ploaie sau consumul responsabil de antibiotice. Aflam si ca murdaria este buna iar daca respectam regulile de igiena, le facem mult mai bine copiilor daca ii lasam sa se joace in nisip.
Personajul principal al campaniei este Toma, un copil fericit care isi dezvolta imunitatea intr-un mod natural si alaturi de care putem descoperi impreuna multe secrete simple dar eficiente.
Si nu in ultimul rand, putem adresa intrebari la care vom primi raspunsuri de la specialisti, in cel mai scurt timp.
Ca sa fiti la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va inscrieti la Newsletter.