Am fost acolo cand s-au donat echipamente in valoare de 26.000 de eur

Ma bucura foarte tare atunci cand pot sa vad cu ochii mei rezultatele campaniilor facute pentru diverse cauze si de asemenea, sa pot sa duc vestea mai departe. Astazi o sa va spun despre un gest mic dar care poate valora enorm si ca sa va conving o sa mentionez si cifre.

Am avut onoarea sa fiu alaturi de Salvati Copiii acum cateva zile cand Sectia de nenonatologie a Spitalului Clinic de Urgenta “Sfantul Pantelimon” a primit sub forma de donatie, echipamente medicale in valoare de 26.000 de euro.

Sume similare sau chiar mai mari se pot strange prin redirectionarea a 2% din impozitul pe venitul anul catre Salvati Copiii, pentru ca donatiile sa poata continua.

Anul trecut, in maternitatea Spitalului Clinic de Urgenta „Sfantul Pantelimon” au avut loc 1.500 de nasteri si au fost ingrijiti 189 de nou-nascuti prematur, aceasta fiind una dintre cele 7 unitati medicale de nivel 3 din Bucuresti. In 2014, Salvati Copiii a mai oferit sectiei de neonatologie un ventilator de suport respirator, in valoare de 18.800 de euro.

”Contributia Salvati Copiii la dotarea sectiei de neonatologie este inestimabila, iar sustinerea lor repetata in lupta impotriva mortalitatii infantile este esentiala. Cu ajutorul echipamentului donat in 2014 au fost salvate vietile a multor copii nascuti prematur sau care sufereau la nastere de afectiuni respiratorii. Suntem recunoscatori si pentru incubatorul si masa radianta pe care le-am primit astazi, aceste aparate sunt indispensabile, atat pentru copii, cat si pentru cadrele medicale care le ofera acestora ingrijiri.

Aparatura de ultima generatie este foarte importanta pentru salvarea oricarui copil nascut cu sanse mici de supravietuire. De multe ori, un aparat poate face diferenta intre viata si moarte, iar implicarea Salvati Copiii in procesul de dotare a sectiei noastre ne ofera sanse sporite de succes in aceasta lupta.”- Dr. Georgeta Sardescu, Sef Sectie Neonatologie, Spitalul Clinic de Urgenta ”Sfantul Pantelimon” Bucuresti.

In ultimii patru ani, Salvati Copiii a donat echipamente medicale performante, in valoare de 7.300.000 lei, catre 58 de maternitati din 34 de judete ale tarii, contribuind la salvarea a peste 18.000 de copii anual.

O parte semnificativa din fonduri a venit de la contribuabilii care au ales sa redirectioneze 2% din impozitul pe venit, transformand banii, care altfel ar fi ramas in posesia statului, in viata pentru copiii nascuti prematur. Astfel, aproximativ 14.000 de contribuabili au ales anul trecut sa completeze formularul pentru Salvati Copiii. Suma redirectionata in 2015 a fost de 272.673 de euro, aproape dubla fata de cea din 2013, cand au fost redirectionati 190.194 de euro.

Datele furnizate de ANAF in 2015 arata ca numarul celor care au redirectionat impozitul pe venit a ramas constant in ultimii ani: aproximativ 1,8 milioane de contribuabili, din numarul total de 6.306.064, au decis sa contribuie la sustinerea proiectelor sociale.

Asta inseamna ca peste 4 milioane de persoane care realizeaza venituri, nu au redirectionat 2% catre o cauza sociala iar asta este o o veste rea dar in acelasi timp una buna.

Este o veste rea pentru ca banii respectivi au ramas in posesia statului si stim cu totii ce inseamna asta.

Dar este o veste buna pentru ca putem vedea potentialul ramas nefolosit. Daca reusim sa convingem toti acesti oameni sa completeze formularele, o suma substantiala va putea fi folosita pentru diverse cauze care pot fi solutionate prin implicarea noastra.

Organizatia Salvati Copiii continua in 2016 campania de promovare pentru redirectionarea a 2% din impozitul anual pe venit si ii invita pe contribuabili sa-i fie alaturi in demersul de a dota maternitatile din Romania cu aparatura de ultima generatie, cu scopul de a asigura asistenta medicala adecvata copiilor nascuti prematur.

Toti cei care doresc sa sprijine aceasta cauza pot descarca formularele 230 si 200, precompletate cu datele de identificare ale organizatiei, de la adresa  www.salvaticopiii.ro/doilasuta. Acestea trebuie completate cu datele personale, semnate si depuse personal la administratiile financiare sau trimise prin posta, cu confirmare de primire, pana la data de 25 mai 2016. Suma nu trebuie mentionata in formular, ea urmand sa fie completata de administratia financiara.

Doar un formular completat, de atat este nevoie pentru ca banii sa fie redirectionati. Ma bazez pe voi sa duceti vestea mai departe si sa va convingeti familia, prietenii, vecinii sau colegii sa se implice. Sa aleaga ca in 2016 sa nu se mai numere intre cele peste 4 milioane de persoane care lasa banii la dispozitia statului.

Ca sa fiti la curent cu noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   sau sa va inscrieti la Newsletter.


salvati copiii 2 salvati copiii 1

salvati copiii 3

 

 

 

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *