Despre pielea sensibila si uscata la copii. Si nu numai.
Anul acesta Mos Craciun a fost tare dragut cu mine. Mi-a trimis tot felul de cadoute, unele mai frumoase ca altele, de care m-am bucurat tare mult. Si eu si fetele. Frumos ar fi fost din partea mea sa le pastrez sa le pun sub brad, dar de… voi ati fi facut asta? 🙂
Prima surpriza a fost cadoul cu produse La Roche -Posay.
Pe langa crema Lipkar Baume, Laptele de corp si Apa termala, mai erau in punga doua lantisoare de argint cu doua medalioane reprezentand fiecare cate o fetita, gravate cu litera A (Alexandra si Andreea). Lantisoarele am reusit sa le pastrez si le voi da celor mici de Craciun. De-abia astept sa le vad bucuria cand le vor gasi sub brad.
Dupa aceasta scurta introducere o sa trec la partea interesanta. Andreea are pielea foarte uscata pe fata, uneori aproape ca zgarie. Si buzele i se usuca foarte rau si oricate creme sau uleiuri am incercat, nu prea i-am dat de cap acestei uscaciuni. Recunosc ca nu-i dau cu creme din comert pentru ca mi-e frica de parabeni si alte chimicale asa ca m-am rezumat la creme naturiste sau uleiuri vegetale. Cremele au si nu prea au rezultate iar uleiurile nu-i plac pentru ca miros urat 🙂 . Un compromis a fost uleiul de cocos care miroase si frumos si are si un oarecare efect, dar nu de durata.
Cand am desfacut ambalajele cremelor de la La Roche-Posay primul lucru care mi-a atras atentia a fost ca nu contin parabeni si parfum. Asta e de bine. Urmatorul lucru a fost prospectul care descria cauzele si simptomele pielii uscate respectiv dermatita atopica. Asta nu prea a fost de bine 🙂 . I-am dat Andreei inca din prima seara cu Lipkar Baume si s-a vazut o imbunatatire pe loc a aspectului pielii. I-am tot dat de atunci si fata ei a capatat o luminozitate pe care nu o avea inainte, daca aveti copii cu pielea uscata stiti la ce ma refer. Aspectul prafos si nisipos de dinainte este inlocuit acum de o piele luminoasa si proaspata care cred ca o face si pe ea sa se simta mai bine.
Ideea e ca m-a pus pe ganduri toata povestea asta cu dermatita atopica, nu stiam nimic despre ea si evident nu i-am facut Andreei niciodata o testare pentru un diagnostic avizat. Eu am tenul (foarte) gras iar Alexandra pare sa ma mosteneasca asa ca problemele Andreei cu uscaciunea m-au luat pe nepregatite. Asa ca m-am pus pe studiat. Pe langa informatiile de pe siteul dedicat dermatitei atopice citesc tot ce imi pica in mana despre aceasta afectiune. Sper sa-i dau de capat cat mai curand.
Despre la Roche-Posay va mai spun ca are o experienta de peste 30 de ani in domeniul pielii sensibile si ca toate produsele au la baza o apa termala cu proprietati benefice pentru piele. Apa termala folosita la fabricarea produselor La Roche-Posay se gaseste intr-un mic sat aflat in centrul regiunii franceze La Vienne. Acesta este faimos datorita apei sale termale bogate in Seleniu, care are o efecte benefice in special asupra pielii.
Legenda spune ca Bertrand Du Guesclin, un cavaler breton si comandant militar in timpul regelui Carol al V-lea, a descoperit izvoarele de apa termala de la La Roche-Posay atunci cand se intoarcea din campania lui din Spania la sfarsitul secolului 14. Calul sau, care suferea de eczema, s-a aruncat in apa si a iesit afara vindecat. Acesta este inceputul unei frumoase povesti despre o apa mai speciala ca oricare alta…
Apa termala La Roche-Posay este o apa unica. Este derivata din apa de ploaie filtrata prin stanci calcaroase groase, cu rezerve naturale de Seleniu, precum si din apa de adancime, de peste 1700 de ani, care curge prin argilele din perioada Cenomanian. Este extrem de rara prin continutul sau exceptional de Seleniu. Acest oligo-element este implicat in mecanismele esentiale de aparare ale pielii impotriva radicalilor liberi, responsabili pentru o sedie de afectiuni si dezechilibre.
Ceea ce mai face apa termala La Roche-Posay remarcabila este stabilitatea componentor sale, in esenta minerale care respecta echilibrul fiziologic cutanat. Foarte pura, are un pH foarte aproapiat de cel neutru. Protejata impotriva tuturor formelor de poluare de la captarea ei pana la utilizare, nu este procesata in niciun fel. Toate componentele sale raman intacte, iar proprietatile neschimbate.
Incepand din 1617, reputatia terapeutica a apei termale La Roche-Posay s-a raspandit atat de mult incat Pierre Milon, doctorul lui Henric al IV-lea si Ludovic al XIII-lea, a venit in La Roche-Posay pentru a face primele analize ale apei.
Napoleon, pe atunci Generalul Bonaparte, odata cu intoarcerea sa din Egipt la sfarsitul secolului 19, a construit aici un spital bazat pe apa termala pentru a trata afectiunile dermatologice ale soldatilor sai.
In 1897, Academia Franceza de Medicina recunoaste La Roche-Posay.
In 1905, se deschide Centrul de Dermatologie Termala.
In 1913, Academia Franceza de Medicina declara oficial La Roche-Posay ca un Oras Spa.
In incheiere recunosc: dati-mi o poveste frumoasa si m-ati cucerit pe loc :). Multumesc Carmen Tudor – Agentia “Deci se poate” si La Roche-Posay pentru ca m-ati introdus in aceasta legenda minunata.
One thought on “Despre pielea sensibila si uscata la copii. Si nu numai.”