Si-am reusit sa le conving sa guste avocado

Nu stiu cum e la voi dar la mine cea mai mare problema cu alimentele noi introduse in meniu este ca nu toate au sansa de a fi gustate. Adica nici nu-mi pun problema daca sunt acceptate sau nu, daca sunt gustoase sau nu, ci ma refer doar la sansa de a fi gustate.

Pana acum le aratam un avocado si auzeam doar “Nu”.

– Pai stati putin ca nici nu l-ati gustat. Macar o bucatica.

– Nu!

– Macar pune limba pe el chiar daca nu-l mananci. Sa simti gustul.

– Nu!

Le-am acceptat intotdeauna deciziile si singurul lucru pe care insist este sa-mi spuna de ce unele alimente primesc “Da” iar altele “Nu” doar pe baza unei priviri aruncate in treacat. Inca nu am deslusit misterul dar asta nu inseamna ca renunt.

Momentan┬áam apelat la vechea formula castigatoare “Daca nu-i poti convinge zapaceste-i” ­čÖé . Cand am primit un cos mare cu avocado, lamai, ulei de masline cu mirodenii si o rasnita cu verdeturi de Provance, l-am luat incantata si am inceput sa citesc scrisoarea si cartea care il insoteau.

1

Am aflat despre un parteneriat de zile mari intre Chef Adrian Hadean si medicul nutritionist Mihaela Bilic, care au jurizat un mic ghid de alimentatie corecta, cu scopul de a preveni situatiile care pot periclita calitatea vietii.

Citeste si:  Tupperware party

In timp ce ma uitam peste retetele structurate pe grupe de varsta, fetele mele au venit usor usor si au inceput sa-si bage nasul in cos si sa miroasa toate cele de acolo. Apoi au luat la randul lor cartea cu retete si… curioase, au inceput sa citeasca despre ce e vorba. La final, m-au intrebat daca putem sa gatim si noi avocado pe care l-am primit.

Am profitat de ocazie si am organizat o sedinta rapida de gatit in timp ce le povesteam una alta despre Adi Hadean si Mihaela Bilic.

6

“Fa rai din ce ai” este o expresie care mi-a placut foarte mult si pe care am auzit-o de multe ori la Adi. Promotor al unei alimentatii sanatoase, Adi ne indeamna de fiecare data sa nu mai incercam sa adaptam viata la noi pentru ca asta e aproape imposibil. Cel mai bun lucru pe care-l putem face este sa ne adaptam noi la viata, ceea ce simplifica enorm orice posibila ecuatie, inclusiv una alimentara. Cheia consta in simplificare si intoarcerea la lucrurile pe care le stim in inima, le simtim ca adevarate┬ási stim ca ni se potrivesc.

La randul ei, Mihaela ne spune ca sanatatea incepe din farfurie. Din alimentele pe care le consumam si din relatia pe care o avem cu mancarea. Iar totul se intampla in copilarie. Atunci se pun bazele unei alimentatii sanatoase, echilibrate si diversificate, atunci invatam sa ne bucuram de mancare, sa-i acordam atentia si locul cuvenit in viata noastra: acela de element social, care, in afara faptului ca ne hraneste, ne aduce impreuna, ne ajuta sa comunicam, sa impartasim experiente si senzatii tari.

Citeste si:  Cum merge Pro Skin-ul

In timp ┬áce le povesteam, am stors lamaia, le-am lasat pe ele sa puna cateva linguri de ulei si sa amestece (de la stanga la dreapta de doua ori si invers de trei ori. Nu de alta dar sa ne mai si distram in timp ce gatim ­čÖé ). Apoi am┬ácuratat frumos avocado (alta scamatorie cu care le-am mega incantat, in special cand le-am spus ca vom planta samburele si vom avea un avocado in ghiveci) l-am aranjat pe farfurie, am pus sosul deasupra si am presarat un strop de verdeturi de Provance.

19

Le-a placut atat de mult incat au si uitat ce gatesc, instinctiv au gustat din preparatul final si preocupate sa-si faca si un selfie, aproape ca au golit farfuria ­čÖé .

Acum vreau sa incerc si urmatorii pasi, sa le fac un smoothie si o salata cu avocado iar dupa asta pot sa spun linistita ca avem un nou aliment preferat pe lista.

Citeste si:  Va invit la Food Bloggers Conference

15

Am primit de la Grupama Asigurari invitatia de gati una dintre retele publicate in “Colectia de Retete Groupama”, gandite si pregatite de parintii din companie, alaturi de copiii lor.

In spiritul preventiei, pe care o promoveaza activ la nivel international si in Romania, Grupama Asigurari a publicat o colectie de retete ce se doresc a fi o serie de repere gastronomice corecte pentru o alimentatie corespunzatoare a celor mici si nu numai.

Cu totii avem un ritm accelerat al vietii, si de aceea, poate, luam decizii in graba in privinta alimentatiei. Exact ca in cazul asigurarilor, cand renuntarea la anumite optiuni poate sa duca la situatii nefericite, anumite obiceiuri alimentare sau ingrediente folosite gresit pot altera o reteta sau chiar starea noastra de sanatate.

Ca sa fiti la curent cu noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   sau sa va inscrieti la Newsletter.

2

 

Comments

comments

  • Article By :
    Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita ÔÇô cu Cristi, si sunt mama - pentru Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Random Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*