Incurajarea visurilor

Visurile copiilor sunt marete. Un pas important in maturizarea copiilor este sa invete ca aproape intotdeauna e nevoie de foarte multa munca pentru ca visurile lor sa devina realitate. Copiii nu cunosc limite si adesea nu simt nici urma de teama.

Totusi, de cele mai multe ori, parintii descurajeaza visurile copiilor “pentru binele lor” si incearca sa-i directioneze spre “obiective mai realizabile”. Iar copiii, de cele mai multe ori, accepta acest lucru pana cand intalnesc pe cineva care crede in visurile lor si ii incurajeaza sa le urmareasca.

Cand se intampla acest lucru, cine credeti ca are mai multe putere? Parintele sau un strain?

 sursa foto

Ar trebui sa credem in visurile copiilor nostri chiar si atunci cand nu le intelegem in totalitate. Si trebuie sa credem in copiii nostri mai ales atunci cand si-au pierdut increderea in ei insisi.

Incurajandu-i din tot sufletul – incurajandu-le visurile talentele si calitatile – ii ajutam sa devina adulti capabili sa infrunte viata cu siguranta de sine.

Ca sa fiti la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   si sa va inscrieti la Newsletter.

Sharing is Caring!  Daca ti-a placut acest articol, distribuie-l catre prietenii tai de pe  Facebook (click aici).

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *