Despre vaccinuri (1) – R. Mendelsohn

“Cea mai mare amenintare legata de bolile copilariei isi are originea in efortul periculos si ineficient facut pentru de a le preveni”

Robert S. Mendelsohn, M.D.

Robert S. Mendelsohn (1926 – 1988) a fost un medic pediatru american,  care si-a criticat  profesia, a criticat practica pediatrica, si in special vaccinarea. El s-a opus, de asemenea fluoridizarii apei, operatiei de bypass coronarian si  utilizarii de rutina a radiografiilor.
Mendelsohn se considera un “eretic medical”. Intr-una din cartile sale, el a acuzat ca “tratamentele medicinii  moderne pentru boala sunt rareori eficiente si sunt adesea mai periculoase decât bolile pe care sunt concepute a le trata”, ca “în jur de 90% din  chirurgie este o pierdere de timp, energie, bani si viata”.

Mendelsohn considera campaniile de vaccinare  un pericol social, promovat iscusit si agresiv, astfel incat simplul fapt de a te opune frizeaza nebunia. Asta daca ai puterea sa accepti ca “miracolul vaccinarii” asa cum il consideram majoritatea parintilor, este de fapt un pericol pentru viata si sanatatea copiilor nostri.

El sustine in primul rand ca tot ce ceea ce ni se spune despre vaccinuri nu este adevarat. (nr: din punctul meu de vedere asta ar trebui sa reprezinte primul semnal de alarma, primul semn de indoiala). De asemenea, insista ca vaccinarea copilului ar trebui sa fie un drept si nu o obligatie. Doar ca in SUA, jumatate din parinti au pierdut acest drept, deoarece medicii (si nu politicienii) au solicitat legi cae forteaza parintii sa-si vaccineze copiii, ca o conditie obligatorie pentru admiterea in scoli (in paranteza fie spus, si la noi este aceeasi problema, cu diferenta ca noi suntem mintiti ca e obligatorie vaccinarea, cand  de fapt nu exista nicio reglementare legala, nici nationala si nici macar la nivelul UE. Eu personal m-am lovit de acest lucru si a trebuit sa-i fac Alexandrei un vaccin mai devreme, ca sa pot sa o inscriu la gradi. Am aflat dupa vreo 2 ani ca a fost un abuz, dar la ce-mi foloseste??)

El sustine spre exemplu ca macar din vaccinul DTP (Diftero-Tetano-Pertussis) sa se elimine componenta pertussis, deoarece acest vaccin, care apare ca cel mai amenintator dintre toate, este atat de controversat, incat multi doctori au devenit anxiosi in momentul in care trebuie sa-l administreze, temandu-se de actiuni juridice de malpractis (intr-un proces recent din Chicago, un copil invalidat de vaccinul anti-pertussis a primit 5,5 milioane $ despagubiri).

Concret, iata pricipalele argumente ale lui Mendelsohn contra vaccinarilor:

1. Nu exista dovezi stiintifice convingatoare ca vaccinarea in masa a dus la eradicarea vreunei boli a copilariei. Desi este adevarat ca unele boli ale copilariei, candva foarte frecvente, au scazut in incidenta sau au disparut dupa introducerea vaccinarii in masa, nimeni nu stie de ce. Mai degraba imbunatatirea generala a conditiilor de trai poate fi motivul. Daca vaccinarile ar fi fost motivul disparitiei acestor boli in SUA, ne putem intreba de ce ele au disparut simultan si in Europa, unde vaccinarea in masa nu s-a practicat.

2. Se crede ca vaccinul anti-poliomielita Salk a determinat oprirea epidemiei de poliomielita care a afectat copiii americani in anii 1940 si 1950. Daca este asa, de ce epidemia de poliomielita s-a oprit, de asemenea, si in Europa, unde vaccinul anti-polio nu a fost folosit extensiv ? O intrebare si mai relevanta este : de ce vaccinul cu virus Sabin este inca administrat copiilor cand dr. Jonas Salk, care a preparat primul vaccin anti-polio din lume, arata ca vaccinul cu tulpina Sabin este cel care cauzeaza in prezent cele mai multe cazuri de poliomielita la copii ? Continuarea vaccinarii fortate a copiilor cu acest vaccin este o practica medicala irationala care confirma parerea mea ca medicii repeta cu consecventa greselile.

Situatia este identica cu incapatanarea lumii medicale de a renunta la vaccinarea anti-variolica la 3 decenii dupa disparitia bolii, cand vaccinul ramasese singura sursa de contaminare si deces prin variola. Ganditi-va la acest fapt ! Timp de 30 ani, copiii au murit din cauza vaccinului anti-variola, desi nu mai erau amenintati de boala naturala.

3. Exista riscuri semnificative asociate cu fiecare vaccin si numeroase contraindicatii care fac ca  administrarea vaccinurilor sa fie riscanta pentru copiii dvs. Cu toate acestea, medicii le administreaza de rutina, de obicei fara sa avertizeze parintii asupra riscurilor si fara sa cerceteze initial daca respectivele vaccinuri nu sunt contraindicate pentru un anumit copil. Nici un copil n-ar trebui vaccinat fara a se investiga initial existenta unei posibile contraindicatii. Cu toate acestea, mici armate de copii stau aliniati in clinici pentru a primi injectia in brat, fara ca parintii lor sa puna vreo intrebare !

4. In timp ce multitudinea de reactii adverse postvaccinale pe termen scurt este cunoscuta (dar rareori explicata), nimeni nu stie care sunt consecintele pe termen lung ale injectarii de  proteine straine organismului omenesc in corpul copilului dvs. Si mai socant este faptul ca nimeni nu face nici un efort coerent ca sa afle.

5. Exista suspiciunea crescanda ca vaccinarea impotriva bolilor relativ inofensive ale copilariei este responsabila de cresterea dramatica a bolilor autoimune, crestere aparuta dupa introducerea vaccinarii in masa a copiilor.

Bancuri Ilustrate Alinutza -vaccin

sursa foto

Ana Maria Mitrus

Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama – de Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Leave a Reply

Your email address will not be published.