De ce mi se strica mancarea dupa doar o zi

Inainte sa ma casatoresc si sa ma mut “la casa mea”, singura tangenta pe care o aveam cu bucataria si gatitul erau clasicii cartofi prajiti, omleta si eventual vreo salata mai rasarita.

Am invatat singura sa gatesc si dupa ce am facut prima reteta pe care mi-a dictat-o mama la telefon, parca am prins aripi. Cand am scos din cuptor prima cratita cu sarmale am simtit ca am terminat masterul de gatit iar la primul cozonac mi-am luat doctoratul 🙂 .

In timp, cunostintele mele, atat in ale gatitului dar si ale nutritiei s-au inmultit si mancarea a devenit din ce mai gustoasa si mai sanatoasa.

patrunjel

foto

Am facut si multe inovatii, in special de cand au venit si fetele langa noi. Am incercat sa gatesc astfel incat vitaminele si nutrientii sa fie in cantitate cat mai mare si in stare cat mai naturala.

Acesta fost si motivul pentru care, m-am gandit eu la un moment dat sa pun verdeata la sfarsit de tot in mancare, astfel incat sa ramana nefiarta. Nu de alta, dar incercasem sa fac diverse smoothies cu patrunjel insa nimeni nu a vrut sa se atinga de ele 🙂 . Si tot cautand o metoda prin care sa cuprind toate vitaminele din marar, patrunjel si leustean, m-am gandit sa pun multa verdeata si sa o las cruda in mancare.

Suprinzator, tot in aceeasi perioada, a inceput sa mi se strice mancarea chiar si dupa o zi. Era vara asa ca am dat vremea pe caldura din casa. Apoi anotimpurile s-au schimbat si mancarea mea tot nu rezista mai mult de o zi – doua. Am fost la un pas sa cumpar un frigider nou, convinsa ca cel actual nu mai face fata si de-asta se strica mancarea, pana cand, intr-o zi, nu stiu cum, s-a gandit maica-mea sa ma intrebe cu exactitate reteta pe care am folosit-o cand am gatit.

M-am enervat putin, era vorba de o simpla mancare de cartofi, insa m-am conformat si i-am spus reteta pas cu pas, cu cantitati exacte pana la grame, si timpi de fierbere la secunda 🙂 . Am crezut ca sunt ironica si ca la sfarsit sa pun un punct la mine in caietul unde tin scorul meciurilor cu maica-mea, doar ca ce sa vezi… cand am ajuns la final, la partea unde am pus mararul si am stins focul, mi-a replicat triumfatoare: “De la asta e! Verdeata trebuie fiarta cateva minute, altfel se strica mancarea!“.

Cum?! De la asta mi se tragea tot dezastrul din ultimele luni? Evident ca nu am crezut-o si am trecut remiza la scorul meciului, insa undeva in mintea mea se infiripase deja indoiala, asa ca a doua zi, cand am gatit din nou, am lasat verdeata sa fiarba. Trebuie sa recunosc ca de la acea mancare de cartofi nu am mai avut niciun fel de probleme cu frigiderul 🙂 . Au trecut ani de zile si inca functioneaza perfect, nu l-am schimbat si nici mancarea nu se mai strica, indiferent cat de cald este in casa.

Deci nu uitati o lectie simpla: cand aveti probleme in bucatarie, intotdeauna sa va sunati mama sa ii cereti sfatul 🙂 .

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

Sharing is Caring! ❤

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro. 

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii. 

Articolele publicate  pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Comenteaza cu contul de FB

Comenteaza cu contul de FB

4 thoughts on “De ce mi se strica mancarea dupa doar o zi

  1. Si eu am patit exact la fel. Si tot mama m-a scos din incurcatura. Dar pana atunci am aruncat cateva ciorbe dupa care mi-a plans sufletul. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *