Am gatit la Crock-Pot® si nu-mi vine sa cred ce greseala am facut… :)

Deci da, faimosul Crock-Pot®, aparatul care gateste singur, a ajuns si la mine.

Auzisem doar lucruri bune despre el si de-abia asteptam sa-l testez. Gandul ca nu va mai trebui sa pazesc cratita pe aragaz ma incanta tare mult. Practic imi puteam lua o zi libera de la gatit: puneam ingredientele in aparat, plecam unde aveam treaba si cand veneam acasa totul era gata. Nu mai ramanea decat sa punem masa si sa ne apucam de mancat.

Acestea fiind zise, am inceput sa ma gandesc la meniul pe care-l voi prepara.

In ultimul timp am tot cerut ajutor si indrumare pentru zacusca asa ca primul meu gand asta a fost: pun zacusca la facut (prima din viata mea) si vedem ce se intampla. Asa i-am zis si Mirunei cand m-am vazut cu ea la o cafea, in timp ce ea se lauda ca gateste (daca nu intelegeti despre ce e vorba, aflati aici 🙂 ).

Dar, pentru ca le-am promis alor mei ca ii astept cu mancare acasa chiar daca vom fi plecati cu totii 🙂 , am renuntat pentru moment la zacusca.

Imi tot statea gandul la o combinatie cu curry pe care fetele mele o mananca de foarte putin timp. De fiecare data cand accepta ceva nou in alimentatia lor, gatesc acel aliment (sau condiment) zile in sir pana ma asigur ca are locul lui bine stabilit pe viata.

Citeste si:  #Concurs - Puteti castiga doua vouchere tur-retur pentru cursele Memento Bus din Romania

Si cum mancasera niste friptura cu miere si curry de curand la niste prieteni, m-am hotarat la aceasta combinatie. Am riscat putin si am adus si niste rozmarin in ecuatie (pe principiul ca pot sa-l dea la o parte daca nu vor sa-l manance 🙂 ).

Dupa ce am stabilit ingredientele de la care porneste toata reteta, am plecat la cumparaturi si m-am intors acasa cu niste muschiulet de porc care arata superb si cu niste cartofi rosii pentru garnitura.

Am pregatit toate cele (inclusiv luminile si telefonul, pentru ca am filmat toata isprava 🙂 ) si m-am apucat de gatit.

Muschiulet de porc cu miere si curry, cu garnitura de cartofi cu rozmarin

Practic, ce am avut de facut a fost sa tai cartofii si sa-i pun in Crock-Pot®, iar deasupra sa-i presar cu niste sare si rozmarin. Putin ulei de masline si sunt gata pentru pasul urmator.

Am uns carnea cu miere, nu multa, nu va ganditi la ceva dulce 🙂 . Scopul a fost sa lipesc curry de carne, ca sa obtin la final o aroma orientale care mie imi place la nebunie si pe care o folosesc si la atunci cand gatesc doar cartofi sau orez.

Am asezat carnea deasupra cartofilor, am pornit Crock-Pot-ul si, teoretic, de aici incolo nu mai trebuia sa fac nimic. Avem cel putin 3 ore la dispozitie timp liber.

Citeste si:  Cum puteti afla raspunsul la orice intrebare despre celulele stem

Dar sincer, ma vedeti pe mine sa respect instructiunile? Pai pot eu sa stau 3 ore fara se verific ce se intampla in oala cu mancare? Nici vorba. M-am asezat cumintica langa Crock-Pot® si l-am pazit la propriu. Din ora in ora am ridicat capacul sa vad cum se prezinta mancarea mea si totul a fost ok. Aud apoi ca la fiecare ridicare de cap, trebuie sa mai adaug 15-20 minute la timpul de gatire. Tinand cont ca am ridicat de doua ori, faceti voi un calcul.

Ce vreau sa zic, oricat de curioase ati fi, nu va bagati nasul pe acolo.

Acum, asta e, mi-am asumat greseala si am promis ca pe viitor nu mai fac ce cred eu ci ascult de ce mi se spune. Mare atentie la timpul de gatit. Eu am avut noroc pentru ca am gatit porc, insa la carne de vita, de exemplu, acest timp de 30 min se simte.

Ca sa nu faceti si voi ca mine va arat in video despre ce e vorba, si sper sa va statisfac astfel curiozitatea 🙂 .

Sa va mai spun cateva cuvinte despre Crock-Pot®:

Este un aparat de gatit electric, care gateste la temeperaturi reduse. Datorita conceptului revolutionar “slow cooking”, in timpul gatirii se mentin toti nuntrientii si astfel obtinem la final o mancare gustoasa si sanatoasa. Practic, tot ce avem de facut este sa alegem reteta preferata, sa respectam instructunile, setam nivelul de temperatura si timpul necesar, si asta e tot. Nu mai trebuie sa facem nimic in plus.

Citeste si:  Cum sa vinzi pe OLX produsele de care nu mai ai nevoie + CONCURS

Cu Crock-Pot® putem pregati o gama mare de retete: de la ciorbe, fripturi si feluri principale, la aperitive, preparate vegetariene sau deserturi delicioase.

Gata, va las sa vedeti cum arata in imagini reteta pe care am pregatit-o eu. Daca va inspira si o veti gati si voi, astept sa-mi trimiteti mesajele voastre sa-mi spuneti cum vi se pare combinatia de miere si curry.

Ca sa fiti la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   si sa va inscrieti la Newsletter.

😘 Sharing is Caring! 😘  Daca ti-a placut acest articol, distribuie-l catre prietenii tai de pe  Facebook (click aici).

 

Comments

comments

  • Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama - pentru Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

  • Small talk

    Intr-o zi cand am luat-o pe Andreea de la gradi, ne-am indreptat spre masina si acolo am agasit doua angajate […]

  • Vacanta copiilor in Europa

    Anul trecut a fost prima data cand am luat fetele intr-o vacanta in care am zburat cu avionul. Au fost […]

  • Care-i treaba cu Swimathon?

    Am fost marti la trainingul pentru Swimathon si in sfarsit am elucidat cateva mistere. Nu-mi era foarte clar cum or […]

  • Pygmalion in clasa

    Oare asteptarile noastre pot influenta in vreun fel rezultatele pe care le obtinem?  Sau pe ale celor de langa noi? […]

24 thoughts on “Am gatit la Crock-Pot® si nu-mi vine sa cred ce greseala am facut… :)

  1. Pare buna ideea cu zacusca, dar nu cred ca poti sa o lasi si sa pleci. Trebuie sa o amesteci incontinuu.

  2. Stiam ca Miruna a incercat deja oala minune. Crezi ca merita intr-adevar, ai mai incercat si alte retete?

    1. Da, Miruna e foarte incantata, chiar si-a cumparat una 🙂 . Eu nu am mai incercat alte retete dar cred ca merita apartul pentru ca ofera confortul asta de a gasi mancarea gata si calda cand vii acasa.

    1. Dupa ce s-a terminat programul de gatit, intra in functiune automat programul de mentinere a mancarii la cald inca 4 h, cel putin asa e la a mea (modelul cu afisaj electronic).

      Chiar si cea mai vanjoasa/atoasa carne se fragezeste usor.

      1. Am facut pandispan cu caise confiate, reteta luata de pe net, bun la gust, dar s-a lipit de oala. Gatesc la ea orice fel de carne cu legume (brocoli, morcov, pastai verzi etc.), ardei umpluti, gulas, supa minestrone etc. Are jamila multe retete.

        Dureaza mult pt ca este SLOW Cooker, adica gateste la temperatura joasa…intr-un anumit nr de ore. Pe mine nu ma deranjeaza acest aspect, pregatesc ingredientele, le arunc in oala si ma apuc de alte treburi fara sa stau cu grija. Dupa cele 3-4 h, oala tine mancarea calda inca 4 h, dupa care, se recomanda a fi scoasa din priza.

        1. Ce bine suna reteta de pandispan si caise confiate. Cred ca o sa incerc si eu.
          Am vazut ca exista aparate care se pot programa cand sa porneasca si cand sa se opreasca. Si mai tare! 🙂

  3. Merge si sa-l programezi cand sa porneasca? Asa ai putea sa lipsesti mai mult de acasa nu doar 3 ore :D.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*