Bagajul de urgenta
Daca aveti copilul bolnav si plecati cu el la spital, si daca exista 1% sanse sa va interneze, va sugerez sa luati cu voi un bagaj minimalist, dar care sa va satisfaca nevoile urgente, pana veti primi intariri de acasa.
Eu in general, cand situatia scapa de sub control cu cele mici, prefer sa merg la spital, la camera de garda, unde gasesc intotdeauna ajutor profesionist. E adevarat ca uneori exista exagerari, tocmai datorita acestuia si datorita protocoalelor, dar stiti cum e “paza buna trece primejdia rea”.
Am apelat la camera de garda in caz de:
– deshidratare si febra mare cateva zile la rand (Andreea cu rotavirus). Am fost la Elias unde s-a intervenit de urgenta cu perfuzii si antibiotic. E foarte ok acolo, deja stiu tot ce misca :). La Elias am nascut-o pe Alexandra si am fost deja de multe ori la control. Camera de garda e ok, nu am asteptat niciodata prea mult, maxim 2-3 persoane.
– os de peste ramas in gat (tot Andreea). Am fost la Alexandrescu la camera de garda, pana la urma ne-au dus pe sectie unde a fost cam neplacut ca era deja coada si lumea astepta pe scari o perioada nedefinita prea bine. Am avut noroc ca ne-au lasat in fata ca urgenta. Din fericire a fost o alarma falsa, nu era niciun os, doar o zgarietura sau o senzatie persistenta. Exceptand asteptarea, a fost ok.
– otita grava Alexandra – Alexandrescu camera de garda. Ok doctorii dar e haos in sala de asteptare. Nu mai zic ca tot timpul ne ratacim prin curte, mereu intrarea e prin alta parte, mi se pare foarte prost organizat. Plus ca nu poti sa intri cu masina. Dar au camera de garda non-stop cu specialisti. La Elias de exemplu nu au ORL la camera de garda, doar in timpul programului, pe sectie.
– cot dislocat – Andreea. Am fost la Alexandrescu la camera de garda. Era intr-o seara de iarna, pe la ora 21 si de data asta se intra prin spate, din strada Alexandrescu. Cred ca a durat fix 30 de secunde sa-i puna cotul la loc dar din pacate a fost nevoie de acest incident nefericit ca sa invatam o lectie importanta: Copii au incheieturile foarte fragile iar dislocarea cotului este una dintre cele mai frecvente afectiuni de natura ortopedica-traumatologica ce apar la copii. Clasica ridicare de ambele maini sau invartirea copiilor tot asa, de maini este foarte periculoasa si se poate solda cu un cot dislocat. La noi a fost chiar un accident, traversam o strada, pe jos era alunecus iar Andreea pur si simplu a alunecat iar eu am sustinut-o de mana ca sa nu cada si sa se loveasca. Am ajuns acasa cam in 5 minute si cotul era deja umflat si nu putea sa-l miste.
– eruptie pe piele – amandoua – am fost la Elias. Nimic grav, se presupune ca a fost o alergie la ceva.
– eruptie nasoala pe piele – amandoua- tot Elias. Verdict – varicela. Am primit reteta si am fost expediati urgent ca sa nu contaminam totul pe acolo. Ni s-a sugerat ca pe viitor cand suspectam ceva contagios sa mergem la Babes. Adevarul e ca mi-e frica sa merg la Babes, daca nu avem nimic, cum a fost alarma falsa de mai sus si ne contaminam acolo cu ceva?
– Laringita&otita&pneumonie – Alexandra. Am fost la IOMC (Alfred Russo fostul Emilia Irza). A fost demult, nu-mi aduc aminte cum am ajuns acolo, cred ca initial am fost la Medicover si dr. ne-a chemat ulterior acolo. A fost ok pentru ca aveam intrarea facuta, o sunam pe dr. si ne lua de pe hol. Altfel, haos in sala de asteptare. Spitalul in sine mi se pare foarte intortocheat, dar nici nu sunt foarte familiarizata. Tratamentul (perfuzii si aerosoli) l-am facut in ambulator unde e ok, sunt mai multe compartimente unde se preiau pacientii si nu se asteapta prea mult.
– febra si deshidratare – Andreea – otita. TOt la IOMC, ne-au internat, perfuzii si antibiotic si analize din cap pana-n picioare, inclusiv radiografie pulmonara. Asistentele sunt relativ ok dar parca sunt suspendate in timp. Ca prezenta, mentalitate, tot. Nu e neaparat ceva rau dar pentru mine a fost o senzatie ciudata :).
Si ca sa revin la subiectul acestei postari, va sugerez un bagaj care sa cuprinda:
– telefon + incarcator
– apa
– bani de toate culorile :). Si mai marunti si mai mari. La internare se joaca o carte importanta, cacialmaua nu e o alegere buna. Parerea mea! 🙂
– servetele umede
– un rand sau doua de schimburi pentru cei mici in caz ca transpira, vomita, fac pe ei sau mai stiu eu ce.
– un rand de schimburi pentru voi. Sau macar un tricou.
– O carte si o jucarie pentru cel mic. Pana primiti intariri de acasa o sa fie nevoie sa-l tineti ocupat.
– O carte/o revista pentru voi ca sa omorati orele care trec ca melcul. Sau orice altceva care va e folositor ca sa nu ajungeti sa racaiti peretii.
– Sapun si prosop
– Hartie igienica
Voi ce experiente aveti cu spitalele?
Credeti ca ar mai trebui adaugat ceva in bagajul de urgenta?
Eu as mai adauga o patura si o lenjerie de pat ( in cazul in care nu stii in ce spital nimeresti si ce conditii au acolo ).
Ai dreptate, cred ca si paturica si lenjeria ar fi necesare. Eu stiam cum arata spitalele respective, dar daca m-as duce prima data undeva, cred ca as lua si un cearsaf. Multumesc pentru completare :).
Multumim! E un articol deosebit de util!
Irina, multumesc pentru apreciere :).
Noi va multumim pentru toate postarile utile. V-am descoperit dintr-o intamplare dar v-am apreciat din primele clipe. Felicitari si sa va tina Dumnezeu sanatosi! See you drag…Ana-Maria & mami.