“Ce le povestim copiilor si adolescentilor despre sex” – Prima Conferinta Nationala pe aceasta tema

Am acceptat imediat propunerea ca Meseriadeparinte.ro sa fie partener media al primei Conferinte Nationala despre Educatie Sexuala – “Cum sa le povesti copiilor si adolescentilor despre sex” , din foarte multe motive printre care:

  • Cred ca sexualitatea (sentimentele si comportamentele noastre) reprezinta o parte importanta a fiintei umane si o sexualitate sanatoasa are o pondere uriasa in starea de bine si santatatea generala a tuturor oamenilor.
  • Cred in educatia sexuala caci ea este cea care le ofera copiilor informatiile de care au nevoie pentru a ajunge niste adulti care sa se bucure de o dezvoltare sexuala armonioasa.
  • Cred in dreptul de a alege: de a ne alege partenerii, de a alege sa fim activi sexual sau nu, de a alege sa decidem daca vrem sa avem copii si cand, etc.
  • Cred ca este important sa putem transmite copiilor nostri valorile noastre legate de sexualitate intr-o maniera nondiscriminatoare.

De ce ajuta sa vorbim cu cei mici despre subiectele de mai sus cat mai devreme?

Pentru ca cei mici sunt curiosi despre cum functioneaza corpul lor, fie ca sunt fete, fie ca sunt baieti. Sunt interesati de modul in care relationeaza cu cei din jur de foarte timpuriu. Aceasta curiozitate este o ocazie excelenta sa incepem sa vorbim cu ei. Punem astfel bazele unei relatii pline de respect si incredere cand vine vorba de subiectul sexualitatii umane.

Cand vorbim cu copiii despre sex este important sa folosim informatii potrivite varstei. Daca le oferim detalii adaptate nivelului lor de intelegere le este mai usor sa inteleaga ca sexul este o parte fireasca ce face parte din dezvoltarea umana. Iar daca incepem de cand sunt mici se va crea o punte de legatura si ne va fi mult mai usor sa discutam cu ei despre intimitatea sexuala atunci cand sunt mai mari.

Print

Meg Hicklig, specialist de renume mondial in vine in Romania la invitatia Parentime in weekendul 19-20 martie pentru a sustine doua conferinte, una sambata 19 martie (10:00 – 14:30 ) adresata parintilor si una duminica 20 martie (10:00 – 14:30), adresata specialistilor. 

Sambata Meg va discuta despre

  • cele 5 stadii ale dezvoltarii sexuale pe grupe de varsta (2-4 ani, 5-8 ani, 9-12, 13-18 si tanarul adult)
  • schimbarile care apar la pubertate si preocuparile parintilor despre aceasta etapa
  • cateva strategii care sa te ajuta ca parinte sa te pozitionezi ca sursa principala de informare pentru copilul tau

La finalul conferintei

  • Veti fi mai informati si veti asimila o serie de idei noi
  • Veti dobandi o atitudine mai destinsa fata de subiectul sexualitatii si veti putea transmite si copiilor aceasta stare de spirit
  • Veti afla care sunt cele mai frecvente intrebari pe care le pun copiii si cum anume sa le raspundeti in functie de varsta acestora

Mai multe informatii despre conferinta  si inscrieri gasiti pe site-ul oficial sau puteti contacta organizatorii la tel: 0723 416 888 sau email: diana.dragu@parentime.ro.

 Am scris pe aceeasi tema: Ce le spunem copiilor despre sex si Copii mici, probleme mici! Copii mari, probleme…multe.

Ca sa fiti la curent cu toate noutatile de pe Meseriadeparinte.ro nu uitati sa va inscrieti la Newsletter.

Ana Maria Mitrus

Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama - pentru Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Leave a Reply

Your email address will not be published.