BCR la Noaptea Muzeelor: expozitii de bancnote vechi, prezentare despre istoria banilor, concursuri si ateliere scurte de educatie financiara plus multe alte surprize
Pe 18 mai va avea loc a 15a editie Noaptea Muzeelor, un eveniment prin care milioane de europeni sarbatoresc cultura iesind pe strazi in aceeasi noapte, insotiti de prieteni si familii.
Ca in fiecare an, pe langa muzee mai sunt si alte organizatii culturale care ne asteapta sa le vizitam: galerii de arta, spatii neconventionale, teatre, licee, universitati, opere, biblioteci, banci, cartiere creative, etc.
Pentru al doilea an consecutiv, BCR anunta implicarea in Noapte Muzeelor, ocazie cu care ne-a pregatit multe activitati educationale dar si distractive pentru cei mici, precum si multe surprize.
Daca anul trecut, doar sediul Central din Bucuresti a fost deschis publicului, prezentand o expozitie de numismatica, exercitii si jocuri de educatie financiara (inclusiv tehnologia Augmented reality), ei bine, anul acesta BCR ne asteapta cu mic cu mare nu doar in Bucuresti, ci si in alte 8 orase:
- Constanta
- Iasi
- Brasov
- Pitesti
- Craiova
- Cluj Napoca
- Oradea
- Timisoara
In toate aceste locatii, sediile judetene ale BCR vor fi deschise intre orele 19:00 – 01:00 si vor fi transformate in Muzee interactive (in Constanta suntem asteptati in sediu BCR Mamaia).
Noi vom merge la sediul din Bucuresti, Calea Victoriei nr. 15, unde vom crea propriile monede in realitatea virtuala cu ajutorul unei instalatii VR (aceeasi instalatie va asteapta si la Cluj). De asemenea, vom putea viziona o expozitie de bancnote vechi (si pasionatii de istorie din Timisoara sunt asteptati cu o expozitie similara).
Si binenteles ca asteptam cu nerabdare sa o cunoastem pe Cristina Andone, autoarea cartii “Scoala Banilor Bine Crescuti”, care le va citi povesti copiilor si ii va incanta cu un mini teatru de papusi.
In toate celelalte locatii BCR deschise in Noaptea Muzeelor, puteti gasiti o expozitie de ilustratii din cartea de povesti Scoala Banilor bine Crescuti, un proiect despre care am sa va povestesc mai multe incepand cu 1 iunie.
In Tulcea, BCR aduce Scoala de Bani la Muzeul de Istorie, unde puteti afla multe informatii interesante despre instoria banilor dar puteti participa si la concursuri si scurte ateliere de educatie financiara.
Distractia nu va lipsi nici ea in noaptea de 18 mai la BCR
Astfel, in toate sediile BCR participante la Noaptea Muzeelor, gasiti cabine foto – unde va puteti face fotografii amuzante, dar si multe activitati si premii surpriza.
Un mic secret, dar nu stiti de la mine 🙂 : vor fi si concursuri care deblocheaza seif-uri cu premii si banuti de ciocolata!!!
Asadar, nu uitati: 18 mai, Noaptea Muzeelor, BCR va asteapta in 9 locatii cu multe activitati, concursuri, povesti si teatru pentru copii, cabine foto dar si alte surprize.
Mai multe detalii puteti afla in Eventul de pe FB Scoala de Bani la Noaptea Muzeelor.
Noi va asteptam sa ne distram impreuna in sediul din Bucuresti, dar si pe Pagina de FB Meseria de Parinte si pe Instagram @meseriadeparinte.ro unde vom posta fotografii live de la eveniment.
Urmariti hashtag-urile: #noapteamuzeelor2019 #scoaladebani.
Initiata de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta si patronata in prezent de Consiliul Europei, Cosiliul International al Muzeelor si UNESCO, “Noaptea Muzeelor” este organizata la noi in tara de catre Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania.
Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:
Sharing is Caring! ❤
******************************************************************
Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.
Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro.
Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii.
Articolele publicate pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).