“Nu spuneți NICIODATĂ nimănui ce vârstă aveți! Odată ce lumea știe câți ani s-au scurs pe sub podul vieții voastre de când ați călcat pe lume, numele vostru va fi înregistrat într-o căsuță, și asta a fost tot! Numărul anilor petrecuți sau pierduți în acest trup fizic nu reprezintă o indicație a staturii voastre.
Cum anume trăiți și ce ați realizat, fără să vă gândiți la câți ani aveți, e ceea ce vă va permite să rămâneți VEȘNIC TINERI, chiar după optzeci sau o sută de ani, sau chiar mai mult.
Vă pot spune sincer că nu mă gândesc niciodată la vârsta mea. De când am ajuns la maturitate nu am simțit că îmbătrânesc și pot spune, fără echivoc sau rezerve de orice fel, că mă simt mai viu, mai prezent, mai alert și mai plin de entuziasm decât eram la 30 de ani. Încă simt că cei mai frumoși ani sunt înaintea mea.
Nu mă gândesc la zilele de naștere, nici nu le serbez. Azi vă pot spune cu certitudine că mă bucur de o SĂNĂTATE DE FIER, nu mă deranjează să le spun oamenilor ce vârstă am: SUNT FĂRĂ VÂRSTĂ!
Un exemplu de motiv pentru a nu-ți recunoaște vârsta cronologică mi-a venit pe când ascultam o înregistrare cu o prelegere ținută de un prieten, care își făcuse recent ochelari. În mijlocul prelegerii acesta a spus: „Nu mă pot obișnui deloc cu lentilele bifocale. Mi-am făcut ochelari noi iar opticianul mi-a spus că, pentru că am 40 de ani, AR TREBUI să port lentile bifocale. Eu nu am crezut, dar mi-a spus că așa e, pentru că am 40 de ani.“
Ce ridicol! Acesta e unul dintre motivele pentru care nu vreau să îmi divulg vârsta cronologică.
Oriunde mergi azi, dacă îți cauți de lucru, la dentist, la optician sau la doctor, e mereu același lucru – te întreabă ce vârstă ai și imediat te pun într-o căsuță, unde rămâi până la sfârșitul zilelor. Au o clasificare specială pentru fiecare categorie de vârstă. Calitățile fizice, mentale și spirituale ar trebui luate în considerare în primul rând.
Mă opun cu tărie acestei analize în masă. Sunt pe deplin în posesia facultăților mele, sunt viu, alert, energic și plin de entuziasm.
Ce vârstă am? SUNT FĂRĂ VÂRSTĂ!“
dr. Norman W. Walker
Timp depeste 100 de ani, dr. Norman W. Walker a dovedit, prin cercetările sale,că bunăstarea și viața îndelungată pot merge mână în mână. Nutriționiștii și cercetătorii medicali abia acum descoperă adevărurile pe caredr. Walker le-a cunoscut și le-a expus de-a lungul secolului al XX-lea.
Însuși dr. Walker a fost o dovadă vie că o viață mai lungă și mai sănătoasă poate fi atinsă printr-o dietă adecvată, un psihic puternic și o îngrijire inteligentă a corpului.
În fiecare an citim despre o nouă dietă lamodă, un medicament „minune“, un supliment alimentar sau un program de exerciții fizice revoluționar care ne poate salva viața. Programuldr. Walker este singular prin aceea că nu folosește cuvintele promoționale „miraculos, revoluționar sau la modă“… nu are nevoie de acestea!
Contribuțiile dr. Walker la posibilitatea noastră de a duce o viațămai îndelungată și mai sănătoasă au început la granița secolelor XIX-XXla Londra unde, pe când era tânăr, s-a îmbolnăvit serios din pricinasurmenării. Pentru că nu se putea împăca cu ideea unei sănătăți precaresau a unui trup bolnav, dr. Walker s-a vindecat singur. De atunci și-apetrecut viața căutând modalitățile de a prelungi viața oamenilor și de ase elibera de boală.
În 1910, dr. Walker a înființat Laboratorul Norwalk de Chimie Nutrițională și Cercetare Științifică în New York și astfel au început importantele sale contribuții la un tip de viață mai lungă și mai activă. Printremarile sale contribuții se numără descoperirea valorii terapeutice a sucurilor proaspete din legume și, în 1930, proiectarea storcătorului cu pulverizare.
Credem că dr. Walker a fost unul dintre cei mai importanținutriționiști din lume; contribuțiile sale unice sunt disponibile tuturorprin intermediul cărților sale.
Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:
- Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
- Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
- Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte
- Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte
******************************************************************
Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.
Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro.
Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii.
Articolele publicate pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).
Comenteaza cu contul de FB