“El laberinto del Fauno” – Cronica de film

El laberinto del fauno” este genul de film la care refuz sa ma uit. Incepe urat, cu o fetita care moare, asa ca am presupus by default ca nu-mi place. Pur si simplu, refuz sa ma incarc cu chestii negative care imi afecteaza echilibrul si optimismul la care tin atat de mult.

Dar traiesc langa o persoana care stie sa convinga. Asa ca m-am uitat. Si mi-a placut. Si pe masura ce filmul se derula imi veneau in cap tot felul de scenarii si explicatii si incercam sa ma prind ce vrea filmul de fapt sa transmita.

La inceput am crezut ca e doar un film artistic, incarcat de istorie. Pe urma au inceput sa apara elementele fantasy si cum Cristi e mare fan al acestui gen, m-am axat pe povestea cu zane, cu broscoiul fermecat care traia in scorbura unui copac, pe monstrul cu ochi in palma care manca copiii curiosi, si pe aparitiile mistice ale lui Faun, un zeu din mitologia greaca, jumatate om jumatate tap. De fapt, marea provocare in timp ce urmaream filmul a fost sa ma hotarasc daca Faun este un personaj bun sau rau.

Citeste si:  "Cei sase super eroi" (Big Hero 6) - Cronica de film

Pans

La finalul filmului am avut asa, un flash back si mi-am dat seama de puterea de supravieturie a copiilor, de modul in care pot deforma realitatea astfel incat ea sa devina suportabila si cum personajele imaginare sunt de multe ori salvatorii celor mici. Si nu am putut sa nu ma intreb, inca sub influenta filmului, oare de-asta nu am aproape nicio amintire din copilarie?

Si da, este inca un film spaniol de exceptie:

[youtube EqYiSlkvRuw nolink]

Comments

comments

 • Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama – de Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

 • Cand vremea s-a jucat cu mine

  Dimineata in care am iesit la alergat pentru prima data pe anul acesta, venea dupa o saptamana calduroasa, ca de […]

 • Am fost acolo cand s-au donat echipamente in valoare de 26.000 de eur

  Ma bucura foarte tare atunci cand pot sa vad cu ochii mei rezultatele campaniilor facute pentru diverse cauze si de […]

 • Cat de repede poate un copil sa lipeasca niste abtibilduri? Dar doi?

  Se poate sa nu fi avut niciodata curiozitatea sa cronometrati viteza cu care cei mici lipsec abtibilduri. Nici eu nu […]

 • Joc şi Imaginaţie la Academia de Creativitate

  Intre 14 si 21 decembrie 2014, va astept la atelierele gratuite pentru copii organizate impreuna cu Academia de creativitate. In cadrul […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*