Salina din sufragerie

Am fost de curand la o petrecere pentru copii, unde vreo doua ore am socializat cu parinti pe care ii cunosteam putin spre deloc. Dupa un tur de subiecte universal abordate (scoala, teme, joburi) inevitabil am ajuns la raceli. Fiecare avea o poveste cu un copil bolnav dar mai ales un tratament primit “pe reteta” care trebuia spus. I-am ascultat o vreme si m-am regasit mult in toate povestile. Stiu ce inseamna otita, infectie respiratorie, laringita, amigdalita, polipi, febra, timpan fisurat, pneumonie si stiu si aproape toate retele pe de rost. Stiu ce inseamna perfuzii, aerosoli sau sa ai copilul internat.

La un moment dat, colega de canapea m-a intrebat cum am trecut noi peste iarna.

– Bine, i-am raspuns.

– Cum s-au descurcat fetele la epidemia de viroza?

– Care viroza? Nu-mi aduc aminte de nicio viroza. Adica stiu ca multi copii au fost bolnavi dar noi am fost bine.

– Toata iarna?!

– Da, toata iarna, din fericire. Mi-e si frica sa ma laud dar am reusit sa “fentam” toate racelile si virozele. Adica a mai stranutat cate una din cand in cand sau le-a durut urechea dar mai mult de doua zile nu a durat. Si oricum, au fost functionale in tot acest timp.

– Sunteti tare norocosi.

– Multumesc, i-am raspuns, nu foarte convinsa. Adica, poate suntem intr-adevar, dar norocul si-l mai face si omul cu mana lui.

Totusi, daca stau sa ma gandesc intr-adevar suntem norocosi pentru ca am aflat cateva secrete simple care ne ajuta sa ne mentinem sanatosi dar mai ales sa ne intarim organismele astfel incat sa fie capabile sa faca fata multor incercari, pe care generic le numim boli.

Spuneam mai sus ca stiu tot ce povesteau parintii referitor la bolile respiratorii in general si la tratamente. Cand am trecut si eu prin asta, am plecat cu reteta de la doctor m-am oprit in prima farmacie si am luat tot ce scria acolo.

Am mers la aerosoli cu adrenalina si dexametazona de doua ori pe zi timp de 7 zile.

Am administrat antibiotic vreo 6 luni.

Nu exagerez. De fiecare data alt medic, alta reteta.

Nu stiam atunci aproape nimic si nici nu am avut timp sa fac investigatii pentru ca nu vroiam decat sa-mi pun copilul pe picioare.

Insa dupa  ce am reusit acest lucru (nu cu ajutorul medicinei alopate din pacate) am citit si am cautat infornmatii si am decis ca voi face tot ce imi sta in putinta sa nu mai repetam aceasta experienta traumatizanta. Si da, am avut norocul sa gasesc exact informatiile de care aveam nevoie si sa intalnesc oamenii care sa-mi aprinda lumina pe drumul pe care am ales sa merg.

Am reusit sa inlocuiesc antibioticele de sinteza cu antibiotice naturale, aerosolii cu inhalatii cu uleiuri esentiale, iar antiinflamatoarele, antihistaminicele si in general toate medicamentele “anti” cu remedii “pro”. Un loc important l-au avut si inhalatiile cu sare, pe care le-am facut acasa cu un aparat destul de rudimentar la vremea aceea dar care si-a facut datoria din plin. Tocmai o nascusem pe Andreea asa ca nici nu se punea problema sa mergem cu Alexandra intr-o salina, sa faca  o cura prescrisa si de medicii ORL-isti.

De atunci am ramas prieteni cu sarea, care are niste proprietati fascinante si care, in mod miraculos, reduce inflamatiile, fluidizeaza secretiile si creste imunitatea locala inclusiv in cazul alergiilor. Iar acum avem la dispozitie o salina personala, gratie inhalatorului salin SaltMed care beneficiaza de o tehnologie unica si inovativa de producere a aerosolilor salini uscati.

