Chocoflan – Prajitura cu blat de cacao si crema de zahar ars (Prajitura imposibila)

Chocoflan Prajitura imposibila
Chocoflan – Prajitura cu blat de cacao si crema de zahar ars (Prajitura imposibila) este un desert irezistibil, atat ca mod de prezentare cat si ca gust.
Foarte interesanta, prajitura imposibila este un desert de origine mexicana ce aduce cumva cu tortul nostru de zahar ars, doar ca atat ingredientele cat si gustul sunt total diferite.
Chocoflan este o reteta inedita deoarece la final blaturile se inverseaza iar aspectul este cu adevarat deosebit.
Chocoflan – Prajitura cu blat de cacao si crema de zahar ars (Prajitura imposibila)
Ingrediente pentru siropul de caramel:
  • 100 ml apă
  • 200 g zahar
Ingrediente pentru blatul de cacao:
  • 2 ouă
  • 125g zahar
  • 100 ml ulei
  • 160g făină
  • un plic praf de copt
  • 2 linguri de cacao

Ingrediente pentru blatul de ciocolata:

  • 8 ouă
  • 100g zahar
  • 750 ml lapte
  • esență de vanilie

Instructiuni de preparare: Chocoflan Prajitura imposibila

Caramelul: Punem apa si zaharul intr-o cratita si le lasam sa se topeasca la foc moderat, amestecand din cand in cand. Caramelul obtinut il turnam intr-o tava si il intindem repede inclusiv pe peretii tavii.

Crema: Intr-un vas adaugam oule, zaharul, laptele, esenta si le mixam impreuna pana se topeste zaharul. Aceasta compozitie o adaugam intava peste caramelul intarit.

Blatul: Intr-un alt vas, adaugam cele doua oua ramase, zaharul laptele, uleiul, faina, praful de copt si cele doua linguri de cacao. Mixam totul cateva minute pana la omogenizare, iar apoi adaugam peste compozitia din tava. Atentie: Turnam blatul cu grija, fara sa amestecam!

Tava cu cele doua compozitii se pune in alta tava mai mare, in care am adaugat apa si se lasa la cuptorul preincalzit la 170 de grade, pentru 45 de minute. Chocoflan Prajitura imposibila

La final se scoate tava si se intoarce cu fundul in sus, pe o tava. Se lasa pana cand toata compozitia cade din tava si pana se scurge siropul de zahar ars.

Tava cu prajitura se lasa la frigider minim doua ore pana se raceste.

Pofta buna! Chocoflan Prajitura imposibila

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

Sharing is Caring! ❤

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro. 

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii. Calculator Sarcina / Data Probabila A Nasterii

Articolele publicate  pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *