Acesta este meniul pentru paciente la maternitatea din Sibiu: margarină, biscuiți, brânză topită și pateu de ficat

Fotografiile făcute de o pacientă internată în Spitalul Clinic Județean Sibiu arată cât de sărac este meniul oferit bolnavilor. În una din imagini este micul dejun, format din margarină și pate, iar în alta este caserola pentru cină, cu cinci biscuiți și două triunghiuri de brânză topită.

O femeie internată la Maternitatea din Sibiu a trimis pe adresa publicației locale Turnul Sfatului câteva fotografii cu ceea ce a primit de mâncare în ziua respectivă.

O alta viitoare mămică a trimis poze cu micul dejun și cina, atrăgând atenția asupra conținutului „sărac” dat pacientelor din Maternitate. Într-una dintre fotografii se observă o caserolă cu margarină și pate, iar în cealaltă fotografie apare o caserolă cu cinci biscuiți și două triunghiuri de brânză topită.

 

Contactați telefonic, reprezentanții spitalului au precizat pentru publicatia specificata mai su că fac eforturi pentru a asigura un meniu cât mai diversificat dar, din păcate spun ei, finanțarea este redusă, hrana fiind condiționată de acest fapt. Despre meniul fotografiat transmit că poate fi un meniu comun, servit sâmbătă, 15 august, dar menționează că imaginile au fost incomplete.

În cadrul SCJU Sibiu, serviciul de preparare a hranei este unul externalizat din anul 2003, de prepararea meniurilor ocupându-se o firmă privată. În urmă cu doi ani, în urma licitației organizate, a fost semnat un acord cadru valabil până în iunie 2021. Hrana pacienților este acordată diferențiat în funcție de regimurile alimentare stabilite de dieteticieni si aprobate de medicii nutriționiști.

Se fac eforturi pentru a asigura un meniu cât mai diversificat dar, din păcate, finanțarea este redusă, iar meniurile sunt condiționate de acest lucru. Subliniem totodată că SCJU Sibiu a făcut demersuri pentru transformarea serviciului de preparare a hranei în serviciu de catering dar, datorită valorii mici a alocației zilnice stabilită prin lege, la licitația organizată nu s-a înscris nimeni. Prin urmare, soluția aleasă a fost serviciul externalizat de preparare a hranei în cadrul spitalului de către singura firmă care s-a înscris la licitația organizată, existând, așa cum am menționat, un acord cadru valabil până în iunie 2021.

Meniul din imaginile prezentate poate fi un meniu comun, servit sâmbătă 15 august, cu mențiunea că imaginile sunt incomplete.

Acesta a constat în mic dejun: pate, margarină, ceai; prânz: ciorbă de fasole verde, tocăniță de pui cu orez și cină: brânză topită, biscuiți, ceai, brânză de vaci. Pacienții primesc dimineața o jumătate de pâine pentru întreaga zi”, transmit reprezentanții spitalului.

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

  1. Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
  2. Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
  3. Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte
  4. Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro.

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii.

Articolele publicate pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *