“Thank you for smoking”

Sau “Despre arta persuasiunii” sau “Copiii invata prin imitatie”. Si mai am cateva posibile titluri, dar va las pe voi sa cititi printre randuri.

“Thank you for smoking” este un film de care am aflat de la Florin. Primul meu gand a fost ca e un documentar anti tigari&CO si m-am asezat linistita la vizionat sperand ca voi afla argumente noi impotriva fumatului si in special a tigarii electronice. (Da, am o problema personala cu aceasta inventie mirobolanta si culmea, am ajuns sa promovez tigarile clasice. Stiti cum e, din doua rele il alegi pe cel mai mic. Parerea mea).

Filmul nu este nici pe departe un documentar, este un film artistic despre industria tutunului iar personajul principal este PR-ul acesteia. Iar aici incepe partea interesanta caci tipul respectiv este un maestru al convingerii, persuasiunii, dezbaterii si negocierii. E o placere sa il urmaresti cum combate orice argument sau cum sustine un punct de vedere cu argumente generaliste fara sa aduca in discutie ceva punctual (cea mai tare replica: “says who?” 🙂  ).

Citeste si:  De ce nu-mi plac printesele si poneii

In plan personal tipul are acelasi comportament, dezbate si combate orice cu oricine: cu fosta sotie, cu baiatul sau, cu amanta, sau cu cei mai buni prieteni ai lui – oamenii de PR ai industriei bauturilor alcoolice si ai armelor.

Foarte, foarte tare. Mi-am insusit foarte multe din acest film dar cel mai important este ca am reusit sa le conving pe cele mici sa nu se mai puna pe plans cand au o problema, ci sa incerce sa o rezolve, sa argumenteze, sa dezbata si sa isi sustina punctul de vedere pana in panzele albe. Detalii despre cum am reusit sa fac asta, intr-o postare viitoare :).

[youtube iBELC_vxqhI nolink]

Comments

comments

 • Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama – de Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

 • Invatati-va copiii sa fie creatori si nu consumatori

  For English scroll down. Simplul fapt ca sunt nascuti si crescuti in societatea moderna actuala, este de ajuns pentru ca […]

 • Castigatorii concursului Totul despre mame

  Cu ocazia conferintei din data de 14 noiembrie, unde speaker va fi Dr. Laura Markham am avut doua mici concursuri […]

 • Vaccinurile: Preventie sau Boala?

  Asa cum stiti deja, acest blog este despre intrebari. Si uneori despre raspunsuri… Meseria de parinte implica un sir foarte […]

 • Cine sunt castigatorii concursului Pampers

  A sosit momentul mult asteptat in care voi anunta cine sunt castigatorii concursului Pampers. Va reamintesc, premiul consta in 40 […]

One thought on ““Thank you for smoking”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*