Importanta relatiilor in #Homeopatie

Atunci cand intram in contact cu cineva, oricat de scurta ar fi intalnirea, manifestam anumite emotii (placere, simpatie, drag, amabilitate, deranj, suparare, frica sau neincredere) pe care nu putem sa le controlam in mod constient. Din acest motiv, relatiile personale, prin emotiile pe care le trezesc, daca nu sunt satisfacatoare, se pot transforma foarte usor in motiv de boala.

Cred ca suntem cu totii la curent despre pericolul pe care il reprezinta pentru echilibrul nostru spiritual fiecare stare emotionala negativa. Blocajul sau pierderea de energie pot provoca grave dezechilibre care se reflecta imediat in starea noastra de sanatate.

Homeopatia joaca un rol foarte important in insanatosirea relatiilor personale. Totusi, inainte de a incepe un tratament in acest sens, e necesar sa vizualizam propria situatie, ca si cand am fi spectatorii filmului propriei vieti, asa cum il vad si ceilalti. Este important ca toata aceasta analiza sa fie obiectiva, pentru ca este unica metoda de a sti cum ne proiectam sentimentele prin intermediul comportamentului nostru, al cuvintelor, al pozitiei corporale si al modelelor noastre de comportament.

In acelasi mod trebuie sa invatam sa distingem si modul in care actioneaza ceilalti pentru a nu ne amesteca si a nu ne lasa afectati. Discretia si calitatile de observare sunt doua dintre cele mai pretuite unelte cu care lucram atunci cand vrem sa facem o analiza personala obiectiva.

relatii

foto

Cand suntem constienti de ce se intampla in jurul nostru putem sa apreciem toate acele aspecte ale personalitatii noastre care ne impart, ne ajuta sa ne insanatosim de la origine si sa ne eliberam sufletul. Homeopatia este un drum pentru unificarea tuturor aspectelor vietii noastre, transformandu-ne si apropiindu-ne tot mai mult de esenta noastra spirituala.

In acelasi mod in care functioneaza principiul homeopat “ce este similar se vindeca in acelasi mod“, si relatiile urmaresc un tipar analog “ce este similar atrage ce este la fel”.  In acord cu starea in care se afla sufletul nostru intr-un moment determinant al vietii, vom atrage emotii si energii asemanatoare. Fiecare noua relatie constienta ne ajuta sa urcam sau sa coboram nivelul de acord cu circumstantele.

Daca situatia este depasita prin intermediul iertarii, vom muta aceasta energie, ridicand-o si imbunatatindu-ne viata. Totusi, in caz contrar, daca uram si nu iertam, va trebui sa repetam aceeasi situatie de cate ori va fi nevoie, pana reusim sa iertam. Aceasta este importanta iertarii si importanta oglinzii: sa ne vedem si sa reflectam asupra noastra, cu unicul scop permanent de a ne imbunatati vietile si relatiile,  unde dragostea trebuie sa fie mereu cea mai importanta.

Istoria fiecarei persoane se reflecta in cele doua directii ale unei axe. Istoria vietii ei, adica biografia, se muta in sens orizontal. Pe de alta parte, schimbarile ei, transformarile, urcusurile si coborasurile, urmeaza o directie verticala. Cand se gaseste un centru, incepem sa eliminam fapte sau realitati care se repeta si ne miscam intr-un sens radial sau circular (spirala vietii).

O dovada a evolutiei noastre consta in a ne depasi istoria familiala pentru a crea modele de comportament proprii si autentice.

Inceputul unei relatii, fie ca este cu noi insine sau cu ceilalti, solicita acceptare, detasare, deschidere, toleranta, intelegere si, ce este mai important, multa dragoste.

  • A relationa inseamna a da si a primi
  • inseamna a-l sprijini pe celalalt in dorintele lui de a creste si de a se depasi
  • inseamna a accepta si a respecta spatiul altuia si intimitatea lui
  • inseamna a intelege, a ierta, a ajuta, a asculta si a uita
  • inseamna a iubi pe cineva liber, fara a stabili relatii de posesivitate.

De relatii ne putem bucura daca le intelegem scopul si acceptam cu intelegere acea parte intunecata pe care uneori nu dorim sa o vedem nici la noi nici la ceilalti, deoarece obiectivul real al unei relatii este acela de a imparti si de a completa pentru a deveni mai buni. 

Atunci cand avem  o relatie cu altcineva, indiferent de care ar fi aceasta: de prietenie, de dragoste, de munca, nu trebuie sa ne pierdem individualitatea. Din  acest motiv trebuie sa avem foarte mare grija si sa il acceptam pe celalat asa cum este, impartind situatiile, fiind solidari in dragoste, respectand si dezvoltand o buna comunicare si invatand sa ascultam opiniile celuilalt. Respectul mutual este foarte important pentru orice tip de relatie, iar dragostea cu respect este cheia pastrarii uniunii unui cuplu. 

O buna relatie incepe prin a ne iubi pe noi insine, in totalitate, si exact aici inchidem cercul. Ar trebui sa ne amintim in orice moment aceasta maxima: “Ce iti faci tie insuti, ii faci si altuia; ce ii faci altuia iti faci si tie insuti” deoarece toti suntem unul.

Ca sa fiti la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   si sa va inscrieti la Newsletter.

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *