Pateuri gustoase si sanatoase

Noi cand prindem o zi frumoasa si libera, obisnuim sa plecam de acasa dimineata si sa ne intoarcem seara. De obicei mergem in parc, deci nu foarte departe de casa, dar cu toate astea preferam sa luam la noi mancare ca sa profitam la maxim de timpul petrecut in aer liber.

In general traista cu mancare contine cam acelasi chestii de baza, apa, fructe, biscuiti, sandwichuri. Variatiuni exista dar in masura timpului disponibil pe care il am ca sa gatesc.

Am cateva retete de pateuri, biscuiti, prajituri sau alte preparate usor de fabricat dar repede de mancat πŸ™‚ , pe care le rotesc in functie de preferinte. Primele despre care o sa va povestesc sunt pateurile umplute. Asa le zic eu, dar ele seamana mai mult cu niste gogosi. Folosesc un aluat versatil,Β Β de fapt daca stau bine sa ma gandesc este singurul πŸ™‚ , pe care il adaptez in functie de inspiratia de moment.

Citeste si:  Reteta mea de pizza: rapida si sanatoasa

Aluatul de baza are nevoie de: o parte iaurt, 1/2 parti ulei, faina cat cuprinde, putin praf de copt, putina sare in functie de preferinte.

Eu in general folosesc un pahar mare de iaurt cu care masor apoi si urmatoarele ingrediente: 1/2 pahare de ulei si cam 3 pahare de faina (depinde de faina, ideea este sa rezulte un aluat elastic si usor de intins), 1/2 plic praf de copt, un varf de sare.

Umplutura se face la inspiratie, din ciuperci cu marar, branza frecata cu ou, gem, ciocolata (ups! πŸ™‚ ), carne tocata, legume maruntite sau orice ne place din frigider si din imprejurimi.

Pateurile care au facut senzatie pe FB (va multumesc pentru aprecieri πŸ™‚ ) sunt simple, cu o felie de rosie si branza Almette frecata cu putin marar si putina ceapa. Andreea tocmai a inceput sa manance ceapa asa ca profit la maxim incercand sa o introduc in fiecare masa a zilei.

Se intinde foaie, se pune umplutura lasand putin spatiu intre feliile de rosii, se mai intinde o foaie care se se pune deasupra si se taie cu paharul. Pateutele astfel obtinute se prajesc in tigaie si se pazesc ca ochii din cap altfel riscam sa nu mai gasim niciunul cand terminam cu toate πŸ™‚ .

Citeste si:  Vitamina D: din sursa naturala sau de sinteza?

Stiu, prajitul nu e cea mai fericita varianta din lume, dar pentru ca incercam sa pastram un echilibru, mai facem si exceptii. Exista si varianta cu pateute la cuptor dar va povestesc despre ele intr-o postare viitoare.

Pofta buna!

10300862_318851308263078_4274380746538444213_n

Comments

comments

  • Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama – de Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

  • Salina din sufragerie

    Am fost de curand la o petrecere pentru copii, unde vreo doua ore am socializat cu parinti pe care ii […]

  • “Diversificare sau autodiversificare?” – dezbatere Live

    Astazi are loc un nou eveniment marca #SocialMoms. Discutam despre diversificare si autodiversificare, impreuna cu specialisti, bloggeri si invitati. De […]

  • Despre pedepse

    Sentimentele si emotiile nu pot fi oprite, ele pot fi dirijate. Iar sa le ignori inseamna un dezastru. Trebuie sa […]

  • Castigatorul concursului LLL Dental

    Astazi s-a incheiat concursul organizat in partenerial cu Clinica LLL Dental. Premiul concursului este un detartraj profesionist. Am avut 140 […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*