Cum a fost la Dino Parc Rasnov
Am vizitat Dino Parc chiar a doua zi dupa deschidere, la invitatia agentiei de PR care promoveaza proiectul. Desi trebuia sa mergem cu atocarul pus la dispozitie de organizatori in ultima clipa ne-am decis sa mergem cu masina noastra ca sa putem sa profitam de iesirea din Bucuresti si sa ne mai plimbam putin.
Am ajuns in zona pranzului, cu putina intarziere cauzata in primul rand de faptul ca nu am gasit niciun indicator care sa ne arate drumul. Dupa cateva opriri in care am discutat cu localnicii, ne-am dumirit ca trebuie sa mergem dupa multime si cu siguranta vom ajunge unde avem treaba :). Am ascultat indicatiile si am ajuns destul de usor, pentru ca Dino Parc este chiar langa Cetatea Rasnov un punct de atractie important in zona.
Parcul in sine este frumos, cel putin copiii au fost entuziasmati foarte tare de dinozaurii colorati. Nu am apucat sa-i studiez foarte bine pentru ca fetele tot timpul erau cu un pas inaintea mea si cum ma opream cum auzeam “mami, vino sa-l vezi si pe asta. mami, mami, vino la mine, asta e mai frumos” :).
Am alergat asa din dinozaur in dinozaur, am facut si multe poze iar la un moment era sa fac infarct din cauza vulcanului de existenta caruia nu stiam nimic. Cum admiram eu un dinozaur, totul a inceput sa se cutremure si un sunet foarte infundat ce venea din pamant ne-a ridicat parul pe ceafa :). Dupa o scurta privire aruncata in jur am vazut o gasca de copii care se tavalea de ras asteptand ca vulcanul sa mai scoata niste fum si sa ii clatine cu platforma pe care se aflau.
In parc exista un traseu delimitat de niste balustrade astfel incat directia este bine stabilita si toti dinozaurii primesc atentia cuvenita. Facuti in marime naturala, unii dintre ei sunt dragalasi iar altii de-a dreptul impresionanti. Machetele sunt perfect realizate asa ca anumite detalii au facut deliciul celor mici care isi dadeau coate si ne aratau ce are dinozaurul “acolo” :).
Parcul este facut cu fonduri europene o investitie de aproximativ 5 milioane de euro care include cofinantarea de rigoare si sincera sa fiu acesta este amanuntul care face sa fie de-nteles deschiderea lui inaintea sa fie complet terminat. Existau anumite zone in care materialele de constructie erau ingramadite sub prelate si am vazut ca locurile de joaca prezente in panoul de prezentare nu erau nici macar incepute. Insa repet, numai cine nu stie cum functioneaza mecanismul fondurilor europene poate sa fie deranjat de aceste detalii.
La plecare am zis sa ne oprim sa mancam ceva in restaurantul din incinta insa aici situatia era de-a dreptul scapata de sub control. Din cauza numarului mare de vizitatori din ziua respectiva (aproximativ 11.000 am aflat ulterior), durata unei comenzi era de aproximativ 2-3 ore. Am renuntat sa comandam chiar si o apa sau o cafea, ne-am felicitat ca am venit cu masina noastra si am fugit catre primul loc decent unde gasim ceva de mancare.
Acesta nu s-a lasat prea mult asteptat, ne-am oprit la Vila Bran, un loc mirific pe care de mult vroiam sa-l vizitam iar acum ne-am promis solemn ca vara asta neaparat programam cateva zile de odihna. Dupa ce am mancat, am vizitat putin intreaga locatie unde am gasit amenajate diverste locuri de joaca, casute in copaci, piscina cu jacuzzi, pista de alergare, un mic adapost pentru cerbi si multe alte facilitati care ne-au lasat cu gura cascata printre care zona de teatru si zona pentru concerte. Este un loc impresionant, cu o locatie si o priveliste de vis si culmea, preturile sunt foarte decente, camerele incep de la 100 de lei pe noapte. Va las cu cateva poze ca sa va faceti o mica impresie despre urmatoarea noastra vacanta :). Mai multe poze gasiti la mine pe FB.
Ca sa fiti la curent cu noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB sau sa va inscrieti la Newsletter.