Fetele s-au convins si ele de eficienta acestui  tratament, de multe ori preventiv, asa ca singure imi spun ca au nevoie de niste inhalatii 🙂 . Se aseaza cumintele iar Alexandra, inevitabil, de fiecare data isi aduce aminte cum a facut ea aerosoli la spital acum 6 ani si cum simtea ca se sufoca.

foto

Printre beneficiile pe care le-am remarcat se numara:

– Rezultatele rapide – o ora de utilizare pe zi este echivalenta cu o zi petrecuta in salina.

– Este un tratament natural, fara reactii adverse

– Tratamentul nu are contraindicatii si poate fi folosit complementar altor terapii, inclusiv medicamentoase

– Usor de administrat, inclusiv la copii mici

– Usor de folosit, de transportat si depozitat, gratie dimensiunilor reduse

SaltMed este indicat ca terapie adjuvanta nemedicamentoasa pentru un spectru larg de afectiuni acute si cronice, de tip alergic sau infectios, ale cailor respiratorii superioare (alergie respiratorie, rinita, sinuzita, otita etc) si inferioare (astm, bronsita, bronhopneumopatie obstructiva cronica, fibroza chistica), precum si in stari de raceala sau gripa.

Inhalatorul SaltMed este unul din cele mai moderne si mai eficiente dispozitive saline, gratie procedeului inovator de obtinere a aerosolilor salini. Continand numai sare naturala de mina aduce beneficii superioare oricarei alte terapii saline (inclusiv in salina naturala), datorita eficacitatii tipului de aerosoli salini produsi. Prin procedeul de erodare si filtrare a sarii din cartusul special,
 
SaltMed asigura o emisie constanta, controlata si cu concentratie inalta de aerosoli salini cu dimensiunea de 1-5 microni. Particulele cu aceasta dimensiune sunt singurele care au capacitatea de a ajunge efectiv pana in profunzimea arborelui respirator, fiind considerate in medicina drept responsabile pentru exercitarea efectelor terapeutice.

Mai multe informatii despre terapia cu sare si despre inhalatorul SaltMed puteti afla pe site-ul oficial.

Pe baza experientei dobandite in urma utilizarii inhalatorului SaltMed in centrele medicale, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a aprobat decontarea integrala a terapiei cu SaltMed pentru copii in varsta de pana la 5 ani cu diagnostic de bronsiolita sau bronsita astmatiforma. Pentru a beneficia de acest tratament, este necesara recomandarea medicului pediatru.

Efectul de preventie al reimbonavirilor asociat tratamentului cu aerosoli salini uscati este obtinut prin utilizarea inhalatorului dupa faza acuta a bolii. Pentru aceasta, tratamentul pentru bronsiolita sau bronsita astmatiforma este decontat o data la 12 luni.

Procedura de obtinere a Inhalatorului SaltMed decontat este urmatoarea:

Se depune la Casa de asigurari de sanatate de care apartineti dosar cu urmatoarele documente:

  1. PRESCRIPTIE MEDICALA (ANEXA_39_D2018) de la medicul Specialist pediatru pentru: INHALATOR SALIN CU PARTICULE USCATE DE SARE CU FLUX DE AER
  2.  Copie dupa certificatul de nastere al copilului
  3. Copie dupa documentul de identitate al parintelui
  4. Cerere Catre casa de Asigurari ( se gaseste la Casa de asigurari de care apartineti care se completeaza la momentul depunerii dosarului)

Dupa ce se primeste decizia de la Casa de asigurari trebuie sa mergeti la o reprezentanta Ortoprofil din judetul dvs sa ridicati aparatul.

Va doresc multa sanatate si intelepciune sa alegeti tot ce e mai bun pentru copiii vostri.

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

  1. Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
  2. Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
  3. Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte
  4. Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro.

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii.

Articolele publicate pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

 

Comenteaza cu contul de FB

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *