Ce facem in weekend? 27-29 octombrie 2017

Hänsel și Gretel

Hänsel și Gretel este cea mai cunoscută operă pentru copii de pe întreg mapamondul. Nu există scenă de operă din lume care să n-o fi montat măcar o dată, de aceea miza este uriașă. Hänsel și sora lui, Gretel, sunt puși în situația să se salveze și să învingă vrăjitoarea, o forță aparent mult mai puternică și opresivă. Dar inteligența lor învinge, așa cum tinerețea trebuie să învingă mereu.
Gen: Operă | Vârsta recomandată: +3 ani | Sala Mare

Exploratorii naturii – atelier de joaca pt copii de 3-6 ani

 · Hosted by Hai afara, Hai la joaca

E Duminica, mergem in padure! Se arata soare si vreme tocmai buna de jucat!

Hai sa descoperim Doamna Toamna dupa ploaie, scaldata in raze de soare! Vom gasi covorul frunzelor, pleoscaitul din baltile ramase printre copaci, vom pregati pasarilor ce n-au plecat in tari mai calde mancarea numai buna pentru burtica lor.
Fiecare intalnire e diferita iar surprizele nu se lasa asteptate! Pentru detalii si inscrieri astept mesajele voastre la oana@flowersophy.ro sau 0744420452. Tot atunci veti primi si informatiile despre locatia exacta si coordonatele organizatorice.
Fiecare intalnire e menita sa trezeasca curiozitatea celor mici, motorul invatarii si sa le stimuleze imaginatia creatoare de minuni!
Costul atelierului este de 50 lei pentru fiecare copil.
Numarul de participanti e limitat, inscrierile se vor face pe principiul “primul venit, primul servit”.

Halloween Party pentru copii și părinți

· Hosted by PlaYouth

Pe 28 Octombrie vă invităm să petrecem împreună o după-amiază în stilul nostru caracteristic: liber, cald, entuziast și distractiv!
Noi vă așteptăm cu
– activitățile creative;
– jocuri de improvizație;
– poveștile înspăimântătoaaaareeeee;
– fructe și ceai;
– entuziasmul, atenția și bucuria echipei PlaYouth.Iar voi, puteți veni:
– curioși de ce vom descoperi jucându-ne împreună;
– costumați așa cum vă place;
– însoțiți de dovlecii sculptați în familie;
– să vă distrați și să petreceți timp de calitate alături de noi.
Restul, vine de la sine. 🙂

Conferinta – Paşi pentru o sarcină sănătoasă.

 · Hosted by Parenting Academy and Printesa urbana
Vă aşteptăm cu mare drag la primul eveniment Parenting Academy, sâmbătă, 28 octombrie la hotel Sheraton. Cei mai importanţi specialişti ne vor trece pragul şi ne vor răspunde la toate întrebările despre sarcină: dezvoltare, teste, sport şi nutriţie.
Moderatorul şi copartenerul acestei conferinţe va fi Ioana Chicet-Macoveiciuc, blogger la Printesa urbana, care susţine nevoia de specialişti în care să avem încredere, care să ne explice pe îndelete ce ni se intamplă şi ce putem face pentru a trece cât mai confortabil şi plăcut, prin aceste moment unice, minunate, dar şi dificile, cum e sarcina.
Invitaţii noştri sunt:
▫ Dr. Cătălin Petru Haiduc, medic primar obstretică şi ginecologie; ▫ Dr. Simona Tivadar – medic primar diabet, boli de nutriţie şi metabolism,
▫ Andreea Pautov Ioniţă – Professional Tree Hugger @Suntuncopac – Yoga Studio&more

❕ Pe scurt, vei învăţa:
▫ Cum trebuie să te pregateşti pentru sarcină
▫ Teste şi analize necesare în sarcină în funcţie de fiecare trimestru.
▫ De ce ar trebui ca toţi bebeluşii să aibă parte de oră magică?
▫ Ce alimente nu trebuie să lipsească din dieta gravidei şi ce ▫ alimente trebuie evitate?
▫ Activităţi fizice recomandate în sarcină în funcţie de etapa de dezvoltare a sarcinii

Cultivarea inteligenței parentale prin curaj, compasiune și conectare

 · Hosted by Mozaic Media and 2 others
În luna octombrie, Pagina de Psihologie în colaborare cu Mozaic Media șiSalvati Copiii Romania te invită la cel mai important eveniment pentru sănătatea relațională a familiei, organizat anul acesta în România. Trei dintre cei mai apreciați experți în psihologie și parenting vor urca pentru prima dată pe aceeași scenă, în scopul de a ne împărtăși informații esențiale pentru starea de bine a copiilor și a părinților lor. Conferința este parte din programul național #REvoluțiaRelaționalăÎnRomânia, având ca obiectiv promovarea sănătății relaționale, prin cultivarea inteligenței emoționale și interpersonale, manifestată sub toate formele ei.
Părinți, bunici, bone, educatori, specialiști în sănătate, psihologie șipsihoterapie, dar și reprezentanți ai social media — sunteți așteptați deopotrivă, informațiile transmise fiind accesibile și esențiale atât familiilor și specialiștilor în domeniul sănătății mintale, cât și bloggerilor și mai ales reprezentanților din sistemele educaționale.

Poteca dovlecilor fermecati – editia a V-a

 · Hosted by Parcul Mogosoaia

Oare ce fețe vor avea anul acesta Dovlecii Fermecați? Aceștia revin și abia așteaptă să fie sculptați de voi.

Ne revedem sâmbătă 28 octombrie între 11.00 – 16.45 la atelierele de dovlecit.

Kitul de dovlecit și dovleacul se vor ridica direct de la atelierul de dovlecit.

Castelul bântuit

 · Hosted by A L a N D a L a

Bu-hu-hu! Se spune că acel castel vechi de pe deal ar fi bântuit! Că mișună prin el tot felul de vietăți, lilieci, fantome și chiar și mumii! Voi ce credeți? Haideți la atelierul Castelul bântuit să ascultați o poveste cu iz de Haloween și să ne jucăm împreună!

Ce vom face? Mai întâi vom asculta o poveste deopotrivă antrenantă și amuzantă. Apoi vom decupa, vom lipi și vom decora, folosindu-ne imaginația, pentru a crea împreună castelul bântuit și pe locuitorii săi. Activitatea este potrivită pentru copii cu vârste între 4 și 10 ani.

Colectăm păpică pentru cățeii verzi si pisicile verzi!

Suntem cateva sute de catei cu varste cuprinse intre unu si 19 ani, frumosi, sanatosi si pregatiti pentru adoptie!
Suntem salvati de pe sosele si campuri, salvati din situatii tragice, salvati de la hingheri, la Green Dog devenim verzi( sanatosi, sociabili si frumosi), numai buni de luat acasa. Green Dog salveaza si da in adoptie!
Protectorii nostri au o experienta de zece ani in protectia animalelor din Romania. Green Dog este proiectul lor de suflet.
Va invitam sambata 28 octombrie la intrarea din fata Parcului Tineretului, la bariera unde sunt parcate masinile. Intre 12 si 16.
Marcel Nicolescu – 0722639940 daca va rataciti si Green Girl, masina cateilor verzi va asteapta sa o umpleti cu bobite pentru catei, cu bobite pentru puii de catel gasiti de noi sau abandonati la poarta noastra, bobite pentru pisici, conserve pentru catei si pisici. Si orezul ne este de folos, suntem furnicute, il depozitam sa il fierbem in cele sase oale mari, o mancarica calda pe vreme rea papam si noi. Orice papica ne este de mare ajutor, nu avem donatii de la asociatiile din afara. Cumparam toata papica. Cateii verzi papa 280 de kg de bobite zilnic. Va rugam veniti la colecta cu un kg de boabe si o conserva!
Avem mare nevoie si de casute, o casuta mare pentru doi prieteni ne costa 300 lei.
Daca nu ajungeti la colecta puteti dona in conturile cateilor cu mentiunea: o casuta pentru doi prieteni sau papica pentru cateii verzi!
ASOCIATIA PENTRU DEZVOLTARE COMUNITARA EMA
Ron Acc: RO96PIRB4224733796001000
Euro Acc: RO62PIRB4224733796002000
Swift Code: PIRB ROBU
Paypal: emashelter@yahoo.com

PopUP Răspiua la MNAC

 · Hosted by Răspiua and MNAC Bucharest
Toamna asta inițiativa Răspiua cucerește orașul cu un spațiu de joacă polisenzorial mobil destinat tuturor copiilor, indiferent de (diz)abilități. După trei playdates cu peste 250 de copii în aer liber, în Parcul Circului, PopUP Răspiua se instalează pentru prima oară la interior în cafeneaua Muzeului Național de Artă Contemporană (etaj 4). ???
Echipamentele de joacă sunt obiecte unice, creative și incluzive, gândite astfel încât să fie distractive pentru toți copiii — fie tipici, cu deficiențe senzoriale, motorii sau cu afecțiuni din spectrul autist. „Labirintul de cazemate”, construit din plăci ușoare de diverse texturi, este o atracție pentru toate categoriile de vârstă, fie în sens exploratoriu, fie ca bază pentru jocuri dinamice de grup. Jucăriile care întregesc acest puzzle numit PopUP Răspiua îmbunătățesc și ele diverse abilități la joacă — de la calcularea și potrivirea formelor și volumelor sau dezvoltarea motricității până la colaborare creativă și reinventarea continuă a spațiului chiar de către copii.
Hai cu mic, cu mare să vedeți ce frumoasă e joaca atunci când dublează ca un exercițiu de incluziune și empatie pentru cei mici.

Atelier de cusut pentru copii și adulți

 · Hosted by Roman-IA cu povesti
Sâmbătă, 28 octombrie, ora 11:30, vă invităm alături de noi pentru a spune povești colorate, create cu acul și ața. Culoare, tradiție și modernism!
* Se vor coase semne de carte cu însemne tradiționale.
* Semnele de carte cusute de către fiecare participant vor fi luate acasă.
* Consumabilele și kitul pentru atelier sunt aduse de profesor.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Elza Ilina, fondatoare Elza Handmade Store, este de profesie analist în turism și practicant de IT Retail. În timpul liber, pasionată de ac și ață, a pornit un proiect care vorbește despre continuitatea neamului românesc, prin frânturi de simboluri și cusături, transpuse în bijuterii, îmbinate cu note de modernism. Este o mare iubitoare a portului tradițional românesc și, implicit, un bun cunoscător al iilor și al semnelor cusute pe pânză.

Hai să citim în parcul Izvor

 · Hosted by Hai să citim
“Hai să citim” este un festival dedicat publicului larg și, în special, copiilor, care își propune să încurajeze cititul! Vă așteptăm să luați parte la o incursiune în lumea minunată a cărților, în care să le arătăm celor mici beneficiile și frumusețea lecturii. 🙂
Într-o lume a tehnologiei, a vitezei, a televizorului și a Internetului, copiii trebuie să redescopere bucuria care se poate naște din paginile unei cărți. Pentru ca acest lucru să se întâmple, e nevoie ca informația și cărțile să fie prezentate într-un mod atractiv, care să stârnească interesul și curiozitatea! 🙂
Festivalul “Hai să citim” este dedicat, în special, copiilor între 6 – 14 ani. Va avea loc în Parcul Izvor, din București, în weekend-ul 28-29 octombrie, între orele 10:00 – 19:00.

Ateliere gratuite pentru liceeni Urban Up! – Bucureşti

· Hosted by Urban Up powered by de-a arhitectura

În al cincilea an de activitate, Asociaţia De-a Arhitectura lansează un nou proiect, Urban Up!, prin care își diversifică portofoliul cu încă o grupă de vârstă, cea a liceenilor. Sub egida programului Împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun, proiectul a fost selectat în urma unui concurs în domeniul proiectelor educaționale.
În zilele de sâmbătă, pentru a avea un timp dedicat lucrului împreună, Asociația De-a Arhitectura propune liceenilor întâlniri cu profesioniști din domeniul mediului construit (arhitecți, urbaniști, ingineri, antropologi).
Prin exerciții cu multă interactivitate, participanții vor înțelege mai bine cum se transformă orașele noastre, de ce să ne intereseze calitatea în construcții, de ce să ne pese de valorile de patrimoniu, care sunt locurile interesante pentru a fi alături de ceilalți locuitori care au preocupări similare, cum se pot gândi și prezenta acele locuri, cât de accesibile sunt anumite zone ale orașului etc.
Atelierele sunt tot atâtea ocazii de a discuta cu profesioniști activi și pasionați care pot fi repere pentru liceeni în orientarea lor profesională, dar și exemple de implicare în societate.

Târg de Antichități Țărănești // 27-29 octombrie 2017

Pentru că e prilej de tocmeli de Sânmedru, precum și praznic mare de Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou (Basarabov), ocrotitorul Bucureștilor, la Târgul de Antichități Țărănești de la Muzeul Țăranului își dau întâlnire 50 de colecționari din toată țara.
De vineri, 27 octombrie până duminică, 29 octombrie 2017, de la orele 10 dimineața până la 6 seara, vă așteptăm cu fel de fel de obiecte vechi, nelipsite odinioară din gospodăria țărănească:
mobilier crestat, pictat – lăzi de zestre, mese, scaune, blidare, lingurare, dulapuri,
ceramică, donițe, vase din lemn, putinei, căuce,
țesături de interior (covoare, ștergare, fețe de pernă, fețe de masă etc.),
piese de costum țărănesc,
icoane pe lemn și pe sticlă, cruci, pristolnice, podoabe,
furci și roți de tors, fuse, vârtelnițe,
felinare, ceasuri, candelabre, piulițe și râșnițe de alamă, dar și
publicații socio-etnografice din perioada interbelică,
bancnote vechi, timbre cu subiecte etnografice.
Bunătăți de-ale gurii puteți târgui: prăjituri, cozonaci, miere, turtă dulce, plante medicinale, cafea, dar și țuică și vin.

Toamna în Grădina Kiseleff

Prima parte a tururlui ghidat la Șosea se desfășoară din Piața Victoriei până la intersecția cu strada Ion Mincu/Bufet.
Cea de-a doua parte va avea loc sâmbătă, 14 octombrie, ora 16:00.
Inscrierile se fac la tururighidate@gmail.com, pana in joia precedenta sfarsitului de saptamana
Copiii pana in 14 ani participa gratuit.
Pentru contramandarea rezervarii, va rugam sa ne anuntati tot pana in joia precedenta, pentru a putea a avea timp sa acceptam alti doritori.
Plata se face cu cateva minute inainte de inceperea turului, iar in unele cazuri (persoane care au „blocat” locurile in lunile iulie-august si nu au anuntat renuntarea/neparticiparea) cu plata in avans, prin transfer online.

Garderoba Infinita: Targ de shopping la pretul potrivit!

· Hosted by Garderoba Infinita

GARDEROBA INFINITA este primul Targ de Shopping la Pretul Potrivit!
Adica haine si accesorii de zi pe care le poti cumpara sau inchiria.

GARDEROBA INFINITA e pentru femeile inventive, care-si doresc sa poarte la serviciu, in fiecare zi, altceva … daca s-ar putea, doar asa, de dragul culorilor, florilor sau al norilor 😉
Ei bine, se poate! La GARDEROBA INFINITA fie cumperi, fie inchiriezi!

Orice produs cumparat va fi al tau permanent (toate femeile din lume ‘stie’ asta), iar orice produs inchiriat va fi al tau temporar, adica pentru maxim 5 zile. Produsele inchiriate se vor intoarce la noi, returul facandu-se gratuit, printr-un curier. Curatarea ulterioara a produselor e in grija noastra.
Hai sa ne vedem in Cafe Verona (Carturesti Romana)!
28-29 Octombrie. Va fi frumos!

Curs prim ajutor pentru copii 0-3 ani

Public

Curs sustinut de:
-Roxana Hristianovici- medic pediatru, consultant in alăptare IBCLCTematica abordata:-ingestia accidentala de substante: ce facem în functie de fiecare substanta în parte

medicamente;
detergenti ;
substante corozive (soda caustica);
alcool.

-arsuri: măsuri de prim ajutor de acordat acasă, evaluarea rapidă a severitatii arsurii

– muscatura

de câine: cum curățam corect acasă plaga, la ce spital ne prezentam
de capusa: cum arata, ce facem la domicilui, la ce spital ne prezentam

-hemoragia:

ce insemana hemoragie masivă
cum oprim o hemoragie pana ajung salvatorii

-cazaturi, luxatii, intorse, fracturi

-inecul:

semne ca un copil s-a înecat
manevra Heimlich la sugar și copilul mic- efectuata practic de fiecare participant la curs

– suportul vital de baza (ABC)

estimarea situației și evaluarea primara
poziția de siguranța
când nu mobilizam pacientul
masajul cardiac- efectuat practic de fiecare participant la curs

Durata curs: 3 ore (pauză de 30minute la jumătatea cursului)

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *